Stewart Island

Stewart Island ligt ongeveer 30 kilometer ten zuidwesten van het Zuidereiland. Het eiland neemt een belangrijke plaats in in de mythologie van de Maori. Het eiland wordt door de Maori Te Punga o Te Waka a Maui genoemd, wat in het Nederlands ‘Ankersteen van Maui’s kano’ betekent. Meer over deze legende kunt u hier lezen. Op het eiland treft u diverse soorten accomodaties: hotels, lodges en B&B’s. De meeste inwoners van het eiland wonen in het kleine plaatsje Oban. In Oban is het Stewart Island Information Centre en het Rakiura Museum.

Kiwi’s

Sinds 2002 staat 85% van het eiland bekend als Rakiura National Park dat bekend staat om zijn bijzondere flora en fauna. Zo komen er nog Kiwi’s voor in hun natuurlijke omgeving. Tijdens nachtelijke begeleide excursies loopt u grote kans deze schuwe dieren te zien en te horen.

  • Kiwi vogels in Nieuw-Zeeland
    Kiwi vogels in Nieuw-Zeeland

Het eiland verkennen

Het eiland beschikt over dichte regenwouden, ruige kusten en ongerepte zandstranden. U kunt hier heerlijk wandelen, varen, vissen duiken of jagen, eventueel onder begeleiding. Ook kunt u het eiland per auto verkennen, de wegen zijn goed maar doorgaans vrij smal. Stewart Island is vanuit Bluff per veerboot (ca. 1 uur), per helikopter (15-20 minuten) of per vliegtuig vanuit Invercargill (ca. 15 min) te bereiken.