Bijzondere reizen naar Australië en Nieuw-Zeeland
Graham Clarke Mungo National Park Australia

Reisinformatie Australië

Australië is een land van contrasten. In het noordoosten vindt u het Great Barrier Reef en de tropische regenwouden, de prachtige wetlands en canyons vindt u in het noordwesten, de rode rotsformaties en eindeloze vlaktes in het midden van het land, bruisende steden als Sydney en Melbourne in het zuidoosten en de spectaculaire kustwegen en wijnstreken in het zuiden.

Met een oppervlakte van bijna 7,7 miljoen vierkante kilometer en maar liefst 3 tijdzones, is Australië het grootste eiland van de wereld. Niet alleen qua omvang, maar ook wat betreft natuur en dierenleven is Australië een land van extremen. U kunt er naar hartenlust genieten van indrukwekkende berggebieden, tropische regenwouden en bruisende rivieren, maar ook van grote woestijnvlaktes, glooiende heuvellandschappen en prachtige kustgebieden. 

Steden in Australië

Ondanks zijn grootte wonen er in Australië slechts 22 miljoen mensen. Het grootse deel van de bevolking woont in het zuidoosten en dichtbij de kust. Hier vindt u ook de grootste steden zoals Sydney, Melbourne, Brisbane en Adelaide. Het is prettig verblijven in de mooie en dynamische steden, maar de grootste trekpleister is de natuur. Vanuit Sydney kunt u bijvoorbeeld een bezoek brengen aan het prachtige natuurgebied van de Blue Mountains.

Aboriginals

Australië beschikt over twee verschillende culturen: de Europees/Britse en die van de oorspronkelijke bevolking, de Aboriginals. De Aboriginal-cultuur manifesteert zicht vooral rond Ayers Rock en Alice Springs. De Aboriginals vormen slechts 1% van de bevolking en wonen voor het grootste deel in het westen en noorden. Ze kennen het land als geen ander en zien zichzelf als bewaarders van de geheimen van de natuur. De Aboriginals treden vaak op als gidsen, die buitenstaanders vertrouwd maken met de geschiedenis van het land, hun oeroude legenden, liederen, dansen en andere cultuuruitingen.

Onze klanten beoordelen ons met een
9.4 10
Maak gebruik van onze lokale kennis
Informatie aanvragen Presentatiedag bezoeken
Of schrijf u in voor onze
e-mail nieuwsbrief