Ontdek wat deze magische regio te bieden heeft

Northland

Uitbundige, subtropische vegetatie met varens en kolossale kauri-bomen, mooie toegankelijke kustgebieden, inhammen en baaien. Deze natuurlijke fenomenen onderscheiden de regio Northland.

Cultuur

Dit gebied is een centrum van tradities en de cultuur van de Maori. Volgens de legendes zetten de allereerst Maori voet aan wal in de Hokianga. Cape Reinga, het noordelijkste punt van Nieuw-Zeeland, is volgens de Maori-legende de staart van Maui’s grote vis (Te Hiku o te Ika a Maui). Zie hiervoor ook cultuur. Ook is het volgens de Maori de plek waar de geesten van de overledenen het land verlaten op weg naar hun vaderland, Hawaiiki-A-Nui.

Kustgebieden

De westkust verschilt sterk van de oostkust. Aan de westkust vindt u vooral ruige landschappen en ongerepte stranden, de manier van leven is kalm en relaxt en de gebieden zijn dunbevolkt. Aan de oostkust bevinden zich de levendige badplaatsen en zandstranden die ideaal zijn om te genieten van de zee, het strand en het warme weer. Vergeet dan ook vooral niet een bezoek te brengen aan de viswinkel in Mangonui met zijn heerlijke Fish and Chips!

Sandboard down the remote Te Paki dunes
Ga sandboarden op de uitgestrekte zandduinen
Northland beach orcas
Spot orka's vanuit uw eigen accommodatie

Hokianga

Op ongeveer drie uur rijden ten noordwesten van Auckland ligt Hokianga Harbour, een gebied met grote historische betekenis en machtig natuurschoon. Voor de Maori is het een heilige plaats, de geboorteplaats van hun voorouders. Volgens de overlevering zou dit de plek zijn waar de legendarische Kupe na zijn kanotocht vanuit het verre Hawaiki aan land ging en waar later zijn kleinzoon Nukutawhiti zich definitief vestigde.

Vanhieruit heeft de Ngapuhi-stam zich verder over het Noordereiland verbreid. Pal ten zuiden van Hokianga Harbour ligt het wereldberoemde Waipoua Kauri Forest met een aantal reusachtige, eeuwenoude kauri-bomen zoals Tane Mahuta (1400 jaar oud) en Te Matua Ngahere (2000 jaar oud). In het bos zijn watervallen en verscheidene wandelpaden met af en toe mooie vergezichten.

Hokianga Harbour had vroeger betekenis voor de export van hout, maar daar is een eind aan gekomen door het dichtslibben van de haven. In de loop van de geschiedenis zijn er heel wat schepen vergaan op de verraderlijke zandbanken voor de monding. Hokianga omvat een aantal pittoreske dorpjes waar de sfeer relaxed is en het levenstempo laag. Vanuit Opononi en Omapere kunt u 300 meter hoge zandduinen langs de kust van de Tasman Zee beklimmen en, als u avontuurlijk bent aangelegd, uw geluk beproeven met zandsurfen. Dorpen als Rawene en Horeke behoren tot de oudste vestigingsplaatsen van Europese immigranten in Nieuw-Zeeland. In de jaren ’50 van de vorige eeuw genoot Opononi een tijdlang bekendheid vanwege de tamme dolfijn Opo die kinderen ritjes liet maken op zijn rug.

Kom een stap dichterbij uw droomreis

Er is meer mogelijk dan u denkt!

Neem contact met ons op voor de beste tips en adviezen, of bezoek een van onze gratis online presentaties. Maak kennis met onze reisspecialisten en stel al uw vragen.