Nz dolphin bay of plenty
Nz mt maunganui bay of plenty beach
Nz pukehina beach bay of plenty iphone itinerary
Ontdek al het moois wat Bay of Plenty te bieden heeft

Bay of Plenty

Deze regio is vooral bekend vanwege de toeristische stad Roturua met zijn kokende modder en geisers. Vooral in het hoogseizoen is het hier heel erg druk, maar er zijn ook rustigere gebieden in de omgeving.

Vulkanische activiteit

Rotorua is omgeven door vele mooie, kleine meren. Op deze minder bekende plekken kunt u getuige zijn van de vulkanische activiteit, waar de streek bekend om is. U treft er watervallen met thermisch water, warmwaterbronnen die alleen met een kleine boot te bereiken zijn en oeroude bossen. Het gebied rond de meren en rivieren is ideaal voor het vissen op forel en voor korte wandelingen.

Dolfijnen bij Bay of Plenty
© TravelEssence
Dolfijnen spotten op het water

Ongerepte stranden

Er is in Bay of Plenty nog veel meer te zien dan alleen de vulkanische gebieden. Aan de lange bochtige kust langs de noordrand, tussen Coromandel en East Cape, vindt u stranden waar u vaak het rijk alleen hebt. Op zee kunt u dolfijnen spotten en vissen. Verder van de kust af ligt White Island die u per boot of per helikopter kunt bezoeken.

Urewera National Park

Het Urewera National Park ten westen van Gisborne is een ongerept oerbos met prachtige vergezichten. Hier heeft u volop mogelijkheden voor het maken van wandelingen en het genieten van de absolute stilte. U komt er via een 105 kilometer lange zandweg, een natuurlijke barrière voor wie niet avontuurlijk is aangelegd maar het is de moeite van de reis beslist waard. Wij bieden ook in samenwerking met de lokale Maori en Te Urewera Treks een bijzondere activiteit aan in het Park waarbij u zelf bomen gaat planten.

Uitzicht op Mount Maunganui met helderblauw water en hagelwitte stranden op de voorgrond
Een schitterend uitzicht op Bay of Plenty
Grote kans dat u een dolfijn spot

Waikeremoana Road

Midden in het 225.000 ha grote Te Urewera-regenwoud op het Noordereiland ligt Lake Waikeremoana. Het is het diepste meer van het Noordereiland, ontstaan als gevolg van een vulkaanuitbarsting. Om er te komen moet u gebruikmaken van de Te Urewera Rainforest Route tussen Rotorua in het noorden en Wairoa in het zuidoosten. De afstand vanaf Rotorua naar het meer bedraagt 173 kilometer; vanaf Wairoa is het 63 kilometer. De weg loopt door een van de mooiste en indrukwekkendste regenwoudgebieden van Nieuw-Zeeland en langs een aantal kleine, afgelegen nederzettingen waar Maori van de Ngai Tuhoe-stam wonen. De weg is bochtig en smal en vergt veel van uw stuurmanskunst. Het gedeelte tussen Te Whaiti en oostelijk van Tuai (ca. 95 kilometer) is onverhard en erg winderig, zodat u er niet harder kunt rijden dan maximaal 50 kilometer per uur. De route is over de hele lengte van wegwijzers voorzien om te voorkomen dat mensen verdwalen. In het algemeen mag u er met een gewone auto rijden, maar het is zinvol om met het autoverhuurbedrijf te overleggen of er restricties zijn. Wilt u niet zelf rijden, dan kunt u gebruikmaken van shuttles vanuit Rotorua of Wairoa die u op elk gewenst punt aan het meer afzetten.

Lake Waikeremoana – in de taal van de Maori betekent het “zee van kabbelend water” - is een populair centrum van buitenactiviteiten. U kunt er varen, zeilen, kajakken, vissen, trektochten maken en jagen. Tal van korte en langere wandelroutes leiden naar de mooiste punten in het regenwoud en er is een wandelroute rond het meer die u in 3 tot 4 dagen kunt belopen. Vanaf het hoogste punt onderweg, de Panekire Bluffs, hebt u een fantastisch uitzicht op het meer, het woud en de bergen. Overnachting is mogelijk in hutten en op campings.

Kom een stap dichterbij uw droomreis

Er is meer mogelijk dan u denkt!

Neem contact met ons op voor de beste tips en adviezen, of bezoek een van onze gratis online presentaties. Maak kennis met onze reisspecialisten en stel al uw vragen.