Beleef een onvergetelijk avontuur...

Central Plateau

In het midden van het Noordereiland, rond Lake Taupo, ligt een gebied dat is gevormd door vulkanen. Door geologen wordt het gebied de Taupo Vulkanische Zone genoemd. Lake Taupo is een krater die is ontstaan tijdens de grootste vulkaanuitbarsting van de wereld. Het meer wordt omgeven door de ontzaglijke vulkanen Ruapehu, Ngauruhoe en Tongariro.

Ruapehu Vulkaan

De Ruapehu vulkaan is 2797 meter en heeft tal van wandelpaden. U kunt er genieten van uitzicht op de oost- en de westkust en op de vulkanen Ngauruhoe, Tangariro en Taranaki. In de zomermaanden zijn de bergen overdekt met bloemen, bos, mossen, gras en rotsen. In de winter ligt alles onder een sneeuwlaag en is het een ideaal gebied om te skiën of snowboarden. Er is in dit gebied veel te zien, vooral als u houdt van fotograferen, wandelen of geologie. Ook nu nog is er geothermische activiteit in de vorm van poelen vol kokende modder, geisers, heetwaterbronnen en thermale energie. Het is ook een populaire plek voor avontuurlijke activiteiten zoals bungeejumping, raften, vissen en andere buitensporten.

Central Plateau 6
Geniet van een prachtig uitzicht op de bergen
Central plateau 240
U kunt schitterende kano tochten maken op de rivieren

Taupo

Het stadje Taupo is beroemd om een van de meest exclusieve lodges van de wereld: Huka Lodge. De lodge heeft zijn naam te danken aan de vlakbij gelegen, spectaculaire waterval ‘Huka Falls’. De lodge is een verblijfplaats voor Koninklijke gasten en wereldsterren, maar ook voor enkele van onze clientèle. U kunt er fantastisch dineren met heerlijke wijnen, genieten van de luxueuze sfeer, de elegante gastenhuisjes en de ongekende service.

Van Ohakune naar Rotorua

De plaats Ohakune is de zuidelijke toegangspoort tot het Tongariro National Park midden op het Noordereiland. Het is ‘s zomers populair bij mensen die in het park willen wandelen en klimmen en ’s winters bij wintersporters die de skihellingen van Mt Ruapehu opzoeken. U kunt hier ook mountainbiken, paardrijden, kanoën en vlotvaren. Schrik niet als u bij binnenkomst van de plaats een reusachtige wortel ziet opdoemen; Ohakune is ook een tuinbouwcentrum en begin augustus is er een wortelenfestival.

Rij vanuit Ohakune langs de Mt Ruapehu naar Turangi en vandaar langs Lake Taupo naar de plaats Taupo dat zijn bekendheid vooral dankt aan het meer. Het is bijzonder schilderachtig, wordt omgeven door bergen en is populair als watersportcentrum. U kunt hier van alles ondernemen, van een relaxte wandeling langs de meeroever tot een zware trektocht in het bergland. Van Taupo gaat de reis in noordelijke richting naar de Huka Falls die u beslist niet mag overslaan. Deze watervallen in de Waikato-rivier behoren tot de topattracties van Nieuw-Zeeland. Vlakbij ligt een wereldberoemd resort, de Huka Lodge. Op weg naar Rotorua rijdt u een gebied binnen dat bekend staat om de geothermische activiteit. Om een goed beeld van de situatie te krijgen kunt u het best een bezoek brengen aan Phakarewarewa, waar u geysers ziet spuiten, hete modder ziet borrelen, de zwavellucht opsnuift en waar uitleg wordt gegeven over deze bijzondere natuurfenomenen. En ook de geschiedenis en de cultuur van de Maori worden er uitgebreid belicht. Rotorua is de populairste toeristenbestemming van het Noordereiland en een levendig centrum met tal van activiteiten op het gebied van sport, cultuur, natuur en geschiedenis. U zult er zich geen moment vervelen.

Kom een stap dichterbij uw droomreis

Er is meer mogelijk dan u denkt!

Neem contact met ons op voor de beste tips en adviezen, of bezoek een van onze gratis online presentaties. Maak kennis met onze reisspecialisten en stel al uw vragen.