Bijzondere reizen naar Australië en Nieuw-Zeeland
Te Mata Peak Nieuw Zeeland

Reisinformatie Nieuw-Zeeland

Reizen in Nieuw-Zeeland is een onvergetelijke ervaring. De landschappen met hun unieke flora en fauna zijn bijzonder indrukwekkend, maar ook de plaatselijke bevolking draagt bij aan het fijne gevoel van uw vakantie. Nieuw-Zeelanders zijn warme, vrolijke en eerlijke mensen die de kunst van het gastheerschap verstaan. Zij vinden het prachtig om verhalen te vertellen en hun gasten te amuseren.

Gods Own Country

Nieuw-Zeelanders houden van hun land dat ze “Gods Own Country” noemen. Thuis is voor hen dan ook “Een stukje van de hemel”. Deze benamingen hebben niets met religie te maken; het is vooral de waardering van de bewoners voor hun land en de onovertroffen schoonheid hiervan. Deze schoonheid is terug te vinden in de bergen en vulkanen die het land een soort onwrikbaarheid geven, maar ook in de kustgebieden die juist voortdurend in beweging lijken te zijn.

Geografie

Nieuw-Zeeland kun je onderverdelen in het Noorder- en Zuidereiland. De kustlijn is bijna 15.000 kilometer lang, mede dankzij de omliggende kleinere eilanden met hun baaien, inhammen en schiereilanden. De afstand tussen het subtropische noorden en het zuidpunt van het Zuidereiland bedraagt ruim 2000 kilometer. Op de smalste gebieden is het land van Oost naar West slechts een paar 100 meter breed, de breedste stukken zijn vele honderden kilometers.

Bijzonder berglandschap

Nieuw-Zeeland ligt op een breuklijn tussen twee tektonische platen, de Pacifische en de Indo-Australische. Door deze ligging hebben zich in de loop van de tijd grote veranderingen in het landschap voorgedaan en dit proces gaat nog altijd door. Op de plek waar de platen samenkomen bevindt zich de ruggengraat van het Zuidereiland, de Zuidelijke Alpen. Dit prachtige gebergte zorgt aan beide kanten voor unieke weersomstandigheden.

Onze klanten beoordelen ons met een
9.4 10
Maak gebruik van onze lokale kennis
Informatie aanvragen Presentatiedag bezoeken
Of schrijf u in voor onze
e-mail nieuwsbrief