Maak eindeloze wandelingen over prachtige stranden

Hawkes Bay

Hawkes Bay is één grote boomgaard en bovendien een bekend wijngebied, ideaal voor wie houdt van wijn en lekker eten. Het gebied is ook bekend vanwege ’s werelds langste plaatsnaam die luidt: ‘Taumata Whakatangi Hangakoauau O Tamatea Turi Pukakapiki Maungo Horo Nuku Pokai Whenua Kitanatahu’. De naam refereert aan een beroemde krijger genaamd Maori Tamatea Pokai Whenua die bij veel gevechten was betrokken. Bij een van die gevechten kwam zijn broer om het leven en Tamatea was daarover zo bedroefd dat hij elke ochtend op zijn Koauau speelde (een fluitachtig instrument).

Hakwes bay
Geniet van een schitterend uitzicht op Hawkes Bay
Hawkes bay
Maak eindeloze wandelingen over het strand

Napier: Art Deco hoofdstad

Napier is de hoofdstad van de regio Hawke’s Bay aan de oostkant van het Noordereiland. Een mooie stad, daar is iedereen het over eens. Palmbomen langs de straten en een schitterende boulevard aan de zeekant met parken, tuinen en beelden, wat de stad iets sjieks geeft. Een belangrijke attractie van Napier is art deco. Daar is er zoveel van dat Napier ook wel “Art Deco City” wordt genoemd, en terecht, want je komt deze kunstvorm overal tegen.

Al die kunst dankt de stad aan een tragische gebeurtenis, een verwoestende aardbeving in 1931. Toen de stad werd herbouwd gebeurde dat veelvuldig in art-decostijl, een kunstvorm die toen net op z’n hoogtepunt was. Elk jaar in februari komen liefhebbers uit de hele wereld naar Napier voor het Art Deco Weekend Summer Festival waarbij op allerlei manieren, o.a. met exposities van oude foto’s, historische kleding, oude auto’s, de jaren ’30 van de vorige eeuw herleven.

Napier is ook belangrijk als centrum van wijnproductie. Hier staan de oudste wijnhuizen van het land zoals de Mission Estate, die in 1858 is gesticht door Franse missionarissen. Dankzij het zachte klimaat met veel zonuren, de beschutting door de bergen tegen de westenwind en de frisse zeebries gedijen de druiven er opperbest. Overal rond Napier wordt wijn gemaakt en het is een goed idee om per auto of per fiets een rondrit langs de wijnhuizen te maken en hier en daar van de lokale wijn te proeven.

Kom een stap dichterbij uw droomreis

Er is meer mogelijk dan u denkt!

Neem contact met ons op voor de beste tips en adviezen, of bezoek een van onze gratis online presentaties. Maak kennis met onze reisspecialisten en stel al uw vragen.