Bijzondere reizen naar Australië en Nieuw-Zeeland
Mt Demi  Rainforest

Natuur van Australië

Australië staat bekend om zijn prachtige natuur. U kunt er genieten van indrukwekkende berggebieden, tropische regenwouden, onafzienbare woestijnen, schitterende stranden en een unieke onderwaterwereld. De Outback, het binnenland, is een volkomen uniek gebied, waar de natuur de baas is en de mens zich klein voelt in een uitgestrekt oerlandschap. The Kimberley in het noordwesten is misschien wel het ruigste en meest oorspronkelijke natuurgebied van Australië met landschappen die niet of nauwelijks veranderd lijken te zijn sinds het ontstaan van de aarde. 

De flora en fauna van Australië zijn uniek, omdat het land zich miljoenen jaren heeft kunnen ontwikkelen, los van andere werelddelen. Een groot deel van de flora en fauna is dan ook alleen te vinden in Australië en er wordt geschat dat er hier wel meer dan 1 miljoen verschillende soorten planten en dieren zijn. Om deze diversiteit te behouden en te beschermen zijn er verdeeld over het land vele Nationale Parken in het leven geroepen. De Nationale Parken lopen uiteen van glooiende heuvellandschappen tot grote regenwouden met bruisende rivieren en oeroude bomen.

Typisch australische dieren

De bekendste dieren van Australië zijn de buideldieren. Overal in Australië leven kangoeroes, maar er leven nog bijna 180 andere soorten buideldieren in het land, zoals de koala. Wegens het ontbreken van onder andere roofdieren in Australië konden deze buideldieren zich goed ontwikkelen, maar met de komst van de Europeanen en de diersoorten die zij meebrachten, raakten veel van deze dieren toch met uitsterven bedreigd. 

Naast de buideldieren zijn er nog andere bijzondere zoogdieren te vinden. Zo is het vogelbekdier een bijzondere verschijning. Het vogelbekdier, of platypus, heeft de snavel van een eend, maar de staart van een bever. Dit schuwe dier is moeilijk te spotten, maar u maakt de meeste kans op het eiland Tasmanië. Andere typisch Australische zoogdieren zijn de dingo (een wolfachtige) en de flying fox (een vleermuis met een roodharig lichaam). Daarnaast kent Australië wel 650 verschillende soorten vogels en in de zeeën vindt u prachtige vissoorten.

Onze klanten beoordelen ons met een
9.4 10
Maak gebruik van onze lokale kennis
Informatie aanvragen Presentatiedag bezoeken
Of schrijf u in voor onze
e-mail nieuwsbrief