Stopovers hong kong
Stopovers hong kong

Strek uw benen in Hong Kong tijdens een reis Down Under!

Hong Kong, de stad die u na zo’n elf uur vliegen vanuit Nederland tegenkomt als u op weg bent naar Oceanië. Het is een ultieme stad om de benen te strekken en vervolgens weer negen á elf uur in het vliegtuig te stappen naar Australië of Nieuw-Zeeland. Vandaag laten we de Aussies en Kiwi’s even voor wat het is en laten we u kennismaken met Hong Kong als stopover bestemming tijdens uw reis Down Under. Om te beginnen met een mooie video:

Een stopover in Hong Kong

Vliegt u met Cathay Pacific dan maakt u een tussenstop in Hong Kong. U kunt hier natuurlijk een paar uur wachten voor uw volgende vlucht om zo snel mogelijk de reis door Australië of Nieuw-Zeeland te beginnen. Maar als u toch in Hong Kong bent is het misschien leuker om iets langer uw benen te strekken en meer van deze moderne Aziatische stad te zien. Hong Kong is namelijk een interessante stopover bestemming!

Bent u overtuigd om meer van Hong Kong te zien? Dan zijn er twee opties:

Vanaf het vliegveld reist u gemakkelijk met de hogesnelheidstrein naar het centrum van Hong Kong. Naast dat er een makkelijke verbinding is tussen de luchthaven en de stad, heeft u geen vaccinaties en visum nodig. U hoeft dus geen extra moeite te doen voor de stopover in Hong Kong.

Hong Kong een drukke stad?

Hong Kong is veel meer dan een stad met een verzameling aan wolkenkrabbers, noedelshops en winkelcentra. Het is een ware metropool waar ‘east meets west’ geldt. U maakt hier namelijk kennis met zowel de Chinese tradities als het westerse kapitalisme. Zo ziet u op de ene hoek van de straat boeddhistische monniken in oranje kledij en op de andere hoek van de straat zakenmannen in een driedelig pak.

Waarschijnlijk denkt u bij Hong Kong gelijk aan een drukke stad. En dat is het ook, maar dat is slechts het centrale hart van de stad. In dit hart wonen de meeste mensen, wordt het geld verdiend en zijn de belangrijkste bezienswaardigheden. Maar Hong Kong telt ook zo’n 262 eilanden, waarvan een deel zelfs onbewoond is. Daarnaast heeft deze wereldstad rustige stranden, zoals Repulse Bay, en mooie stukken natuur waar u goed kunt wandelen.

© Simon zhu

Bewonder het leven in de stad

Door Hong Kong rijden verschillende trams die u laten zien wat zich op straat afspeelt. De Peak Tram is een letterlijk hoogtepunt die u naar zo’n 500 meter hoogte brengt voor een prachtige uitzicht over de stad tijdens zonsondergang. Bekijkt u liever de stad vanaf het water? Dan kunt u aan boord gaan van de Star Ferry. Dit is een veerdienst tussen Kowloon en Hong Kong Island die u door Victoria Harbour vaart en de mooiste uitzichten laat zien.

Heilige boeddhistische plaatsen

Laat u verwelkomen door de geur van wierook in de tempels in Hong Kong. Zo vindt u in Hong Kong het grootste boeddhabeeld ter wereld, die de naam Tian Tan draagt. Het beeld is 34 meter hoog en u moet eerst 268 treden beklimmen om aan de voet van het beeld te komen.

Doet u het liever iets rustiger aan? Bezoek dan tempels en andere heilige plaatsen van het boeddhisme. Hierbij kunt u denken aan het Po Lin klooster op Lantau Island of aan de Tin Hau tempel op Temple Street. Andere bezienswaardigheden zijn de taoïstische Wong Tai Sin Tempel in Kowloon en de Tien Duizend Boeddha’s van Sha Tin.

© Jason cooper

Proef de Chinese eetcultuur

Niet alleen in Australië en Nieuw-Zeeland werken wij samen met kleinschalige tours. Dit doen wij ook in Hong Kong, om u ook hier door de ogen van de locals het land te laten ervaren. Zo kunt u met een lokale gids op pad gaan om de eetcultuur van China te ontdekken. U bezoekt een aantal markten en winkels waar u in aanraking komt met lokale en verse producten. Uiteraard kunt u ook gerechten proeven, zoals fingerfood of de lokale favoriet: Curry Fish Balls.

© Sean foley

Hong Kong Skyline

Als u de Chinese cultuur in Hong Kong heeft leren kennen dan mag een kennismaking met het westerse kapitalisme natuurlijk ook niet ontbreken. Bewonder daarom de skyline van Hong Kong vanaf het schiereiland Kowloon. De lichtshow vol kleuren is er eentje voor op de bucketlist.

Hong Kong tot 2047 een eigen staat

Hong Kong heeft ruim 7,3 miljoen inwoners en ligt in het zuidoosten van China. Dat het in China ligt, betekent niet dat het ook een Chinese stad is. Tot 1997 was het zo’n 100 jaar lang in handen van de Britten en is het een staat met een eigen wetgeving. U kunt hierbij denken aan rechtsorde, vrije handel en vrijheid van meningsuiting. De enige zaken die China regelt in Hong Kong zijn buitenlandse zaken en defensie. Hong Kong blijft nog zeker tot 1 januari 2047 een zelfstandig land, want dit hebben de Chinezen en Britten met elkaar afgesproken.

© Sebastien goldberg

Ontdek meer reisverhalen

Een hemel vol sterren in Lake Tekapo Nieuw-Zeeland

4x kruip onder de wol en geniet van de meest heldere sterrenhemels

De ongerepte kustlijn bij Broome met turquoise water, groene bomen en witte stranden

Top 5 onontdekte plekken in Australië

Kom een stap dichterbij uw droomreis

Er is meer mogelijk dan u denkt!

Neem contact met ons op voor de beste tips en adviezen, of bezoek een van onze gratis online presentaties. Maak kennis met onze reisspecialisten en stel al uw vragen.