Nz lake tekapo dark sky stars family see and do easy going

4x kruip onder de wol en geniet van de meest heldere sterrenhemels

Want zoals wij altijd zeggen: een accommodatie is meer dan een alleen een plek om te slapen. Het is een bijzondere ervaring! Zit u klaar en droomt u met ons mee? Dit zijn de vier unieke plekken in Australië en Nieuw-Zeeland, waar u slaapt onder de mooiste sterrenhemels.

1. Zie de melkweg met het blote oog tijdens een kajakavontuur in Australië

Al peddelend over de rivier hoort u enkel en alleen het gekraak van de takken en het gefluit van de vogels. Na een avontuurlijke dag legt u uw kajak aan wal. Zittend op een boomstam geniet u van de ruige natuur terwijl uw gids de lekkerste gerechten uit zijn mobiele keuken tovert. Het kampvuur wordt aangestoken. Langzaam kleuren de bomen donkerbruin en de rivier lijkt een groot zwart gat. Het enige licht komt nu nog van het kampvuur en de ontelbare sterren boven u. De sterrenhemel is zo helder dat u zelfs de melkweg met het blote oog ziet. Het is tijd om te gaan slapen, nog een laatste blik op de sterrenhemel voor u uw 'Aussie swag' inkruipt voor een nacht onder de sterren.

Tip: lees het verhaal van Onno Aerden over het kajakavontuur met krokodillen.

2. Slaap in een glazen huis in een International Dark Sky Reserve

U dobbert in het buitenbad en zodra het donker wordt, zet u vanuit de badkuip alle lichten uit. In het pikkedonker ziet u de sterren van een van de donkerste hemels ter wereld. Gaat u liever in bed liggen? Ook dan geniet u van het uitzicht op de sterrenhemel, want het huis is helemaal van glas gemaakt. Zelfs het plafond!

Small-scale accommodation that becomes a highlight your journey

3. Bewonder de sterren vanuit uw wildernis tent

Verscholen in de duinen van Cape Range National Park en aan de oevers van Ningaloo Reef vindt u de luxe wildernis tenten, waarvandaan u de meest ongerepte natuur van Australië bewondert. Van canyons tot een kleurrijk koraalrif en een prachtige sterrenhemel.

4. Leer alles over de sterrenhemel van het zuidelijk halfrond

Uw host Alastair is amateur astronoom en in het bezit van vele instrumenten, waarmee u de maan, sterren, planeten en sterrenstelsels observeert. Vol enthousiasme deelt Alastair zijn kennis met u terwijl u verblijft in zijn lodge.

Star gazing at Lake Tekapo | New Zealand holiday
Lake Tekapo sky observatory | New Zealand holiday

Heeft u de elf accommodaties met de mooiste uitzichten al gezien?

Ontdek meer reisverhalen

aus broome coastline scenic flight

Top 5 onontdekte plekken in Australië

Tijdens een reis door Australië mogen een aantal highlights natuurlijk niet ontbreken. Sydney, de Great Ocean… lees meer

Nz ridgeline adventures wanaka

8 tips voor uw rondreis door Nieuw-Zeeland

Nieuw-Zeeland ligt weliswaar aan de andere kant van de wereld, maar dat weerhoudt ons er niet van om het land te… lees meer

Kom een stap dichterbij uw droomreis

Er is meer mogelijk dan u denkt!

Neem contact met ons op voor de beste tips en adviezen, of bezoek een van onze gratis online presentaties. Maak kennis met onze reisspecialisten en stel al uw vragen.