aus broome coastline scenic flight
aus broome coastline scenic flight

Top 5 onontdekte plekken in Australië

Tijdens een reis door Australië mogen een aantal highlights natuurlijk niet ontbreken. Sydney, de Great Ocean Road, het Great Barrier Reef, Daintree National Park en de Outback bij Alice Springs zijn slechts een aantal van deze bekende plekken in Australië. Maar wat dacht u van de onontdekte plekken in Australië? Soms heel afgelegen en soms gewoon in de bewoonde wereld. Wij laten u graag kennismaken met vijf onontdekte plekken in Australië: de avontuurlijke wildernis in The Kimberley, de ongerepte natuur van Tasmanië, de Aboriginal cultuur van Arnhemland, de Australische geschiedenis in Tenterfield en de bourgondische vakantiebestemming Mornington Peninsula.

1. Kimberley

Bent u klaar voor een echt avontuur? Reis dan over de Gibb River Road, een 660 kilometer lange zandweg door het hart van de Kimberley tussen Derby en Kununurra. De Kimberley wordt ook wel de laatste verlaten wildernis van Australië genoemd. Voor een tocht over de Gibb River Road moet u wel een beetje avontuurlijk zijn aangelegd en weten hoe u met een 4WD moet omgaan. De gravelweg slingert namelijk door een spectaculair landschap met wisselende kleuren, ruige bergen, rotspartijen en watervallen.

© TravelEssence
© TravelEssence
Snelle boot in de Kimberley Australië

2. Tasmanië

Wie nog meer wildernis wil ontdekken, kan op Tasmanië zijn hart ophalen. Het eiland ligt ten zuiden van Australië en werd ontdekt door de Nederlandse ontdekkingsreiziger Abel Tasman. Maak kennis met de schoonheid van de natuur. Het is namelijk niet voor niets dat meer dan 37% van het eiland uit nationale parken, natuurgebieden, reservaten en werelderfgoed bestaat. Verder is er veel bijzonder dierenleven te vinden met onder andere wallaby’s, wombats, pinguïns, zeehonden, pademelons en de bekende Tasmaanse duivel. En dan nog iets, Tasmanië kent ook mooie wijngebieden en dat is iets wat nog maar weinig mensen weten.

Enjoy stunning Tasmania | Australia holiday
Kliffen in Tasmanië

3. Arnhemland

In het meest noordelijke gedeelte van het Northern Territory ligt het gebied Arnhemland. Nergens is de cultuur van de Aboriginals zo levendig en zijn de sporen van het verleden zo zichtbaar als hier. Ontdekkingsreizigers Matthew Flinders gaf het gebied haar naam toen hij er reisde met het Nederlandse schip De Arnhem (vernoemd naar de Nederlandse stad Arnhem). Omdat het een ruig gebied betreft, hebben de Aboriginals hier lang in rust kunnen leven. Het is nooit gekolonialiseerd en werd in 1931 officieel benoemd tot Aboriginal reservaat. Het reservaat is afgesloten van de buitenwereld en je hebt speciale toegangsbewijzen nodig om er te komen.

Incredible Arnhemland | Australia nature
© Bawaka Shaana
Arnhemland | Australia holiday
© TravelEssence

4. Tenterfield

Tijdens uw reis door het gebied tussen Sydney en Brisbane mag een bezoek aan het historische plaatsje Tenterfield niet ontbreken. Tenterfield wordt gezien als een van de belangrijkste historische gebieden van Australië. In 1889 gaf Sir Henry Parkes er een beroemde speech, die leidde tot de 'Federatie van alle Australische Staten' in 1901, waarna Tenterfield bekend is gaan staan als de 'geboorteplaats van de Australische natie'. Veel van de historische gebouwen en monumenten zijn behouden en kunt u bezichtigen. Verder loopt hier de New England Highway, welke tot 1950 de enige weg was die Brisbane en Sydney met elkaar verbond.

Cows over road | Australia holiday

5. Mornington Peninsula

Op ongeveer een uur rijden van Melbourne vindt u Mornington Peninsula, een mooi en Mediterraan aandoend schiereiland. Het schiereiland is een favoriete vakantiebestemming onder de Melbournians (locals in Melbourne). U treft hier verschillende wijngaarden en olijfgaarden en er zijn meer dan vijftig wijnkelders te vinden. Aangezien goede wijn vaak hand in hand gaat met goed eten, kunt u in de diverse kustplaatsjes en daarbuiten dan ook uitstekende restaurants vinden.

Uitzicht over de glooiende wijngaarden van de Mornington Peninsula

Ontdek meer reisverhalen

A Skippy from Australia Header

A skippy from Australia

aus kakadu national park crocodile

8x gevaarlijkste dieren van Australië

Kom een stap dichterbij uw droomreis

Er is meer mogelijk dan u denkt!

Neem contact met ons op voor de beste tips en adviezen, of bezoek een van onze gratis online presentaties. Maak kennis met onze reisspecialisten en stel al uw vragen.