Nz bay of islands child walking beach family best travel time
Nz bay of islands museum family car header
Nz mount cook swing bridge 2 family best travel time
Nz doubtful sound reflections family best travel time
Nz bay of islands child walking beach family best travel time
Nz bay of islands museum family car header
Nz mount cook swing bridge 2 family best travel time
Nz doubtful sound reflections family best travel time
Op maat gemaakte familiereizen

De beste tijd voor een reis naar Nieuw-Zeeland met familie

Wat is de beste reistijd voor uw familie? Dit zal samenhangen met de leeftijd en van uw kinderen. Zeker met schoolgaande kinderen bent u meer afhankelijk van vakanties. Gelukkig is Nieuw-Zeeland het hele jaar prachtig. Dus welk seizoen ook het beste bij uw wensen past, Nieuw-Zeeland stelt nooit teleur.

Voor een reis met kinderen wilt u natuurlijk de tijd nemen, daarom adviseren wij om minimaal drie weken voor uw rondreis uit te trekken. Met schoolgaande kinderen komt dit vaak neer op een reis in de zomervakantie (de winter in Nieuw-Zeeland). Bent u niet afhankelijk van schoolvakanties, dan zijn de lente en herfst mooie reisseizoenen. Het is dan niet te druk en het weer is aangenaam.

Enjoy the views on a scenic flight over Lake Tekapo | New Zealand holiday
Geniet van het uitzicht tijdens een rondvlucht over Lake Tekapo

Vier seizoenen in een dag

Wanneer Nieuw-Zeelanders het over het weer hebben, refereren ze vaak aan de ‘four seasons in a day’, wat betekent dat het weer nogal veranderlijk kan zijn. Zon en warmte in de ochtend kan zomaar omslaan in kou en regen in de middag. Wanneer u zich kleedt met verschillende lagen, dan bent u voorbereid op zowel kou als warmte.

De beste reistijd met kinderen, buiten schoolvakanties

Zijn uw kinderen niet, of niet langer afhankelijk van schoolvakanties, dan zijn de opties natuurlijk eindeloos. Elke seizoen heeft zijn eigen bijzonderheden. Wanneer u wat langer de tijd heeft voor uw reis, dan kunt u op een rustig tempo verschillende delen van het land ontdekken. Bent u beperkt in uw reistijd, dan kunt u bijvoorbeeld kiezen voor een bepaalde regio. We denken graag met u mee over uw mogelijkheden.

Terug naar Nieuw-Zeeland met familie

Lente: september - november

De lente is een mooi seizoen voor een vakantie in Nieuw-Zeeland. Pasgeboren dieren die dansen in het veld, watervallen die op hun spectaculairst zijn, het milde klimaat en een gebrek aan toeristen. Geniet van de ontspannen sfeer en prachtige ontluikende natuur.

Explore the Bay of Islands | New Zealand holiday
Verken de meer dan 140 subtropische eilanden van de Bay of Islands
Horse riding along rugged beaches | New Zealand active holiday
Ga paardrijden langs de Nieuw-Zeelandse stranden

Zomer: december - februari

De lange, zonnige zomerdagen lenen zich uitstekend voor allerlei wateractiviteiten, zoals snorkelen, kajakken, zeilen en zwemmen. Geniet van de wind in uw haren en zie hoe de rode bloemen van de Pohutukawa boom fel afsteken tegen de blauwe lucht.

De zomer is het seizoen dat de Nieuw-Zeelanders er ook in eigen land op uit trekken. Daarom is dit, toeristisch gezien, het drukste seizoen. Wij adviseren u een reis in de zomermaanden ruim van te voren te boeken.

Hidden gems of the Bay of Islands | New Zealand nature
Ontdek de verborgen schatten van de Bay of Islands

Herfst: maart - mei

De herfst is het meest ideale seizoen voor een rondreis door Nieuw-Zeeland. De kleuren zijn betoverend, het weer is stabiel en de temperatuur aangenaam. Prima omstandigheden voor allerlei buitenactiviteiten. In april begint het wat kouder te worden en krijgen sommige bergtoppen al hun eerste laag sneeuw.

“April is de beste maand om de bladeren van kleur te zien veranderen en de wijngaarden die in volle bloei staan. Ik raad u zeker aan om een van de vele fantastische Nieuw-Zeelandse wijnen te proeven.”

Ben, reisspecialist
Spotting birds in Kaikoura | New Zealand holiday
In Kaikoura kunt u walvissen, dolfijnen, zeehonden en allerlei vogels zien
Hiking through Fiordland National Park | New Zealand active holiday
Fiordland National Park heeft een overvloed aan wandelroutes voor het hele gezin

Winter: juni - augustus

Wanneer u van plan bent uw reis in de Nederlandse zomervakantie te maken, dan betekent dit dat u in de winter in Nieuw-Zeeland bent. Dit klinkt misschien niet ideaal, maar niets is minder waar. Met een gemiddelde temperatuur van 14 graden overdag, is het misschien wat kouder dan in de zomer, maar zeker niet onaangenaam.

Het landschap, met zijn besneeuwde bergtoppen, is betoverend. En met veel minder toeristen om uw route mee te delen, heeft u het gevoel het land voor uzelf te hebben. Ook liggen de prijzen lager, omdat u in het laagseizoen reist. Op het Noordereiland is het klimaat milder dan dat op het Zuidereiland. U kunt hier dan prima wandelen of fietsen. Houdt u van wintersport? Dan bent u op het Zuidereiland op de juiste plaats.

Scenic flight South Island | New Zealand holiday
Trotseer de bergen in Nieuw-Zeeland. Skiën kan tussen juni en oktober

We ontmoeten u graag persoonlijk om uw beste reistijd te bespreken. Neem gerust contact met ons op om een afspraak te maken. Bij ons op kantoor of bij u thuis.


Bekijk onze voorbeeldreizen voor een reis met familie

Een zomervakantie in Nieuw-Zeeland

4-weekse reis op het Zuidereiland

Nieuw-Zeeland is vooral bekend om zijn vulkanische landschappen, met sneeuw bedekte bergen, oeroude bossen en… lees meer

Bent u op zoek naar 'once in a lifetime' ervaringen? Deze reis is perfect voor een avontuurlijk gezin dat zin… lees meer

Handige weetjes

Ontdek meer over reizen met familie

Kom een stap dichterbij uw droomreis

Er is meer mogelijk dan u denkt!

Neem contact met ons op voor de beste tips en adviezen, of bezoek een van onze gratis online presentaties. Maak kennis met onze reisspecialisten en stel al uw vragen.