Great ocean road 12 apostles au
Great ocean road 12 apostles au

Leuke dingen om te weten voordat u naar Australië reist

Australië kan niet wachten om u te verwelkomen!

Kent u dat gevoel wanneer u een grote reis heeft geboekt? Het gevoel van opwinding en enthousiasme. Een groot deel van de voorpret is het wachten tot de reis kan beginnen, het tegen iedereen vertellen die u tegenkomt, alles opzoeken over de bestemming zelf, beslissen wat u moet inpakken, de perfecte reistas kopen en natuurlijk genieten van die pre-travel vlinders in de buik!

Hier zijn enkele dingen die u moet weten voordat u aan uw droomreis naar Australië begint.

Maak kennis met de Australische cultuur en inheemse bevolking
Wie wil nou niet zo'n schattige koala tegenkomen?

Aussie Lingo

Voordat u aan uw reis begint, is het fijn om wat meer vertrouwd te raken met de Australische taal. Ja, Australiërs spreken Engels, maar ze hebben veel interessante en eigenzinnige manieren om dingen te zeggen. Hier is een voorbeeld van hoe Australiërs afstand meten!

  • Next door = 1 -2 minutes
  • Right up the road = 5-10 minutes
  • A couple of miles = 10-20 minutes
  • Not too far = 20-50 minutes
  • A little ways = over an hour
  • A pretty good drive = 2 hours +
An local Australian guide kissing a kangaroo
G'day, sir
© TravelEssence

Australische films om te kijken voordat u op reis gaat

Terwijl u de dagen aftelt tot u op vakantie gaat, is er geen betere manier om het land te leren kennen dan een paar van de beste Australische films te kijken! Australië is relatief nieuw in de filmindustrie, maar ze hebben zich toch al aardig gevestigd. Australië is een trotse filmnatie, er zijn genoeg films om naar te kijken zodat u zich bezig kunt houden tot u grote reis.

Maak een reis door de diverse landschappen van Australië door naar Australische films te kijken
© Tourism Western Australia Saltywings on Social Media
Indigenous Australian spear fishing in Western Australia
Bent u klaar voor het Australische avontuur?

Eigenzinnige feiten over Australië

Met een oppervlakte van 7.692 vierkante miljoen kilometer is Australië gevuld met veel rare en wonderbaarlijke dingen. Van roze meren en ondergrondse steden tot duizenden angstaanjagende kalkstenen pilaren van wel vier meter hoog... Er zijn ontzettend veel fascinerende dingen te ontdekken. Bent u klaar om de eigenzinnige kant van Australië te ontdekken?

Wist u dat

Weet u waarom sommige meren in Australië roze zijn?
Een slingerende weg langs de kust bij de Great Barrier Reef
De Great Barrier Reef Drive strekt zich uit over 140 kilometer
© Tourism and Events Queensland

Wist u dat

Gratis dingen om te doen in Australië

Uw reis is misschien al gepland en geboekt, maar er zijn ook veel gratis activiteiten waar u enthousiast van kunt worden voordat u naar Australië vertrekt. Met meer dan 10.000 prachtige stranden, duizenden nationale parken, unieke ontmoetingen met wilde dieren, levendige buurten en musea, is er zoveel te doen en te zien in Australië - en dat kost helemaal niets!

© Tourism Western Australia

Wist u dat

Australische keuken

Wat is een betere manier om Australië te leren kennen voordat u vertrekt dan om meer te weten te komen over de lokale keuken. Door de smeltkroes van culturen is Australisch eten een moderne mix van culinaire bijdragen van over de hele wereld. En natuurlijk zijn er genoeg vreemde dingen om te proeven! Zou u een krokodillenburger proberen? Of een kangoeroe steak? Wat dacht u van rode biet en ananas op een burger?

Vindt u koken leuk?

Hier zijn 5 klassieke recepten om te proberen voordat je naar Australië reist.

1. Lamingtons - Deze zoete lekkernij staat bekend als de 'Nationale cake van Australië' en is te vinden in bakkerijen in het hele land.

2. Pavlova - Als u Australische vrienden bezoekt met Kerstmis, kunt u altijd verwachten dat deze klassieker wordt geserveerd!

3. Chicken Parmigiana - Een maaltijd die u in de meeste Australische pubs zult zien, dit gerecht is de favoriet van de lokale bevolking.

4. Damper - Dit genot, ook wel bekend als bushbread, wordt al duizenden jaren door inheemse Australiërs gemaakt.

5. Anzac biscuits - Deze lekkernijen maken deel uit van de Australische geschiedenis en worden al lang in verband gebracht met het Australische en Nieuw-Zeelandse legerkorps, opgericht in de Eerste Wereldoorlog.

Geniet van een heerlijke burger in Aussie style
© Liam Neal
Typisch Australisch: fish & chips op het strand!
© Tourism and Events Queensland

Tips voor rijden in Australië

Tijdens uw rondreis zult u veel wildlife tegenkomen
Duik het avontuur in in Australië
© Tourism and Events Queensland

Aarzel niet om in contact te komen

Wij zijn hier voor al uw vragen!

Kom in contact met een van onze ervaren reisexperts of bezoek een van onze gratis presentaties, op het kantoor of digitaal. Onze reisexperts staan klaar om u te helpen!