aus outback aussie
aus outback aussie

4x Australische films om in de reisstemming te komen

Een reis Down Under vergt de nodige voorbereiding. Dit kan zo nu en dan wat stressvol zijn, maar ook plezierig! Zo kunt u tal van films kijken om alvast in Australische sferen te komen. Wij helpen u daar graag bij en hebben vier films voor u op een rij gezet die een beeld schetsen van al het moois dat u in Australië te wachten staat. Dus laat de voorpret beginnen en geniet van filmwerk vol met humor, dramatiek en prachtige natuurbeelden.

Tracks

Tracks gaat over het waargebeurde verhaal van Robyn Davidson (in de film gespeeld door Mia Wasikowska). Davidson trok in 1977 met vier kamelen en haar hond Diggity vanuit Alice Springs door de woestijn naar de Australische westkust. Deze tocht duurde negen maanden en besloeg welgeteld 2.700 kilometer. Davidson werd in de woestijn vijf keer opgezocht door fotograaf Rick Smolan (in de film gespeeld door Adam Driver) die voor National Geographic een reportage maakte van haar reis. Davidson wilde liever niet gefotografeerd worden, maar op deze manier bekostigde ze haar tocht. Zelf heeft Davidson haar ervaringen opgetekend in een boek, dat immens succesvol is geworden.

Het verhaal van Robyn Davidson - die door de Aboriginals liefkozend ‘The Camel Lady’ werd genoemd - bewijst dat u geen onverschrokken avonturier hoeft te zijn om op reis te gaan naar Australië. Dit wordt goed uitgelegd door Rick Smolan in een leuk YouTube filmpje van National Geographic.

The Castle

The Castle is een absolute klassieker in Australië. Deze komedie gaat over de familie Kerrigan uit Melbourne. Het huis van de Kerrigans is - net als de familie zelf - ietwat ongewoon. Dit huis is namelijk gebouwd op giftige grond, grenst direct aan een luidruchtige luchthaven en wordt overschaduwt door enorme hoogspanningsmasten. Toch is de familie hier zielsgelukkig. Vooral Vader Darryl vindt het gebrekkige huis een waar “kasteel”. Als de regering zijn familie uit huis wilt zetten om plaats te maken voor een uitbreiding van het vliegveld, zet hij dan ook alles op alles om dit voorkomen. Wat volgt is een hilarisch juridisch gevecht tussen Darryl en de regering.

The Castle komt uit 1997, maar is nog steeds ontzettend populair in Australië. Menig Aussie kan zo een aantal quotes uit de film citeren of kent een landgenoot die lijkt op een van de heerlijk overdreven personages. Dit getuigt van een gezonde dosis humor en zelfspot, waar u in Australië zeker mee te maken krijgt. Kleine tip: vergeet de ondertiteling niet aan te zetten.

Australia

Australia is een historisch epos dat zijn weerga niet kent. Hierin vertolken Nicole Kidman en Hugh Jackman de rollen van Lady Sarah Ashley en de Australische veedrijver Drover. Lady Sarah Ashley is een Engelse aristocrate die rond 1940 noodgedwongen naar de Australische Outback afreist om de veehouderij van haar overleden man te verkopen. Al snel genoeg raakt zij betoverd door het landschap. Ze is met name weg van het jongetje Nullah, wiens moeder Aboriginal en vader blank is. Dit doet haar besluiten om de veehouderij niet te verkopen, tot ergernis van een aantal ongure types. Afijn, om de veehouderij rendabel te houden moet Lady Sarah met een enorme kudde vee naar Darwin trekken. Hierin wordt zij bijgestaan door Drover. De twee kunnen elkaar absoluut niet luchten, maar gaandeweg bloeit er iets tussen hen op. Een romantisch slot lijkt in het verschiet tot plots de Tweede Wereldoorlog uitbreekt.

Australia is niet alleen een lust voor het oog, maar doet ook een boekje open over de ingewikkelde geschiedenis van Australië. Daarnaast is de film net zo romantisch als de Titanic.

Red Dog

Dit is een film voor dierenliefhebbers. Red Dog gaat, zoals de titel doet vermoeden, over een rode hond met spitse oren die op een gegeven moment in het snikhete Dampier neerstrijkt. Hier raakt de hond bevriend met de lokale mijnwerkers, die elk hun eigen verhaal van het eigenwijze dier er op na houden. Red Dog is namelijk erg lief maar luistert naar niemand, totdat hij de nieuwe plaatselijke buschauffeur ontmoet: de Amerikaan John Grant. Gedurende de film komen al deze grappige, droevige en hartverwarmende verhalen aan bod.

Red Dog is gebaseerd op het waargebeurde verhaal van een rode Kelpie die gedurende de jaren zeventig - al liftend - door West Australië zwierf. Deze hond werd een soort lokale mascotte. Na zijn overlijden werd zelfs een standbeeld van hem opgericht. Dit soort rijke verhalen vindt u in elke uithoek van Australië. Wie goed luistert zal zich geen moment vervelen. Zo ook bij het kijken van Red Dog.

Ontdek meer reisverhalen

Kayaking over Katherine River | Australia active holiday

Op ontdekkingstocht in een droomlandschap #DreamNowTravelLater

Man op reis bootgezin 1

Man op reis in Australië: bootgezin

Kom een stap dichterbij uw droomreis

Er is meer mogelijk dan u denkt!

Neem contact met ons op voor de beste tips en adviezen, of bezoek een van onze gratis online presentaties. Maak kennis met onze reisspecialisten en stel al uw vragen.