Eagle Bay Australia Tourism Western Australia saltywings on social media
Eagle Bay Australia Tourism Western Australia saltywings on social media

10 beste gratis activiteiten in Australië

Met een levensstijl die zich voornamelijk buiten afspeelt, zijn er genoeg activiteiten die u gratis kunt doen in Australië. We hebben 10 van onze favorieten activiteiten en attracties geselecteerd.

Spot de Dugong in West-Australië
© Tourism Western Australia
De bijzondere watervallen in Litchfield National Park
Of bekijk spectaculaire watervallen
© TravelEssence

1. Relax aan het strand!

Met meer dan 10.000 stranden heeft u in Australië meer dan genoeg keuze aan oogverblindende stranden. Pak een picknick in samen met uw strandspullen en ga naar een van de prachtige stranden. Lees een boek, ga bodysurfen, maak een lange wandeling, maak een praatje met de lokale bevolking, zoek mooie schelpen of ga pootjebaden. Het is een van de meest ontspannen gratis activiteiten in Australië.

Als u elke dag één Australisch strand zou bezoeken, zou het 29 jaar duren om ze allemaal te zien
© South Australian Tourism Commission

2. Spot wildlife in Australië

Australië is een paradijs voor natuurliefhebbers. Dit betekent dat er volop mogelijkheden zijn om de Australische fauna van dichtbij te zien. Van het spotten van koala's en walvissen tot het zien van dolfijnen die op de golven surfen en hagedissen die liggen te zonnebaden. Ook zijn er vaak lokale initiatieven, zoals bij The Entrance in New South Wales, waar doorgaans dagelijks om 15.30 uur pelikanen worden gevoerd.

"Mijn favoriete activiteit in Australië is om dieren te spotten. Ofwel georganiseerd met een lokale gids of in mijn eentje, het fascineert me altijd!"

Nicole, reisexpert
Een close-up van een Quokka op Rottnest Island
Maak kennis met de schattige qoakka op Rottnest Island
An local Australian guide kissing a kangaroo
Laat u informeren door ervaren gidsen
© TravelEssence

3. Bezoek nationale parken

Australië heeft duizenden nationale parken en vele daarvan zijn gratis toegankelijk. Door de diversiteit aan flora en fauna in Australië is er zoveel te ontdekken! Van oeroude regenwouden in het tropische noorden van Queensland tot eucalyptusbossen verspreid over het hele land. Een bezoek aan de nationale parken van Australië mag u zeker niet missen wanneer u het land bezoekt.

Wist u dat

In Australië leven ongeveer 800 vogelsoorten
© Arwen Jayne
Bewonder oude rotstekeningen

4. Gratis rondleiding met een local

Er is geen betere manier om het authentieke Australië te ervaren dan door de ogen van een local. Door het hele land kunt u gratis rondleidingen vinden. De meeste steden bieden een gratis wandeltocht aan. Zo komt u meer te weten over de geschiedenis en cultuur van de plaats. Een perfecte manier om Australië te leren kennen!

"Ik raad aan om deel te nemen aan een begeleide fietstocht. De lokale gids heeft me veel insidertips gegeven, weg van de toeristische bezienswaardigheden."

Gerrie, reisexpert
Cultural Kakadu tour | Australia holiday
Leer meer over de oudste cultuur ter wereld onder begeleiding van een inheemse gids
Ontdek de verborgen parels in Australië
© Tourism Western Australia

5. Dwaal door botanische tuinen

In elke stad vindt u botanische tuinen. Over het algemeen bent u vrij om er doorheen te wandelen en hebben ze elk hun eigen unieke flora en fauna. Het is een geweldige manier om de natuur te ervaren. In de Brisbane Botanical Gardens kunt u bijvoorbeeld buidelratten zien ronddwalen en in bomen klimmen. En de Cairns Botanical Gardens is een paradijs van exotische, tropische planten.

West-Australië heeft een van de meest spectaculaire collecties wilde bloemen ter wereld
Spot koala's in eucalyptusbomen
aus dolphins

Onze reisexperts staan klaar om u te helpen

Onze reisspecialisten beantwoorden graag al uw vragen. Ze geven deskundig advies en lokale tips over Australië.

Hoe kunnen wij u helpen?

6. Ontdek de mooiste wandelroutes van Australië

Australië: een paradijs voor wandelaars. Ontdek het land te voet via de eindeloze wandelpaden. Het is een perfecte manier om contact te maken met de natuur en het is nog gratis ook! De wandelingen variëren van kort, middellang tot uitdagend. Bergbeklimmen en watervallen bekijken tot een wandeling rond de voet van Uluru. Er is echt voor elk wat wils in Australië. En bovendien: geschikt voor elk fitheidsniveau.

Een koppel zit op een van de rotsen in het Grampians National Park
Maak een wandeltocht door The Grampians
© TravelEssence
Reisexpert Michiel wandelt nabij de prachtige rotsformaties in Purnululu National Park
Bewonder de Bungle Bungle Range tijdens een hike

7. Ontdekkingstocht door stadswijken

Er is geen betere manier om een ​​plaats te ontdekken dan tijdens een ontdekkingstocht door de verschillende wijken! Elke stad vertelt een verhaal en elke buurt is anders. Sydney is bijvoorbeeld een geweldige stad met wijken die allemaal een individueel karakter hebben. Ontdek het levendige Surrey Hills. Bezoek het excentrieke Newtons, of bezoek kleurrijke kunstgaleries in Chippendale.

Straatkunst in Melbourne
Ontdek de streetart van Melbourne
Struin door foodmarkets in Sydney
© Tourism Australia

8. Bezoek kunstgaleries en musea met gratis toegang

Australië bruist van cultuur. Er is geen betere manier om dit te omarmen dan door de plaatselijke galeries en musea te bezoeken. Alhoewel er veel musea zijn met een toegangsprijs, zijn er ook prachtige musea waar u gratis naar binnen kunt. Het Museum of Contemporary Art in Sydney is bijvoorbeeld gratis en biedt vaak bijzondere tentoonstellingen. Of bezoek de GOMA (Gallery of Modern Art) in Brisbane. Een prachtig museum waar niet voor hoeft te betalen.

Laat u inspireren door de wisselende tentoonstellingen in het MONA museum
© TravelEssence
Bezoek de Museum of Sydney

9. Bezoek de lokale markten

Er zijn ontzettend veel lokale markten te vinden in Australië. Dit is een fantastische manier om contact te maken met de lokale bevolking en om lokale smaken te proeven. Boerenmarkten verkopen veel zelfgemaakte lekkernijen en lokaal geteelde producten. Probeer lokale kaas, chocolaatjes en jam. Ontmoet de lokale bevolking en raak geïnspireerd door hun verhalen.

Iedere stad heeft tal van leuke lokale markten
Een stand op de Adelaide market
Geniet van lokale lekkernijen

10. Maak een foto bij de 'Big Things' van Australië

Australië heeft veel 'grote' iconen, oftewel uitvergrootte objecten, die u verspreid over het land vindt. Deze variëren van een ‘grote banaan’ en een ‘grote garnaal’ tot een ‘grote gitaar’ en een ‘grote koala’. Ga op zoek naar deze objecten en maak een foto!

Bezoek de Big Banana, langs de Pacific Highway in Coffs Harbor
© Matthijs Photography / Unsplash

Ontdek meer over Australië

Discover Sydney by Seaplane | Australia active holiday

3 op Reis in Australië: Sydney

Turtle swimming | Australia wildlife

Onze top 6 voor het tropische noorden van Australië

Enthousiast over Australië?

Onze reisexperts staan u graag te woord!

Bent u benieuwd hoe een reis naar Australië eruit kan komen te zien? Neem dan gerust op met een van onze reisexperts. Zij hebben de beste lokale tips en adviezen.