Au sydney seaplanes opera house discoverpage regions
Au sydney seaplanes opera house discoverpage regions

3 op Reis in Australië: Sydney

Krijgt u ook geen genoeg van Down Under? Gelukkig kunnen we de afleveringen van 3 op Reis terug blijven kijken. In samenwerking met TravelEssence maakte BNN namelijk voor het programma 3 op Reis rondreizen door Australië en Nieuw-Zeeland.

Dennis maakte in 2016 een roadtrip van Melbourne naar Sydney. Hij liet zich tijdens deze reis inspireren door de avonturen van kapitein James Cook. Eerder keken we al terug naar de eerste aflevering in Melbourne en de tweede aflevering langs de Zuidoostkust van Australië. Nu kijken we terug naar de laatste aflevering in Sydney.

Begin dit jaar maakte ook Geraldine een reis Down Under voor het programma 3 op Reis. Zij maakte een rondreis over het Zuidereiland van Nieuw-Zeeland.

De eindbestemming Sydney

Wie denkt dat Sydney de hoofdstad is van Australië? Die heeft het mis. Het is wel de oudste en grootste stad van het land, maar Canberra is de hoofdstad van Australië. Sydney is ook de eindbestemming van de roadtrip van Dennis. Hier vertelt hij over het bijzondere ontwerp van The Opera House en ziet u de Harbour Bridge voorbijkomen. Sydney heeft zo’n 100 stranden, waarvan de bekendste Bondi Beach. Dennis brengt een bezoek aan dit strand, dat populair is onder surfers van over de hele wereld.

Verder vertelt Dennis over de geschiedenis van Sydney. Zo brengt hij een bezoek aan The Rocks, waar de gebouwen gemaakt zijn van oud lokaal zandsteen. In Darling Harbour ontmoet hij Nederlander John Dickenberg. Hij is de kapitein van het replica schip, waarmee James Cook de wereld heeft ontdekt.

Manly Beach met Eco Treasures

Bij Manly Beach gaat Dennis snorkelen met de puppy’s van de zee. Dit is de Blue Groper, ook wel de blauwe lipvis. Ze worden de puppy’s van de zee genoemd, omdat ze naar u toe komen zwemmen om te spelen. Deze puppy’s leven in Cabbage Tree Bay Aquatic Reserve. Dit is een natuurreservaat vlak bij Sydney die Dennis bezoekt met een gids van Eco Treasures. De gidsen van Eco Treasures delen graag de schoonheid van dit natuurreservaat. Veel vissen leven alleen hier, doordat vissen hier verboden is en zij hier dus veilig kunnen rondzwemmen.

Dennis vertelt nog veel meer over Sydney en de omgeving in de aflevering van 3 op Reis. Kijkt u mee?

Ontdek meer reisverhalen

Nz ridgeline adventures wanaka

3 op Reis in Nieuw-Zeeland: Wanaka

De adembenemende kustlijn van de Great Ocean Road

3 op Reis in Australië: Roadtrip Zuidoostkust

Kom een stap dichterbij uw droomreis

Er is meer mogelijk dan u denkt!

Neem contact met ons op voor de beste tips en adviezen, of bezoek een van onze gratis online presentaties. Maak kennis met onze reisspecialisten en stel al uw vragen.