3 op Reis in Nieuw-Zeeland: Wanaka

BNN maakte voor het programma 3 op Reis een rondreis over het Zuidereiland van Nieuw-Zeeland. Dit in samenwerking met TravelEssence. Zondag 5 maart was de tweede aflevering van 3 op Reis in Nieuw-Zeeland. Deze aflevering stond in het teken van het avontuurlijke Wanaka en de activiteiten in de omgeving.

In de eerste aflevering liet Geraldine u de Tasman Glacier en Lake Tekapo zien en in de laatste aflevering bezoekt zijn Makarora en Queenstown. Geraldine verblijft tijdens de actieve rondreis door Nieuw-Zeeland zowel in kleinschalige accommodaties als in de eigen camper car.

Wanaka

Op de route naar Wanaka komt Geraldine van de ene 'wow' in de andere 'wha'. Zij blijft zich verbazen over de verschillende ansichtkaarten van Nieuw-Zeeland. Zo ook over Wanaka. Het vroegere goudzoekersstadje is vandaag de dag een goede plek voor de actieve reiziger. Met de bergen en het meer is het een sportief gebied waar u onder andere kunt hiken, mountainbiken en kajakken. Wanaka ligt midden op het Zuidereiland van Nieuw-Zeeland en staat bekend om Lake Wanaka. Het centrum van Wanaka heeft gezellige restaurants en winkels.

Auto rijdt langs een bergpad in Wanaka
Wanaka is the ultimate base to explore the Southern Alps

Mountainbiken met John

Met 750 kilometer aan mountainbikeroutes is Wanaka de plek om de omgeving te ontdekken per mountainbike. Voor elke conditie is er wel een route te vinden. Geraldine gaat samen met gids John mountainbiken. John heeft zijn kantoorbaan opgezegd om anderen Wanaka en de mooie uitzichten te laten zien. Volgens Geraldine is het de ultieme manier om de omgeving per mountainbike te ontdekken. Zo komt u namelijk op plekken waar u met de auto niet kunt komen.

Een fietser fietst over een pad in Wanaka met uitzicht over de bergen
Een groepje mountainbikers bij het meer bij Wanaka

De Weka vogel spotten met Chris

Als u met Chris op pad gaat in Wanaka dan neemt u de boot naar het natuurreservaat Mao Waho. Het eiland ligt midden in Lake Wanaka en het is een half uurtje varen vanaf het vaste land. Mao Waho staat bekend om de zeldzame Weka vogel en het meer dat bovenop het eiland ligt. In de aflevering van 3 op Reis vertelt Chris meer over de Weka vogel. Als afsluiting van het bezoek aan Mao Waho plant iedere bezoeker een boom om iets terug te doen voor het eiland.

3 op reis nieuw zeeland wanaka mao waho
NZ Weka

Het bezoek aan Wanaka sluit Geraldine af met een 4WD-tour door de bergen van Wanaka. Ze wordt verrast door de mooie uitzichten en de herten onderweg. Geniet mee van deze uitzichten door het kijken van de tweede aflevering van 3 op Reis in Nieuw-Zeeland.

Rondreis door Australië

Voor 3 op Reis maakte Dennis een reis in de voetsporen van James Cook. Zo reisde hij ook naar Australië. Hij maakte een roadtrip van Melbourne naar Sydney. Hij bezocht in de eerste aflevering Melbourne. De tweede aflevering stond in het teken van de roadtrip en in de laatste aflevering was hij in de metropool Sydney.

Ontdek meer reisverhalen

Visit Waipoua Forest with Maori guide Maria | New Zealand holiday

Man op reis in Nieuw-Zeeland: geestboom

Snorkel with whale sharks on Ningaloo Reef

6 highlights van West-Australië, à la TravelEssence

Kom een stap dichterbij uw droomreis

Er is meer mogelijk dan u denkt!

Neem contact met ons op voor de beste tips en adviezen, of bezoek een van onze gratis online presentaties. Maak kennis met onze reisspecialisten en stel al uw vragen.