Nz campervan blog opito panorama3
Newzealand south mountcook road
Nz campervan blog opito panorama3
Newzealand south mountcook road

Nieuw-Zeeland met de camper

Misschien droomt u er al jaren van: een reis door Nieuw-Zeeland. Droomt u dan ook van ontmoetingen met de lokale bevolking, de veranderende landschappen en de mooiste autoroutes? Wij als Nieuw-Zeeland reisspecialist helpen u graag bij het verwezenlijken van deze droom, maar dan zonder camper. Wij doen het namelijk anders dan andere reisbureaus, omdat wij door onze lokale kennis en ervaringen weten dat een camperreis door Nieuw-Zeeland niet de manier is om alles uit uw rondreis te halen. Het vraagt misschien wat meer van uw tijd en die van ons, maar wij zien u graag tevreden terugkeren na uw droomreis door Nieuw-Zeeland.

Akaroa lake | New Zealand holiday
© Dmitri Kotelevski
Lokale hosts waar u kunt verblijven en de kiwi gastvrijheid kunt ontdekken

Dit zijn de nadelen van een camperreis door Nieuw-Zeeland

Brede wegen en grote campers die geparkeerd staan in de mooiste natuurparken. Precies, dat is het beeld dat mensen hebben van een camperreis door Canada of Amerika. Maar de werkelijkheid in Nieuw-Zeeland is anders: de campers zijn te klein om in te genieten en te groot voor de prachtige kustwegen en slingerende bergpassen. En nee, u mag ook niet overal rijden, want een camper in Nieuw-Zeeland is niet verzekerd op onverharde wegen. Zo mist u de mooiste locaties.

Geen vrijheid

Op veel locaties in Nieuw-Zeeland overnacht u tijdens een camperreis op een motorhome park met prachtig uitzicht weliswaar, op de witte camper naast u. En als u overdag iets wilt gaan doen, moet u alles weer inpakken. Daarnaast bent u, doordat u niet overal mag rijden, genoodzaakt om over saaie hoofdwegen te rijden met maar 55 kilometer per uur. U moet ook vroegtijdig uw passage boeken voor de veerboten en speciale activiteiten als een cruise door de fjorden. Een gevoel van vrijheid heeft u dus niet, want dit alleen al bepaalt uw reisschema.

"Echt een goede tip om met een huurauto te reizen en te overnachten in de door jullie geselecteerde accomodaties. Hierdoor hebben we hele leuke en bijzondere mensen ontmoet en zijn we op de meest fantastische plekken terecht gekomen"

Familie Dijksma
Scenic roads New Zealand | New Zealand holiday
© Dmitri Kotelevski
Driving in Otago region | New Zealand holiday
© TravelEssence

Geen contact met de lokale bevolking

Zonder camper is de kans veel groter dat u kennismaakt met de lokale bevolking. Allereerst ziet u er in een gewone auto niet direct uit als toerist en als u verblijft bij de kleinschalige accommodaties wordt u verwelkomd door de gastvrijheid van de Kiwi’s en Maori.

Niet comfortabel

U kunt de campers in Nieuw-Zeeland vergelijken met bestelwagens die voorzien zijn van korte en smalle bedden, een kleine keuken en een nog kleinere badkamer. Het is toch veel fijner om te beschikken over een cottage met een ruime keuken, badkamer en bedden en rond te rijden in een comfortabele huurauto? En dat ook nog eens voor dezelfde, of zelfs een lagere, prijs.

Friendly Kiwi hospitality at our accommodations | New Zealand holiday
Barbecue dinner with local hosts | New Zealand holiday

Een rondreis met de camper door Nieuw-Zeeland is niet goedkoop

Telt u alles maar eens bij elkaar op en dan zult u zien dat de op het oog aantrekkelijk geprijsde camperreizen helemaal niet zo goedkoop zijn. U moet denken aan de huurprijs van de camper, maar ook de verzekering, de afkoop van het eigen risico, de dure one-way fees, de kosten van de campings en de extra brandstofkosten ten opzichte van een huurauto. Dit alles maakt reizen per camper door Nieuw-Zeeland soms zelfs duurder dan een rondreis in een huurauto en met kleinschalige accommodaties.

Onze ervaring is dat het beeld van een camperreis door Nieuw-Zeeland vaak niet overeenkomt met de realiteit. Maar wilt u toch een beetje van beiden? Dan is het huren van een Camper Car voor u misschien een goede oplossing. Daarmee kunt u kamperen, over onverharde wegen rijden en genieten van het comfort van af en toe verblijven in een accommodatie.

Ontdek meer over Nieuw-Zeeland

Spot unique wildlife on the remote Southern Scenic Route

Andrew’s top 9 autoroutes in Nieuw-Zeeland

Kom een stap dichterbij uw droomreis

Er is meer mogelijk dan u denkt!

Neem contact met ons op voor de beste tips en adviezen, of bezoek een van onze gratis online presentaties. Maak kennis met onze reisspecialisten en stel al uw vragen.