Bijzondere reizen naar Australië en Nieuw-Zeeland
Header Driving In Nz
Foto door Rolf Verhoeven

Auto huren in Nieuw Zeeland

Autorijden in Nieuw-Zeeland is een genot. Het is de beste en verreweg de leukste manier om het land te leren kennen. De wegen zijn doorgaans tweebaans, maar prima onderhouden, aan bewegwijzering is geen gebrek en de landschappen waar u doorheen rijdt zijn mooi en niet zelden spectaculair. Omdat heel wat streken dunbevolkt zijn is het vaak opvallend rustig op de wegen en heerst er niet die sfeer van stress en spanning die wij in Europa kennen. Waarschijnlijk komt dat ook omdat de Nieuw-Zeelanders zelf relaxte mensen zijn, die, als ze per auto onderweg zijn, ook oog hebben voor hun omgeving en willen genieten van wat er te zien is. Als bezoeker moet u even wennen aan het linksrijdende verkeer, maar dat hebt u binnen de kortste keren onder de knie en dan staat niets meer in de weg om ontspannen te genieten van de rit en van al het moois dat u te zien krijgt.

Wilt u een bepaald gebied beter leren kennen, dan is het een slim idee om de Highway te laten voor wat hij is en een binnenweg of een zijweg te nemen. Daar is het nóg rustiger en landelijker; u hebt het idee dat u de weg en het landschap voor uzelf alleen hebt.

Omdat Nieuw-Zeeland niet extreem groot is hoeft u geen superlange autoritten te maken. Aan de hand van een slim reisschema, dat wij graag voor u samenstellen, bent u meestal binnen 2 tot 3,5 uur op uw bestemming en dus hebt u volop tijd om onderweg te stoppen, bijvoorbeeld voor een picknick bij een waterval, een wandeling in een nationaal park of om op uw gemak foto’s te maken. Eenmaal op uw bestemming hebt u nog voldoende energie om na kennismaking met uw gastheren de omgeving van uw logeeradres te verkennen of een activiteit te ondernemen.

Om auto te mogen rijden in Nieuw-Zeeland heeft u een geldig rijbewijs nodig voorzien van een foto en een Engelse vertaling.

Autoverhuur in Nieuw-Zeeland

Om een auto of camper te huren moet u minstens 21 jaar oud zijn. Ook moet u in het bezit zijn van een creditcard als borg, in het geval u een ongeluk krijgt.

Wij werken met een streng geselecteerde groep  van autoverhuurbedrijven met de nieuwste auto’s en veel plaatselijke kantoren. U kunt uw auto op de luchthaven in ontvangst nemen en hem daar ook weer inleveren. De meeste kantoren kunnen u 24 uur per dag assisteren. De auto’s zijn van alle moderne gemakken voorzien zoals een airco, cd-speler en/of aansluitpunten voor uw iPod. U krijgt van ons een wegenatlas met daarop ingetekend de verschillende logeeradressen. Mocht u daarnaast behoefte hebben aan een navigatiesysteem, kunnen wij dat voor u regelen.

Een selectie van ons aanbod:

Onze klanten beoordelen ons met een
9.4 10
Maak gebruik van onze lokale kennis
Informatie aanvragen Presentatiedag bezoeken
Of schrijf u in voor onze
e-mail nieuwsbrief