Nz scenic drives roadtrips southern scenic route
Nz west coast punakaiki road solo compact car
Nz scenic drives roadtrips southern scenic route
Nz west coast punakaiki road solo compact car

Andrew’s top 9 autoroutes in Nieuw-Zeeland

Rijden door Nieuw-Zeeland is wat mij betreft een van de meest aangename dingen in het leven, en iets waar ik van houd. Vloeiende wegen, slingerend langs meren, dwars door het regenwoud en over de bergen. Zonder teveel drukte en verkeer. En soms ben ik zelfs de enige persoon ter wereld die geniet van deze mooie wegen!

Rijden over de mooiste autoroutes

Dit is mijn top negen van de mooiste autoroutes in Nieuw-Zeeland:

1. Lewis Pass: van Reefton naar Hanmer

Beginnend in het regenwoud met mooie bochten die zo de Lewis Pass op kronkelen, waar u door weids graslandschap en langs de Waiau-rivier rijdt. De weg loopt vervolgens over in de Kaikoura Coast Road. Wanneer ik in Nieuw-Zeeland ben, rijd ik keer op keer deze bergroute voor mijn plezier.

Scenic drive over the Lewis Pass | New Zealand holiday
Stunning views on Arthur's Pass | New Zealand nature
© TravelEssence

2. Kaikoura Coast Road

Een kustweg die langs de Pacific Ocean slingert met aan de ene kant drie kilometer lang aan hoge bergen en aan de andere kant rotsen bedekt met zeehonden. De nieuwe delen van de weg voeren u bijna de oceaan in. Wanneer u bij het einde van deze mooie Nieuw-Zeelandse autoroute bent, draai dan om en doe het nog eens.

© TravelEssence

3. Cardrona Valley Road: van Queenstown naar Wanaka

Dit is een slingerende weg met veel haarspeldbochten en spectaculaire uitzichten. Houd u ogen goed op de weg, want het is een lange weg naar beneden. Een mooie stop is die aan de top, waar u uitzicht in alle mogelijke richtingen heeft. Eenmaal over de top voert de weg - met prachtige bochten, spectaculaire landschappen en een kleine rivier - u naar beneden richting Wanaka.

Iconic hotel along the Crown Range Road | New Zealand holiday
© Dmitri Kotelevski

4. Waipoua Forest Drive

Gelegen in het noordwesten van het Noordereiland voert deze weg u door een oeroud regenwoud met massieve en dikke kauri bomen, waar u zeker niet tegenaan wilt botsen. De kauri bomen zullen het dan van u winnen. Ten zuiden van het regenwoud opent de weg en mondt uit in de plaats Dargaville.

Trees in Waipoua forest | New Zealand holiday with kids
© TravelEssence

Kom een stap dichterbij uw droomreis

Er is meer mogelijk dan u denkt!

Neem contact met ons op voor de beste tips en adviezen, of bezoek een van onze gratis online presentaties. Maak kennis met onze reisspecialisten en stel al uw vragen.

5. Whanganui River Valley Road

Via sierlijke bochten neemt deze weg u mee van het Central Volcanic Plateau naar de Tasmanzee. Al rijdend naar beneden door het ruige regenwoud houdt de Whanganui River u gezelschap.

Visit the iconic Bridge to Nowhere | New Zealand holiday
© TravelEssence

6. Greymouth naar Westport langs de kust

Fijn kronkelend en een verbazingwekkend kustlandschap. Waar de nevel van de oceaan en de heuvels bedekt met het regenwoud elkaar ontmoeten terwijl de reis van de Tasmanzee eindigt door neer te slaan op de westkust van Nieuw-Zeeland.

7. Pohutukawa Highway: van Thames naar de Coromandel

Doe het rustig aan, want dit is een smalle en bochtige weg. Maar de omgeving - waar de Pohutukawa bomen over de weg hangen - is het genieten waard.

8. Mangamuka Hill, ten zuiden van Kaitaia

Deze weg voert u al golvend over met struiken bedekte heuvels. In een compacte auto heeft u werkelijk waar een prachtige reeks van onderling met elkaar verbonden bochten.

9. Wanaka naar Haast

Oké, deze zou eigenlijk hoger in de lijst van mooiste autoroutes in Nieuw-Zeeland moeten staan. Dit is namelijk een geweldige rit tussen twee meren door, over een bergpas en langs prachtige rivieren met enorme bergen op de achtergrond. Dat dit nummer negen is, zegt hoe goed de andere acht zijn, want het zou nummer één kunnen zijn door de 120 kilometer waar elk stukje genieten is.

Auto rijdt langs een bergpad in Wanaka

Bonus route: Urewera Rainforest Route

Dit is een onverharde weg die wat hobbelig en ruig kan zijn, maar oh wat een landschap. Het landschap lijkt oneindig. Neem uw tijd! Haast u niet en houd de snelheid goed onder controle.

Mijn tips voor autorijden in Nieuw-Zeeland

Hoewel Nieuw-Zeeland geweldige wegen heeft, heeft het ook een actieve politie die een vrij lage snelheidslimiet hanteert. Deze bochtige en slingerende wegen vragen dus om lage snelheden, zodat u geniet van de fijne bochten, adembenemende uitzichten en talloze plekken om te stoppen voor het maken van foto’s.

Houd er rekening mee dat we in Nieuw-Zeeland andere verkeersregels hanteren, zoals aan de linkerkant rijden. Een makkelijk ezelsbruggetje: ‘In New Zealand left is right and right is wrong'.

Ontdek meer reisverhalen

Abel in Australië: Dwaze weddenschappen en sterke verhalen in Tenterfield, Australië

Man op reis in Nieuw-Zeeland: helikopter

Kom een stap dichterbij uw droomreis

Er is meer mogelijk dan u denkt!

Neem contact met ons op voor de beste tips en adviezen, of bezoek een van onze gratis online presentaties. Maak kennis met onze reisspecialisten en stel al uw vragen.