TE7
TE7

Milou en Pim in Australië

Al swipend door Instagram Stories kom ik een gesponsord bericht tegen van TravelEssence: “Doe mee met onze feestdagenquiz en maak kans op een reis naar Australië of Nieuw-Zeeland t.w.v. €12.500,-!” Het klinkt te mooi om waar te zijn, maar toch open ik uit pure nieuwsgierigheid de quiz. Het zijn tien vragen over Australië, Nieuw-Zeeland en TravelEssence in het algemeen waarvan de antwoorden, na wat speurwerk, op de website te vinden zijn. Een leuke bezigheid op een druilerige dag in de kerstvakantie, met name omdat mijn man Pim en ik idolaat zijn van Oceanië. Ik grap dan ook, met lichtelijke overtuiging, dat we de reis sowieso gaan winnen en sta erop dat we allebei meedoen.

“Milou, volgens mij hebben we die reis gewonnen”, hoor ik Pim vol ongeloof aan de andere kant van de lijn zeggen. Er zijn inmiddels een paar weken verstreken nadat we de quiz hebben gedaan en hij vertelt me een mail te hebben ontvangen van TravelEssence, met in het onderwerp in hoofdletters “GEEN SPAM” en de mededeling dat hij de gelukkige winnaar is van de quiz. Ik voel de adrenaline door m’n lichaam stromen en vraag hem de mail door te sturen, zodat ik het met eigen ogen kan zien. Niet veel later sla ik mijn hand voor m’n mond, verschijnt er een gigantische lach op mijn gezicht en spring ik als een idioot door de kamer. We hebben de reis écht gewonnen!

Al gauw komen we in contact met Ilona, onze aangestelde reisadviseur die onze droomreis gaat samenstellen. Vanwege ons werk en de afstand naar het kantoor spreken we af via Google Meet, wat voor ons een ideale oplossing is. We vertellen haar dat we enkele jaren geleden Down Under gereisd, gewoond en gewerkt hebben, maar dat ons leventje daar abrupt tot een einde kwam toen corona de wereld op z’n kop zette. Inclusief onze verdere reisplannen, waaronder die naar de zuidwestkust. Inmiddels zijn we allebei een vaste baan, een huis en een kindje rijker en voelt het winnen van de reis alsof de cirkel rond is. We gaan eindelijk weer terug naar het land dat onze harten heeft gestolen!

Ilona gaat na ons gesprek meteen aan de slag met onze wensen en slechts een paar dagen later ontvangen we het eerste reisvoorstel al. We zijn meteen verrast door de toffe route die ze heeft uitgestippeld en de unieke, kleinschalige accommodaties. Nadat we er goed voor hebben gezeten, spreken we opnieuw af via Google Meet om het plan helemaal naar wens te maken. Niet veel later is het boekingsformulier ondertekend en het vakantieverlof geregeld.

Twee maanden later zitten we in het vliegtuig. Na een paar dagen acclimatiseren op Bali vliegen we verder naar Perth, waar onze droomreis van start gaat. Van zonsondergangen in Scarborough, het paviljoen van Cottesloe Beach en heel veel acai bowls bij Daisies, door de Golden Outback langs Waverock naar de mooiste stranden ter wereld. Via de zuidkust met prachtige nationale parken vol tingle- en karri trees, ruige kustlijnen en de enige bergketen, naar het meest zuidwestelijke punt van Australië’s vasteland, om vervolgens te genieten in de Margaret River Region van wijn(gaarden), breweries, natural pools, kalksteengrotten en de meest heldere sterrenhemels. Hierna bewandelden we een van de langste jetty’s ter wereld, zagen we quokka’s en de meest mooie zonsop- én ondergangen op Rottnest Island en ontdekten we het eiland per fiets, sloten we in Fremantle af in de tofste eettentjes en zagen we Perth nog een keer vanuit een ander perspectief.

Het was een reis om nooit te vergeten waar we TravelEssence ontzettend dankbaar voor zijn!

Meer klanten ervaringen