IMG 6987
IMG 6987

Bindert en Willy in Australië

In oktober 2023 zijn we naar Zeist gegaan en hebben daar met Mischa onze wensen neergelegd voor een reis naar Australië. Vrij snel daarna was er een reisvoorstel voor een reis van ongeveer 6 weken te beginnen in april het jaar daarop (2024).

Via een stopover in Hongkong van 2 dagen zijn we naar Sydney gereisd. Daar zijn we kort geweest, omdat we daar 10 jaar geleden al 6 weken hadden doorgebracht. We hebben er gefietst met Bonza Bike Tours, zo kun je in korte tijd de stad weer even in je opnemen.

Vanuit Sydney met het vliegtuig naar Ayers Rock, midden in het Red Centre van Australië. Ayers Rock, in het Aboriginal: Uluru, de bekende rode rots midden in de woestijn, heel indrukwekkend om die bij zonsopgang te zien. De volgende dag naar Kata Tjuta (many heads); het is een heilige plaats voor de mannelijke Anangu Aboriginals. Via een uitstapje naar Kings George met een indrukwekkende wandeling door de canyon door naar Alice Springs en de Macdonnell Ranges.

Naar Darwin gevlogen en vervolgens door naar Katherine over de Stuart High Way met veel Roadtrains. Het hoogtepunt van onze reis: Een 3-daagse kajaktour vanuit Katherine met Gecko Canoeing. Vooraf had Mischa (TA) gezegd dat dit onvergetelijk zou worden en daar is niets van gelogen. 3 dagen stroomafwaarts over de Katherine River, heel goed verzorgd door onze gidsen en kok, slapen onder de blote hemel, kopje onder gaan, heerlijk eten: een groot avontuur om nooit te vergeten.

Het verblijf in de Bush bungalow in Anbinik Kakadu Resort: ook een bijzondere ervaring. Daar vandaan Arnhem Land bezocht o.l.v. een gids en er ging ook een Aboriginal mee die alles wist te vertellen over de zeer oude en heilige plaatsen met wandtekeningen.

Weer een binnenlandse vlucht naar Cairns. Daar aangekomen scheen het zonnetje volop, maar onderweg naar de volgende bestemming is het flink gaan regenen en dat hield nog even niet op, zaten we daar aan het strand in Mission Beach in de regen. De regen hield zo’n 3 dagen aan, achteraf ook niet zo erg, anders zou je wellicht gedacht hebben: Regen? Waar hebben ze het over?

De treehouses waar we verbleven waren geweldig: De Rose Gum Wilderness Retreat in Tableland waar we een kasuaris (cassowary) hebben gezien en we even niets hoefden was geweldig. En het Cockatoo Hill Retreat midden in Daintree Forest (met gastvrouw Carmen): onvergetelijke plekken!

In Port Douglas sluiten we met een verblijf van 5 dagen heerlijk ontspannen onze reis af. Een zeiltocht met Sailaway naar Low Isle en snorkelen daar: geweldig.

De terugreis: Vanuit Port Douglas eerst naar Melbourne (1 overnachting), de volgende dag naar Hongkong en van daar een vlucht naar Amsterdam. In totaal zo’n 23 uur vliegen. Een aantal mensen die we spraken zeiden dat dat hun tegenhield van een reis naar Down-Under. Tja, een andere manier om er te komen is er niet. Ik zou zeggen: denk er nog eens goed over na, want het is HEEL erg de moeite waard.

Nog een paar praktische dingetjes:

Meer klanten ervaringen

Kom een stap dichterbij uw droomreis

Er is meer mogelijk dan u denkt!

Neem contact met ons op voor de beste tips en adviezen, of bezoek een van onze gratis online presentaties. Maak kennis met onze reisspecialisten en stel al uw vragen.