Wat te doen in Nieuw-Zeeland? 7 activiteiten ter inspiratie voor uw reis!

Benieuwd naar wat u kunt ondernemen tijdens uw reis door Nieuw-Zeeland? Nou, van alles! Zo kunt u bij TravelEssence op een actieve manier kennismaken met het land. Maar welke activiteiten het best bij u passen, hangt af van uw interesses en wensen. Om u een beeld te geven van de veelzijdigheid selecteerden wij 7 activiteiten die uw rondreis verreiken!

Van zwemmen met pelsrobben tot hiken over gletsjers. Of u nu het Noorder- of Zuidereiland bezoekt, u vindt altijd een leuke activiteit in de buurt om te ondernemen! Nieuw-Zeeland is immers een land vol highlights! Wij hebben een selectie gemaakt zodat u alvast een voorproefje krijgt.

Wat u kunt doen in Nieuw-Zeeland: 7 activiteiten ter inspiratie!

Onderduiken in Tutukaka

Wij nemen u allereerst graag mee naar een 11 miljoen jaar oude eilandengroep in de Pacific Ocean: The Poor Knights Islands. Hoewel u geen voet op de eilanden mag zetten, heeft u wél de mogelijkheid om de wateren in deze omgeving al snorkelend of duikend te verkennen.

Duiker omgeven door vissen in helderblauw water.

En dat is zeer bijzonder!

De eilanden worden namelijk sinds 1820 niet meer door mensen bewoond. Hierdoor kon de natuur hier volledig zijn gang gaan. U ziet de meest bijzondere flora en fauna die elders ter wereld niet voor komen. Tevens wordt het water verwarmd door een subtropische golfstroom waardoor hier talloze subtropische vissen leven.

Vissen zwemmen voor de kust van Poor Knights Islands
© TravelEssence
Duiker in een scheepswrak in Nieuw-Zeeland.
© TravelEssence

Zeilen in de Coromandel

Kilometers lange witte zandstranden, kleurrijke baaien en pittoreske kustplaatsjes. Het schiereiland Coromandel Peninsula - aan de noordoostkust van het Noordereiland - is zeker een bezoek waard! Vooral rond december en januari, wanneer de inheemse Pohutukawa bomen met rood-roze bloemen in bloei staan.

U beleeft het schiereiland het best als u aan boord stapt van het 19 meter lange zeilschip de Windborne. Al sinds 1928 trotseert het schip de oceaan en gedurende de cruise vaart u langs de hoogtepunten van Mercury Bay, zoals de Cathedral Cove. Eenmaal aan boord helpt u de kapitein met het hijsen van de zeilen. U mag zelfs aan het roer staan om zelf langs de baaien te varen.

Nz coromandel sail sunset boom sailing

Kom een stap dichterbij uw droomreis

Er is meer mogelijk dan u denkt!

Neem contact met ons op voor de beste tips en adviezen, of bezoek een van onze gratis online presentaties. Maak kennis met onze reisspecialisten en stel al uw vragen.

Kajakken langs de goudgele stranden van Abel Tasman

Abel Tasman is misschien het kleinste nationale park van Nieuw-Zeeland, maar ondanks dat een prachtige bestemming. Nergens zijn de stranden zo mooi goudgeel gekleurd als daar!

Het gebied werd in 1642 ontdekt door de Nederlandse ontdekkingsreizigers met de naam – jawel –, Abel Tasman. Hier bent u op de juiste plek voor de avontuurlijke activiteiten. U kunt er wandelen, kajakken, zwemmen en snorkelen. Vooral zeekajakken is een goede aanrader! Het water is relatief rustig en voert u langs mooie baaien en stranden met groene palmen. Geen zin in actie? Strijk neer op een van de vele stranden waar u in alle rust van de omgeving kunt genieten. Wie weet ziet u nog dolfijnen, zeehonden en pinguïns voorbij komen.

Kajakken in Abel Tasman National Park
© TravelEssence
Nz abel tasman beach
© TravelEssence

Klim of hike over de ijskoude gletsjers van Nieuw-Zeeland

Langs de ruige westkust vindt u ook een heel ander soort natuur: namelijk ijskoude gletsjers. De bekendste zijn de Tasman Glacier, Franz Josef Glacier en Fox Glacier. Met een lengte van 27 kilometer is de eerste ook meteen de langste gletsjer van Nieuw-Zeeland!

Niets is zo spectaculair als het beklimmen van een gletsjer. Het klinkt misschien een beetje eng, maar niets is minder waar. Onder begeleiding van een gids kunt u de gletsjer op een veilige en verantwoorde manier verkennen. Geen zin om te klimmen? Dan kunt u er ook voor kiezen om te hiken! Vergeet in elk geval niet om u warm aan te kleden en goede (én ingelopen) wandelschenen te dragen.

Tip! Laat u door een vliegtuig afzetten bovenop een gletsjer en verken de gletsjer te voet. Onze gepassioneerde gidsen laten u de geheimen van de natuur zien.

Nz mt cook glacier guiding
Nz mt cook glacier guiding

Vliegen over de wateren van de Siberia Valley

Veel mensen rijden de gebieden rondom het plaatsje Makarora voorbij. En dat vinden wij jammer, want hier geniet u van de mooiste natuur. Makarora ligt namelijk in het westen van het Zuidereiland aan de Haast Pass Highway, tussen Wanaka en de West Coast. En vlak bij Mount Aspiring National Park! (Hier is ook Geraldine van 3 op Reis geweest). Makarora telt slechts 70 inwoners en vormt de uitvalsbasis om het park te bezoeken. Dit park staat bekend om de ruige natuur: van valleien en rivieren tot met sneeuw bedekte bergen en watervallen.

Combineer een helikoptervlucht met een ‘tramping-tocht’ en avontuur op het water. U wordt afgezet in de Siberia Valley waar u wandelt door de vallei en langs de rivier. Met een jetboat vliegt u over de kristalheldere rivieren en door de bergen.

Jetboat op de rivier in Mount Aspiring National Park
Siberia Valley Travel Essence Onno Aerden

Fietsen langs de goudmijnen van Otago

In het zuidoosten van het Zuidereiland ligt Otago. In deze streek werd rond 1860 goud gevonden, waarna goudzoekers vanuit de hele wereld naar Otago trokken om hun geluk te vinden. In korte tijd werd de streek schatrijk!

De restanten van deze periode bewondert u tijdens een fietstocht over de Otago Cenral Rail Trail in Oamaru. Deze fietstocht neemt u mee over een oude spoorlijst, door tunnels en langs bruggen. U ontdekt de omgeving tussen Dunedin en Central Otago, terwijl u de schapen in de wei ziet grazen en geniet van de mooie vergezichten over de wijngaarden. Vergeet niet om na het fietsen een glas Pinot Noir in te schenken, uiteraard afkomstig van de wijngaarden uit de buurt.

Iemand verkent de omgeving van Central Otago per fiets

Zwemmen met pelsrobben in de wateren van Kaikoura

Vol spanning staat u op het dek van de boot, turend naar de zee. Ineens ziet u de enorme staart van een walvis voor u. Voor de kust van Kaikoura leven verschillende soorten walvissen waaronder potvissen. Vandaar dat het plaatsje wordt gezien als een van de beste plekken ter wereld om walvissen te spotten. Het hele jaar door! Gaat u met de boot of stapt u in een vliegtuigje? Het is namelijk ook een idee om de walvissen van bovenaf te zien!

Kaikoura vormt niet alleen een thuisbasis voor walvissen, maar ook voor pelsrobben. Het is zelfs mogelijk om tussen pelsrobben te zwemmen met de kleinschalige excursie van Seal Swim Kaikoura. Met een boot vaart u naar een plek net buiten het dorp, waar baaien worden afgeschermd door rotsen zodat jonge zeehonden er veilig en rustig kunnen zwemmen. Onder begeleiding van een instructeur duikt u het water in om met speelse pelsrobben te zwemmen.

Een zeeleeuw die leeft op de Otago Pensinsula

Ontdek meer reisverhalen

Stargaze from the comfort of your luxurious glass pod

Nieuw bij TravelEssence: Slapen onder de sterrenhemel & surfen met dolfijnen

Aus kakadu wilderness bungalow pool view partner stays luxury

Bucketlist: 11x accommodaties met de allermooiste uitzichten

Kom een stap dichterbij uw droomreis

Er is meer mogelijk dan u denkt!

Neem contact met ons op voor de beste tips en adviezen, of bezoek een van onze gratis online presentaties. Maak kennis met onze reisspecialisten en stel al uw vragen.