Tablehand out nz map

Een rondreis plannen in 6 stappen

Een rondreis plannen is leuk… maar ook tijdrovend. Er zijn namelijk veel zaken waar u rekening mee moet houden. Als Australië en Nieuw-Zeeland reisspecialist weten wij als geen ander wat er bij het plannen van een rondreis komt kijken. Daarom geven wij een aantal handige tips!

Hoewel het spannend is en in enige zin meer vrijheid biedt om op de bonnefooi te reizen, is het plannen van een rondreis zeker geen slecht idee. U hoeft ter plekke nergens meer aan denken en ziet tegelijkertijd alles wat u wilt zien. Met de zes onderstaande stappen begint u alvast met het uitstippelen van uw droomreis.

© Joey csunyo

Stap 1: kies uw reisbestemming

U heeft besloten om een rondreis te maken, maar weet u ook al waar de reis naartoe gaat? Zo ja, dat is fijn – u kunt door naar stap 2.

Maar als u het nog niet weet, dan staat u voor een moeilijke keuze… De wereld heeft immers veel moois te bieden!

Zo kiest u de reisbestemming die bij u past

© Chris lawton

Stap 2: bepaal wanneer u wilt gaan en hoe lang uw rondreis duurt

Wanneer stapt u in het vliegtuig en hoe lang blijft u van huis? Deze twee vragen zijn essentieel voor het plannen van uw reis: van het boeken van de vliegtickets tot het kiezen van de hoeveelheid overnachtingen per accommodatie. Maar hoe bepaalt u de beste ‘wanneer’ en ‘hoe lang’?

De ‘wanneer’

De ‘wanneer’ bepaalt mede welk seizoen u aantreft in het land van bestemming. En dat is geen onbelangrijk aspect. Wiens nachtmerrie is het niet om gekluisterd te zijn aan accommodaties vanwege het regenseizoen…

Voorkom onaangename verrassingen en breng allereerst in kaart wat u waar en wanneer kunt verwachten. Zo heeft Australië meerdere klimaatzones en zijn de seizoenen het tegenovergestelde van de seizoenen in Nederland. Handig om te weten als u bijvoorbeeld het winterse weer in Nederland wilt ontvluchten!

De ‘hoe lang’

De ‘hoe lang’ beïnvloedt de invulling van uw schema. Wat kunt u zien in de tijd dat u er bent en hoe besteedt u de tijd zo optimaal mogelijk? Maar pas op! Probeer uw rondreis niet te vol te plannen of ga voor een ruim opgezet reisschema. U verkijkt u al snel op de afstanden en groottes van bijvoorbeeld nationale parken. Aan het einde van uw reis bent u misschien wel overal geweest, maar heeft u er – door het te hoge reistempo – minder van kunnen genieten.

Stap 3: verdiep u in het land om inspiratie op te doen

Om de lengte van uw rondreis mede te bepalen, is het raadzaam om u te verdiepen in het land. Niets is zo leuk als inspiratie opdoen voor uw rondreis. Zo komt u alvast in de stemming en weet u wat u kunt verwachten zodra u uit het vliegtuig stapt.

Voorbereid naar een reisorganisatie te stappen is overigens ook geen slecht idee; de reisexpert die met u om tafel zit, krijgt immers een beter beeld van uw wensen en behoeften.

To see

To do

Bezoek een landenpresentatie

Maar waar begint u met het verdiepen in een land? Misschien heeft u geen tijd om alles zelf uit te zoeken of hoort u het simpelweg liever direct van een expert. Kijk dan eens of uw reisspecialist ook landenpresentaties aanbiedt. In een paar uur tijd vertelt een expert u alles wat u moet weten voor het plannen van uw rondreis. Lees meer over onze kleinschalige landenpresentaties voor Australië en Nieuw-Zeeland.

Stap 4: bedenk hoe u wilt reizen

Als u een rondreis ver van huis maakt, dan is een vliegreis onvermijdelijk. Maar reist u in een keer of denkt u erover om onderweg ergens te stoppen en misschien zelfs een ander land mee te pakken? En hoe reist u verder nadat het vliegtuig is geland?

Vliegreis met of zonder stop over (tussenstop)?

Vliegt u naar de andere kant van de wereld? Dan is de kans groot dat het vliegtuig één of twee tussenstops maakt. Maar wat kunt u het beste doen? Een paar uur wachten tot uw vlucht wordt hervat óf… een kort bezoek brengen aan het land waar u zich op dat moment bevindt.

Een stop over van een aantal dagen heeft voordelen:

Bij het boeken van uw vliegticket kunt u rekening houden met een stop over en zelf kiezen waar u uw benen strekt.

Fly over the river | Australia holiday

Kom een stap dichterbij uw droomreis

Er is meer mogelijk dan u denkt!

Neem contact met ons op voor de beste tips en adviezen, of bezoek een van onze gratis online presentaties. Maak kennis met onze reisspecialisten en stel al uw vragen.

Rondreizen per huurauto

Ervaar vrijheid en huur een auto. U ontdekt de mooiste routes die door het land slingeren en komt op plekken waar u anders niet was geweest. Maar er zijn een aantal zaken waar u rekening mee moet houden:

Rijbewijs

Controleer of uw Nederlandse rijbewijs volstaat. Zo niet, dan dient u een internationaal rijbewijs aan te vragen.

Verkeersregels

Verdiep u in de verkeersregels van het land. Rijdt men er links of rechts, wanneer dient u voorrang te verlenen en wat moet u doen om boetes te voorkomen?

Tip! Houd de afstanden relatief kort en rijd maximaal 2 tot 5 uur. Op die manier neemt u de omgeving beter op en heeft u de tijd om elk gebied te ontdekken. Want vergeet niet – u bent op vakantie.

Win tijd met binnenlandse vluchten

Zijn er plekken die u dolgraag wilt bezoeken, maar erg ver van elkaar af liggen? Dan kunt u overwegen om binnenlandse vluchten te boeken. Het is raadzaam om deze vluchten tegelijkertijd met de andere vliegtickets te boeken: dan weet u zeker dat u van de meest voordelige tickets profiteert.

Premium Economy offers you that extra bit of comfort

Stap 5: bepaal de accommodaties

Van hotelovernachtingen en knusse bed & breakfasts tot lodges aan zee of luxe appartementen middenin een stad. Als een van de laatste stappen kiest u de accommodaties

U kunt uiteraard kiezen voor hotelovernachtingen waarbij het ontbijt en diner zijn inbegrepen. Dan bent u verzekerd van een opgemaakt bed en roomservice op momenten dat u erom vraagt. Maar probeer eens verder te kijken dan dat…

Boek bijvoorbeeld een overnachting bij een lokale bed & breakfast, waar u in de ochtend wordt verrast met een uitgebreid ontbijt. Locals geven tips over de omgeving die niet in reisgidsen staan vermeld. Of verblijf in een cottage middenin de natuur, waar u geniet van een weids uitzicht en ’s avonds volledig ontspant bij een kampvuur.

Our local hosts provide warm Kiwi hospitality

Stap 6: zelf boeken of toch met uw ideeën naar een reisspecialist?

De grote lijnen zijn bepaald en alle losse eindjes worden aan elkaar geknoopt voor een prachtige rondreis. Of ziet u juist door de bomen het bos niet meer? U weet misschien wel wat u wilt, maar ziet de reis nog niet voor u. Een reisorganisatie – die reizen op maat aanbiedt – helpt u uw droom te verwezenlijken.

Naar Australië of Nieuw-Zeeland? Wij helpen graag!

Bij TravelEssence luisteren wij graag naar uw wensen en behoeften, zodat wij samen uw droomreis naar Nieuw-Zeeland of Australië kunnen plannen. Geen kant-en-klare pakketten, maar een rondreis die alles bevat waar u aan dacht.

Ontdek meer reisverhalen

Aus money cash

Nieuw 5-dollarbiljet geïntroduceerd in Australië

Kent u ze nog, de unieke en kleurrijke designs van ons briefgeld in het guldentijdperk? Mooi waren ze hè. Sinds de… lees meer

Aus abel in australia noosa beach 4wd

Abel in Australië: De arendsogen van Tyron in Noosa

We hadden zojuist de Glasshouse Mountains achter ons gelaten en reden ‘s avonds in het pikkedonker Noosa binnen.… lees meer

Kom een stap dichterbij uw droomreis

Er is meer mogelijk dan u denkt!

Neem contact met ons op voor de beste tips en adviezen, of bezoek een van onze gratis online presentaties. Maak kennis met onze reisspecialisten en stel al uw vragen.