Boeken à la TravelEssence

“Eten voedt het lichaam, reizen voedt de ziel”
Andrew Morten, oprichter TravelEssence.

"Een reis boeken bij TravelEssence is als een sterrendiner reserveren. U bepaalt de datum, het gezelschap, het aantal gangen en geeft al uw voorkeuren aan. Aan de hand daarvan stellen wij een menu samen, met de allerbeste ingrediënten. Als dat volledig naar uw zin is, gaan we daarmee aan de slag. En dan: genieten zoals u en uw gezelschap nog nooit hebben genoten.”

Boeken à la TravelEssence in 5 stappen

Wilt u het beste uit uw reis halen? Net als een sterrendiner, vergt het boeken van uw ideale reis veel voorbereiding. Het boeken van uw rondreis gaat over het algemeen in vijf stappen.

Stap 1: Contact!!
Stap 2: Eerste afspraak
Stap 3: Ons reisvoorstel
Stap 4: De definitieve boeking
Stap 5: Kaarten, tickets, vouchers

Stap 1: Contact!!

De één pakt gewoon de telefoon of stuurt een mailtje. De ander kijkt liever eerst de koala uit de boom. Hoe dan ook, de eerste stap om een reis naar Australië of Nieuw-Zeeland te boeken is een afspraak maken met één van onze reisspecialisten.

Wilt u eerst meer informatie? Wij organiseren geregeld presentaties en staan op vakantiebeurzen. We sturen u ook met liefde informatie toe. U mag natuurlijk ook gewoon even bij een van onze kantoren binnenstappen.

Stap 2: Persoonlijk reisadvies

Als het om het samenstellen van uw reis gaat, gaan we bij voorkeur met u persoonlijk om de tafel. Dat kan bij ons op kantoor, of bij u thuis. In Nederland, Vlaanderen; 's avonds, in het weekend. Wat u het beste uitkomt.

U geeft aan wat u van uw rondreis verlangt. Dat gaat heel wat verder dan alleen uw gewenste reisperiode en budget, dus daar nemen we ruim de tijd voor.

Heeft u al uw voorkeuren aangegeven? Dan kunnen we u aan de hand van kaarten, foto’s en filmpjes laten zien wat u zou kunnen kiezen. Bent u enthousiast? Dan gaan we aan de slag met ons reisvoorstel.

Stap 3: Ons voorstel

Op basis van uw complete wensenlijst ontvangt u een concept reisplan, met een programma-van-dag-tot-dag, waarin alle reisonderdelen voor u staan beschreven. Natuurlijk met representatieve foto’s en een uitgebreide omschrijving.

Hier leest u ook wat wij verder voor u regelen. Bijvoorbeeld uw persoonlijke huurauto, passage op veerboten, eventuele excursies en niet te vergeten: uw vlucht! U vliegt wat ons betreft met de meest vooruitstrevende maatschappijen, zoals Cathay Pacific, wat garant staat voor een comfortabele vlucht met de nieuwste toestellen. Zo vliegt uw vlucht voorbij!

Belangrijk om te weten: ons voorstel bestaat uit de reisonderdelen die op dat moment nog beschikbaar zijn. We hebben nog niet definitief geboekt, dus u kunt altijd nog onderdelen aanpassen, net zo lang tot u helemaal tevreden bent.

Stap 4: De definitieve boeking

Als alles volledig naar uw wens is, maken we uw opties definitief. Mocht een bepaald onderdeel niet meer beschikbaar zijn, dan leggen wij u een passend alternatief voor. Meestal duurt het ongeveer 10 dagen voordat alles is bevestigd.

Wij werken nauw samen met onze accommodatiehouders, door middel van een zelf ontwikkeld boekingssysteem. Dit zorgt er onder meer voor dat zij de betaling ruim van tevoren binnen hebben, precies weten wie zij kunnen verwachten en waar ze rekening mee moeten houden. Dat is een van de redenen dat u altijd met open armen ontvangen wordt.

Stap 5: Kaarten, Tickets en Vouchers

Als alles is bevestigd, ontvangt u het definitieve reisschema, met een factuur voor de aanbetaling (25% van de reissom). Zes weken vóór vertrek vragen wij u de rest van de reissom te voldoen.
Na ontvangst van uw betaling sturen we uw vliegtickets en uw vouchers, samen met kaartmateriaal en routebeschrijvingen.

En dan: uw reis kan beginnen!

Alles is geregeld. U hoeft alleen nog uw koffers in te pakken en te zorgen dat u op tijd op de luchthaven bent. En dan: zorgeloos genieten van de reis van uw leven.

Mocht er onverhoopt iets aan de hand zijn, dan zijn uw lokale hosts er altijd om u te helpen. Er is 24 uur per dag een Nederlands sprekende medewerker van ons telefonisch bereikbaar.


Online boeken?

Wilt u zelf online uw reis naar Australië of Nieuw Zeeland boeken? Dan kunnen wij u helaas niet helpen.
Online boeken kan heel goed bij reisbureaus die aan veel cliënten één en dezelfde reis willen verkopen. Wij verzorgen uitsluitend unieke reizen, die perfect passen bij uw persoonlijke smaak, wensen en verwachtingen. Dus bespreken we uw reiswensen het liefst met u aan tafel. Bij ons op kantoor of, als u dat wilt, bij u thuis. Ook ’s avonds of in het weekend.