Reiservaring Nieuw Zeeland met Travel Essence van Jacob en Roos Roos
Reiservaring Nieuw Zeeland met Travel Essence van Jacob en Roos landschap

Roos & Jacob in Nieuw-Zeeland

Wij hebben een onwijs mooie vakantie mogen beleven in Nieuw-Zeeland. In twee maanden tijd hebben we 54 nachten gebivakkeerd op zowel het Noordereiland en Zuidereiland, en 10.300 kilometer afgelegd met onze Spaceship camper car.

'Wij hebben een onwijs mooie vakantie mogen beleven in Nieuw-Zeeland'

De faciliteiten (keuken, gaspitjes, pannen, potten, kruiden, magnetron, oven, broodroosters, waterkokers, lounge, tv-kamer) van bijna alle campings zijn geweldig. Neem niet al te veel kleding mee op reis, want op alle camping grounds kun je je kleding, bedden- en linnengoed wassen. Natuurlijk zijn er ook minpunten, maar die wegen niet op tegen de locatie. De wat kleinere camping grounds vonden wij veel aangenamer, omdat de eigenaren tijd voor je vrijmaken om een praatje met je te maken. De campings vonden we via de app van Spaceship Travel. Wat een goeie app is.

De wegen in Nieuw-Zeeland zijn goed. Iedereen rijdt op de voorgeschreven limiet. De mooiste gedeeltes waar we hebben gereden zijn de (Southern Alps) Arthur's Pass en Crown Range Road.

We hebben veel gezien, vele korte wandelingen gemaakt, maar wat op ons de meeste indruk heeft gemaakt zijn de glooiende heuvels, landschappen, de stieren, koeien, herten en schapen die op de heuvels aan het grazen waren, de (soms erg droge) rivieren, de vriendelijke en behulpzame Nieuw-Zeelandse bevolking en zo kunnen we nog wel even doorgaan. Teveel om op te noemen.

Naast dorpjes en gehuchten hebben we ook grote steden bezocht. Zo hebben we in Queenstown en Christchurch een rit gemaakt met de kabelbaan. Vanaf de top zijn de uitzichten adembenemend. Niet alleen hier hebben we van een prachtig uitzicht genoten, maar eigenlijk door heel Nieuw-Zeeland. Tijdens onze reis zeiden we vaak de woorden ‘wauw, wow, prachtig, geweldig.’

Het is moeilijk om onze reis in 500 woorden te beschrijven. Dit gaat ons ook niet lukken. Er is veel te zien, te beleven en te wandelen. Elk stukje van Nieuw-Zeeland is wondermooi. Er is zeker voor ieder wat wils. Onderweg zeiden wij vaak tegen elkaar ‘’onze ogen zijn verwend dat we al dit moois mogen zien, beleven en aanschouwen.’’

Wij zijn erg blij met onze keuze om voor twee maanden op de bonnefooi door Nieuw-Zeeland te reizen. We willen TravelEssence heel erg bedanken voor het onwijs goed regelen van de Spaceship.

Meer reisverhalen

Nog iedere dag denken we terug aan de reis die we hebben gemaakt naar Nieuw-Zeeland. Hendrik-Jan heeft een… lees meer

Tien jaar geleden hebben we onze eerste reis met TravelEssence naar Nieuw-Zeeland geboekt en dat was zo goed… lees meer

Kom een stap dichterbij uw droomreis

Er is meer mogelijk dan u denkt!

Neem contact met ons op voor de beste tips en adviezen, of bezoek een van onze gratis online presentaties. Maak kennis met onze reisspecialisten en stel al uw vragen.