Rsz 1peter en anneke zuidereiland
Neuseeland Doubtful Sound
Rsz 1peter en anneke zuidereiland
Neuseeland Doubtful Sound

Peter en Anneke in Nieuw-Zeeland

We hebben een fantastische reis gehad, eerst 2 dagen Singapore, dan 4 weken Zuidereiland en daarna 2 weken Noordereiland.

We deden een combinatie van kamperen en B&B’s wat uitstekend bevallen is (net als in Australië trouwens in 2014). De B&B’s waren fantastisch, vooral die oude 19e-eeuwse houten huizen in Franz Josef, Wellington en Auckland. Prachtig. De andere B&B’s vielen weer op door hun ligging, Beaconstone bijvoorbeeld, fantastische plek. Maar ook de verzorging en de ontbijten waren buitengewoon.

De overnight cruise in Doubtful Sound was onvergetelijk. Heerlijk gegeten, uitstekende informatie aan boord over natuur en geologie. En, wat daar een zeldzaamheid is, we hadden 2 dagen prachtig weer. De dag met Maori gids Luke van Pepeha Journeys was heel interessant.

Het land zelf is natuurlijk heel bijzonder voor ons. Waar zie je kuddes koeien met aan de rand van het weiland palmbomen? En regenwoud naast besneeuwde bergtoppen, met aan de andere kant van de weg de oceaan. En zeeleeuwen, pinguïns, dolfijnen, etc. Op het Noordereiland is vulkanisme en vind je geothermische gebieden. Op Hot Water Beach graaf je een kuiltje en er komt warm (>60 graden) water uit de grond.

De geschiedenis van de Maori’s is ook heel interessant voor wie geïnteresseerd is en ook de ontwikkeling van het land sinds de komst van de Europeanen.

In 10 woorden: wij hebben een reis gemaakt die we nooit zullen vergeten.

Peter en Anneke

Meer reiservaringen

Je boekt deze reis bijna een jaar van te voren en het is nog lang weg. Een maand vooraf komt er wat vakantiestress… lees meer

Bekijk onderstaande video waarin Peter & Robin u meer vertellen over hun onvergetelijke reiservaringen in… lees meer