E en M 2
Esther en Mient Strand westcoast
Esther en Mient Kraters Mount Doom
E en M 2
Esther en Mient Strand westcoast
Esther en Mient Kraters Mount Doom

Esther en Mient in Nieuw-Zeeland

Weg van de massa en verblijven in kleinschalige accommodaties bij lokale hosts, dát sprak ons meteen aan op de website van TravelEssence. Na een online gesprek met Simone, waarin onze wensen werden geïnventariseerd, kregen wij een heel mooi reisplan op maat voor 4 weken rondreizen over het Zuider- en het Noordereiland van Nieuw Zeeland toegestuurd. Alle wensen die wij hadden aangegeven waren daar keurig in verwerkt.

Bij de grootste Jan van Gent kolonie

Het hele voortraject en de communicatie met het team van TravelEssence verliep zeer soepel. Een week voor vertrek sloeg de twijfel toe. Zou deze reis, waar wij ons jaren op verheugd hadden, kunnen tippen aan de hooggespannen verwachtingen die wij hadden als zeer ervaren wereldreizigers…Nu wij weer terug zijn kunnen wij volmondig zeggen dat het DE droomreis is geweest die wij voor ogen hadden!

Met Singapore Airlines vlogen wij Economy Comfort class van Amsterdam naar Singapore. Een goede keuze vanwege de bredere stoelen, meer beenruimte, een voetenbankje en ieder een eigen armleuning.
In Singapore hadden wij een dagkamer op het vliegveld gereserveerd op advies van TE. Dat was een uitstekende beslissing want de reis blijft erg lang.

"Van ons krijgen jullie een 10 met een griffel!!"

Na een overstap van 13 uur vlogen wij door naar Christchurch waar wij in de ochtend aankwamen. Het ophalen van de huurauto verliep voorspoedig en toen begon het links rijden in de SUV automaat…Wij waren heel blij dat de eerste accommodatie slechts 30 minuten rijden was, want, afgezien van de jetlag, haalden we de richtingaanwijzer en de ruitenwisser steeds door elkaar. In het appartementje, gelegen tussen de boomtoppen, waanden we ons in een soort ‘boomhut’ waar wij allerlei (vogel?)geluiden hoorden die wij niet kenden.

De reis werd voortgezet naar Dunedin waar wij in een hotel pal aan het strand van St. Claires Beach zaten. De excursie die we ’s nachts naar de zeldzame Blue Penguins maakten op het schiereiland was heel bijzonder.
Wij wilden een ontspannen reistempo en toch van alles zien. Dat lukte goed doordat er regelmatig 2 tot 3 overnachtingen op 1 plaats waren na het afleggen van een afstand van gemiddeld 350 km.

Na Dunedin reden wij naar Gibbston, een half uur van Queenstown. Daar verbleven wij 3 nachten midden in een wijngaard in een gezellige cottage met uitzicht op de bergen en de wijnranken. Bij aankomst werd ons een wijnproeverij aangeboden van de wijnen die in deze vallei werden geproduceerd.

In Queenstown, het was kerstdag, hebben wij een prachtige tocht gemaakt met een authentiek stoomschip, gebouwd in hetzelfde jaar als de Titanic! Een van de hoogtepunten van deze reis.

Het stoomschip bij Queenstown

Van Gibbston/Queenstown vervolgden wij onze reis naar Franz Joseph aan de wilde en ongerepte Westkust. We genoten enorm van de afwisselende landschappen onderweg: besneeuwde bergen, subtropisch regenwoud en uiteindelijk de verlaten stranden van de westkust. In Franz Joseph draaide alles om helikopter tochten naar de gletsjers.

Vanuit Franz Joseph hebben we een excursie gemaakt naar de enige en zeer zeldzame White Heron broedkolonie. Van Franz Joseph reden we naar Hokitika waar wij een heerlijk huis direct aan het strand hadden. Van Hokitika reisden wij door naar Ruby Bay, in de buurt van Nelson, aan de Abel Tasman baai. Ook daar verbleven wij op een prachtig gelegen wijngaard midden in een wijnregio.

Franz Josef Glacier

Een boottocht van een halve dag naar het Abel Tasman National Park vanuit Kaiteriteri was erg mooi en de goudkleurige zandstranden en de turquoise kleurige oceaan gaven het gevoel in de Caribbean te zijn.

Met de Interlander ferry maakten we in 3,5 uur de oversteek van Picton naar Wellington. Gelukkig was de zee rustig. De overgang van enkele weken in de ongerepte natuur van het Zuidereiland naar de stad Wellington op het Noordereiland was heftig. Het Te Papa museum over de oorspronkelijke bewoners was fantastisch en echt een aanrader, maar we waren blij dat we de stad na dat bezoek weer snel verlieten om door te reizen.

Dit keer naar Napier aan Hawke’s Bay. We verbleven in een historische villa met prachtige lieve hosts die ons in de watten legden. Tijdens het ontbijt (met klassieke muziek en omringd door antieke spulletjes) zeiden we tegen elkaar dat het leek of we in het Louvre zaten te ontbijten.

Een fietstocht door de wijngaarden van dit gebied, met onderweg diverse wijnproeverijen, was een hele leuke activiteit waar we erg van genoten. Verder hebben we een excursie gemaakt naar de grootste Jan van Gent kolonie, waar 20.000 vogels aan het broeden waren.

In de auto maar weer, op weg naar de volgende stop: Taupo gelegen aan het meer Lake Taupo, een gebied met veel geothermische activiteit. Met een watervliegtuig dat opsteeg van het meer vlogen we over de kraters (Mt. Doom in de film Lord of the Rings). Een unieke en onvergetelijke ervaring die we niet hadden willen missen!

'Mt. Doom' vanuit de lucht

Ook hier verbleven we op een prachtige plek met uitzicht op Lake Taupo. Tijdens het diner bij onze hosts troffen we nog twee andere Travel Essence-reizigers. Het was erg leuk om ervaringen met elkaar uit te wisselen! De een na laatste stop hadden wij in Rotorua. De op een heuvel gelegen accommodatie keek uit over de wijde omgeving, het plaatsje, de bergen en niet te vergeten de Alpaca’s die rustig naast onze kamer graasden en nieuwsgierig bij ons kwamen kijken.

In Rotorua hebben we een excursie met een Maori gids gedaan van een halve dag, waarbij we veel geleerd hebben over deze bijzondere cultuur. ’s Avonds hebben we nog een avond met Maori zang en dans bijgewoond en tot slot een bezoek gebracht aan de geisers die volop aanwezig zijn in deze regio.

Op weg naar onze laatste bestemming, Auckland, hebben wij nog een bezoek gebracht aan de Hobbiton Movieset. Ook voor mensen die geen liefhebber zijn van de film is dit een leuk uitstapje door de prachtig aangelegde en onderhouden hobbit huisjes en tuintjes met de vele bloemen. Team Travelessence, hartelijk dank voor het ontzorgen en het samenstellen van deze onvergetelijke reis! Aan werkelijk alle details is door jullie gedacht.

Van ons krijgen jullie een 10 met een griffel!!

Bij de geisers

Kom een stap dichterbij uw droomreis

Er is meer mogelijk dan u denkt!

Neem contact met ons op voor de beste tips en adviezen, of bezoek een van onze gratis online presentaties. Maak kennis met onze reisspecialisten en stel al uw vragen.