151512 56
aus tweed heads
Nz north rotorua family
151512 56
aus tweed heads
Nz north rotorua family
Uw reis is CO2-neutraal dankzij

CO2-compensatie

Bij TravelEssence willen we positieve veranderingen teweeg brengen binnen het toerisme. Dat betekent dat we de ecologische voetafdruk van uw reis compenseren en er hierdoor voor zorgen dat u duurzamer reist. Dit doen we om de adembenemende schoonheid van de natuur van Australië en Nieuw-Zeeland veilig te stellen voor toekomstige generaties.

Maar doen veel meer dan alleen CO2-compensatie: we steunen ook lokale bedrijven en milieuprojecten die samenwerken om groenere reizen te bevorderen.

We streven ernaar om de ecologische voetafdruk van uw reis Down Under te minimaliseren. Dit doen we door samen te werken met kleinschalige accommodaties en activiteiten, ver weg van het massatoerisme.

Wanneer u verblijft in kleinschalige accommodaties, vaak familiebedrijven, is de kans groot dat u wordt voorzien van lokale producten - geteeld, verzameld, verkocht en bereid door de lokale bevolking. Dit heeft een directe invloed op de lokale en regionale economie, waar deze gemeenschappen van afhankelijk zijn. Tegelijkertijd helpt u ook bij het financieren van milieuprojecten en geeft u deze gemeenschappen de middelen om hun kwaliteit van leven te verbeteren.

Our clean cookstoves in Asia reduce fuel used by 80%
Ons Clean Cookstoves-project in Azië vermindert het brandstofverbruik met 80%
Onze samenwerking met de Rainforest Restoration Trust in Nieuw-Zeeland

Hoe helpen wij?

Wanneer u met ons reist, is uw vakantie CO2-neutraal. Dit betekent natuurlijk niet dat de vluchten geen CO2 uitstoten, maar dat we elke TravelEssence reis in zijn geheel compenseren. Dit doen we via klimaatbeschermingsprojecten die beschikken over een gouden status. Daarnaast werken we samen met projecten die helpen om het milieu te beschermen en die de lokale bevolking de middelen geeft om meer onafhankelijk en zelfvoorzienend te zijn.

Wij dekken niet alleen de volledige kosten voor onze eigen CO2-compensatie, maar ook voor die van u als u ervoor kiest om hier geen bijdrage aan te leveren.

Uw en onze steun aan verschillende projecten draagt bij aan het creëren van schonere lucht in huishoudens in ontwikkelingslanden, zorgt ervoor dat minder bomen worden gekapt en dat er meer geld in handen blijft van mensen voor wie elke cent telt. Een groot bijkomend voordeel is dat het bijdraagt aan het terugdringen van het aantal onnodige sterfgevallen per jaar.

Milieuprojecten die wij steunen

Clean cookstove project - project voor schone kookovens

Dit project is belangrijk voor zowel het milieu als de kwaliteit van leven. Wist u dat drie miljard mensen hun warme maaltijden moeten bereiden op open vuur? Dit vuur zorgt jaarlijks voor vier miljoen sterfgevallen vanwege allerlei longziekten door roet en rook. Laat dat even bezinken...

Het gebruik van open vuur zorgt ook in voor ontbossing, want er wordt heel veel hout gekapt voor een minimale hoeveelheden warmte. Mensen in ontwikkelingslanden geven maar liefst één derde van hun inkomen uit aan brandstof om te koken. Dit gaat letterlijk allemaal in rook op.

Bomen planten in Nieuw-Zeeland

Klanten van TravelEssence hebben met het Rainforest Restoration Trust al meer dan 10.000 bomen geplant in het Te Urewera-regenwoud in Nieuw-Zeeland. Deze bomen zullen honderden jaren lang zuurstof leveren.

Iedere TravelEssence reiziger draagt bij aan schone kookovens.

Andrew, Founder
TravelEssence gelooft in transparantie over onze duurzaamheidsdoelstellingen

We doen niet aan greenwashing

TravelEssence gelooft in transparantie over onze bijdrage aan een meer duurzame en toekomstvriendelijke reisindustrie.

Het is geen geheim dat vliegreizen een grote ecologische voetafdruk achterlaten, maar we ondernemen veel stappen om zowel de ecologische impact van reizen te verminderen als om het reizen in een lager tempo te bevorderen.

Travelife gecertificeerd

De duurzaamheidscertificering van Travelife is een initiatief voor reisorganisaties die zich inzetten om milieu- en sociaalbewust te ondernemen.

Het Travelife-certificaat houdt in dat we zijn beoordeeld door een onafhankelijke auditor en deze beoordeling positief hebben afgesloten.

Transport

TravelEssence stimuleert het gebruik van elektrische auto's in Nieuw-Zeeland. Bij alle TravelEssence-accommodaties worden oplaadstations geplaatst en autoverhuurbedrijven worden aangemoedigd om elektrische auto's aan te bieden.

Comfortable villa in the middle of nature | New Zealand holiday
Een Aboriginal gids en reizigers zitten in een kloof in Queensland Australië
© TravelEssence

Ontdek meer over duurzaam reizen