AUS-VIC-Great-Ocean-Road-ferns-guided-tour-sanctuary
AUS-VIC-Great-Ocean-Road-sanctuary-koala.jpg
AUS-VIC-Great-Ocean-Road-sanctuary-kangaroo
AUS-VIC-Great-Ocean-Road-ferns-guided-tour-sanctuary
AUS-VIC-Great-Ocean-Road-sanctuary-koala.jpg
AUS-VIC-Great-Ocean-Road-sanctuary-kangaroo

Spot deze inheemse dieren en planten langs de Great Ocean Road

De Great Ocean Road staat bekend om zijn prachtige kustlijn met de Twaalf Apostelen en de London Bridge. Maar wist u dat u hier ook veel verschillende inheemse planten en dieren kunt vinden? Ontdek tijdens een begeleide wandeling in een natuurreservaat de prachtige eucalyptusbossen, boomvarens, koala’s, emoes en meer!

In dit wildreservaat vindt u een uniek ecosysteem waar dieren worden beschermd voor gevaarlijke invloeden van buitenaf. Het is een erg bijzondere plek dat zeker een bezoekje waard is. In deze blog geven we u alvast een voorproefje.

1. Leer dieren in het wild spotten

In het reservaat lopen alle dieren vrij rond. Grote kans dat u een koala en kangoeroe ziet. Met een beetje geluk spot u ook een emoe, potoroe en buideldas. Benieuwd hoe u deze dieren het beste kunt spotten? Uw gids zal u alles ins en outs vertellen! Ook krijgt u een verrekijker aangereikt, zodat u bijvoorbeeld koala’s kunt bekijken die hoog in een eucalyptusboom zitten.

Tip: ga samen met een gids op pad tijdens zonsondergang. De kans is dan groter dat u alle bijzondere dieren kunt zien. Op dit moment van de dag worden deze dieren vaak weer wakker en gaan zij op zoek naar voedsel.

Een koala zit in een eucalyptusboom in het natuurreservaat
Spot een van de koala's hoog in de eucalyptusbomen
© Wildlife Wonders
Een kangoeroe van dichtbij in het natuurreservaat
Bewonder een van de vele kangoeroes
© Wildlife Wonders

2. Ontdek de inheemse vegetatie

Maak samen met uw gids een prachtige wandeling door de bossen en langs de graslanden van het reservaat. Kijk uw ogen uit terwijl uw gids u alle geheimen vertelt over de bush en laat zien wat sommige bomen en planten zo bijzonder maakt. Bewonder ook de spectaculaire vergezichten over de oceaan.

Een groep wandelt door de prachtige bossen in het natuurreservaat
Leer meer over de lokale vegetatie
© Wildlife Wonders
Een emoe loopt over het gras met op de achtergrond de blauw oceaan
Geniet van het prachtige uitzicht
© TravelEssence

3. Leer meer over het natuurbehoud

Het reservaat is onderdeel van het Conservation Ecology Centre dat onderzoek doet naar het behoud van de lokale natuur. Uw gids neemt u mee in de wereld van onderzoek en laat u zien hoe zij bijvoorbeeld een oplossing ontwikkelen voor het behoud van langneuzige potoroes om de dreiging van roofdieren en bosbranden te overleven. De volledige opbrengsten van uw deelname aan de tour worden geschonken aan dit centrum.

Het onderzoekscentrum in het natuurreservaat langs de Great Ocean Road
Breng een bezoekje aan het onderzoekscentrum
© Wildlife Wonders

Meer weten?

Bent u nieuwsgierig geworden naar deze tour in dit prachtige wildreservaat? Neem dan contact op met een van onze reisspecialisten. Zij adviseren u graag over welke tour het beste bij uw wensen past. Ook helpen zij u verder bij het samenstellen van uw droomreis naar Australië.

Neem contact op

Ontdek meer over Australië

De regio's en gebieden van Australië

Ontdek Victoria

Geniet van Victoria - een samensmelting van cultuur, stijl, geschiedenis en natuur. Deze charmante staat heeft… lees meer

Een prachtige, schilderachtige kustroute

De Great Ocean Road

Ontdek de Great Ocean Road, een van 's werelds meest bekende kustroutes nabij Melbourne. Maak een roadtrip langs… lees meer

Van spectaculaire uitzichten tot prachtige flora en fauna

Grampians National Park

Verken het Grampians National Park, een prachtig natuurparadijs nabij Melbourne. Dit is de ultieme bestemming als… lees meer

Proef de lekkerste lokale wijnen

Ontdek de Yarra Valley

Vlakbij Melbourne vindt u de prachtige Yarra Valley, dat wordt geroemd om zijn heerlijke wijnen, mooie lokale… lees meer