aus great barrier reef dive coral

Nieuws: Blue Planet II vanaf zondag te zien op BBC One

Met de modernste techniek ging het team van David Attenborough de wereld over om ons een kijkje te geven onder de golven van de oceaan. Het grootste leefgebied van onze planeet. Vier jaar lang reisde het team naar 39 landen, maakten ze 123 expedities en filmden ze ruim 1000 uur met een onderzeeër. Na de eerste serie in 2001 gingen ze dit keer nog eens kilometers dieper en verder. Ze zagen nieuwe en buitengewone werelden die nog nooit eerder te zien waren. En dat alles laten zij zien in de nieuwe serie Blue Planet II vanaf zondag 29 oktober om 20:00 op BBC One. Wij geven u alvast een voorproefje van zo’n vijf minuten.

Tip: let goed op bij minuut 1:47, want daar komt een wel heel bijzondere Australische dolfijn voorbij. Onder de video leest u hier meer over.

Meer over Blue Planet II op BBC One

In zeven afleveringen van een uur gaat u mee op reis naar het leven onder en boven onze oceaan. Van de tropische koraalriffen, wat het meest diverse leefgebied van de oceaan is, tot de ijskoude polen van onze planeet, waar de oceaan voor een groot deel opgesloten is door ijsoppervlaktes. Maar ook rustgevende kustlijnen en onderwater regenwouden die uitgegroeid zijn tot de leefomgeving van de meest buitenaardse wezens en ’s werelds best bewaarde geheimen.

Een generatie geleden liet het brein achter Blue Planet, David Attenborough, ons al kennismaken met het leven van de oceaan. Maar door nieuwe wetenschap en nieuwe technologieën werd het tijd voor een Blue Planet II. Nu weten we namelijk meer dan ooit tevoren. Zo hebben ze camera’s op plekken weten te krijgen wat ruim 17 jaar geleden nog onmogelijk leek te zijn. Dieren en vissen zijn nu tot in de details te zien. Een bijzondere camera die zij ontwikkeld hebben is een mega dome, waarmee zij tegelijkertijd onderwater en bovenwater haarscherp kunnen filmen.

Zeldzame Australische stomp vin dolfijn

Heeft u de spugende dolfijn gezien bij minuut 1:47 in de trailer? Dit is een unieke Australische dolfijn die pas in 2005 is beschreven, omdat ze eerst dachten dat deze dolfijn tot een andere soort behoorde. De BBC is de eerste die het spugen van deze dolfijn heeft weten vast te leggen en dit mogen wij gaan zien in Blue Planet II. Deze Australische stomp vin dolfijn spuugt op zijn prooi om deze te desoriënteren. Het spugen doen zij net zo lang tot de prooi, vaak een groep vissen, niet meer weet waar ze heen moeten. Op deze manier is het makkelijk voor de dolfijn de prooi te grijpen.

Blue Planet II is vanaf zondag 29 oktober te bekijken op BBC One. U bekijkt de zeven afleveringen elke zondag om 20:00 uur. Veel kijkplezier!

Ontdek meer reisverhalen

The Kimberley Tourism Western Australia

Opnieuw naar Australië of Nieuw-Zeeland

Wij kunnen niet wachten om het reizen weer op te pakken. Dat grenzen open gaan en vliegtuigen weer opstijgen. Tot… lees meer

Nz tranz alpine journey

35 extra unieke verblijfplaatsen in Nieuw Zeeland

Drie van onze collega’s hebben een uitgebreide reis door Nieuw-Zeeland gemaakt en daarbij 35 unieke locaties… lees meer

Kom een stap dichterbij uw droomreis

Er is meer mogelijk dan u denkt!

Neem contact met ons op voor de beste tips en adviezen, of bezoek een van onze gratis online presentaties. Maak kennis met onze reisspecialisten en stel al uw vragen.