Nz waiheke island drone water boats land joshua mccormack partner header
Nz waiheke island drone water boats land joshua mccormack partner header

Lokale tips: Waiheke Island in Nieuw-Zeeland

Wijn, strand en wandelen is Waiheke Island in Nieuw-Zeeland volgens Brooke. Zij is geboren op Waiheke Island en werkt tegenwoordig bij TravelEssence in Nederland. In het teken van wijn, strand en wandelen geeft zij haar lokale tips voor Waiheke Island.

Waiheke Island: getting out of the busy places. You are only 30 minutes from Auckland, but it feels like you're far away.

Brooke, Product Manager
Het rotsachtige, groene Waiheke Island van bovenaf gefotografeerd
© Joshua McCormack

Wijn

Als u aan Brooke vraagt waar zij aan denkt bij haar oude woonplaats Waiheke Island, dan zegt zij als eerste wijn. Dit komt door de vele wijngaarden die te vinden zijn op het eiland, vooral aan de westkant van Waiheke Island. Elke wijngaard heeft zijn eigen beleving en heerlijke lunch. Brooke en haar familie hebben drie favoriete wijngaarden:

Bent u een jazzliefhebber? Dan kunt u in april plaatsnemen in één van de wijngaarden en genieten van de jazzmuziek. Elk jaar is er met Pasen het Jazz Festival op Waiheke Island. Een evenement waarvoor Brooke weer even terugkeert naar haar geboorteplaats.

Brooke, Product manager
Een gedekte tafel bij een buiten openhaard, met uitzicht over Waiheke Island
De buitenkant van The Boatshed met elegante uitstraling

Strand

Brooke gaat het liefst picknicken op de stranden van Waiheke Island. Op het strand kunt u echt ontspannen. Wilt u liever iets actief ondernemen? Dan kunt u kajakken in de Golf van Hauraki of een wandeling maken over het strand.

Brooke’s tip: De westkant van Waiheke Island is het dichts bevolkt. Voor wat meer gezelligheid bent u bij deze stranden aan het juiste adres. Mocht u echt tot rust willen komen, dan kunt u het beste een strand opzoeken aan de rustige oostkant van het eiland.

De westkant van Waiheke Island is het dichts bevolkt. Voor wat meer gezelligheid bent u bij deze stranden aan het juiste adres. Mocht u echt tot rust willen komen, dan kunt u het beste een strand opzoeken aan de rustige oostkant van het eiland.

Brooke, Product manager

Wandelen

Op Waiheke Island kunt u diverse wandelingen maken. Vooral aan de oostkant van het eiland zijn wandelpaden te vinden. Zo ligt Stony Batter Historic Reserve in het oosten van Waiheke Island. Hier kunt u een historische wandeling maken langs overblijfselen van de Tweede Wereldoorlog.

Aan de westkant kunt u de Ferry to Church Bay wandeling maken. U komt door bossen en langs de kust, waar u verschillende vogels kunt spotten. Tijdens de wandeling heeft u uitzicht op de haven richting Auckland. De wandeling eindigt bij de allereerste kerk van Waiheke Island.

Tussen het oosten en westen ligt Whakanewha National Park. U kunt hier mooie wandelingen maken langs watervallen.

Brooke, Product manager

Over Waiheke Island

U kunt Waiheke Island bereiken vanuit Auckland. Vanuit deze stad gaat een ferry, die u binnen veertig minuten op het eiland afzet. Volgens Brooke is de boottocht op zich is al erg mooi door de omgeven natuur. U vaart namelijk door de Golf van Hauraki. Eenmaal aangekomen op Waiheke Island bereikt u een mooie bestemming voor families en koppels.

Ontdek meer reisverhalen

Planning your trip to New Zealand | New Zealand holiday

Een rondreis plannen in 6 stappen

Hiking in the Mount Cook/Aoraki National Park

Avontuurlijk Nieuw-Zeeland #DreamNowTravelLater

Kom een stap dichterbij uw droomreis

Er is meer mogelijk dan u denkt!

Neem contact met ons op voor de beste tips en adviezen, of bezoek een van onze gratis online presentaties. Maak kennis met onze reisspecialisten en stel al uw vragen.