Nz mount cook hiking trail solo active

Avontuurlijk Nieuw-Zeeland #DreamNowTravelLater

In de TravelEssence-serie "Liefdesverklaringen aan Down Under" delen onze reisadviseurs en collega's enkele van hun beste herinneringen uit Nieuw-Zeeland en Australië met u. Om te informeren, weg te dromen en te inspireren voor uw eigen reis in de toekomst.

Boekingsspecialist Baukje vertelt u graag over drie hoogtepunten tijdens haar reis door het Zuidereiland van Nieuw-Zeeland.

Het spoor over met de fiets

De Otago Central Rail Trail, waar vroeger een treinspoor liep, is vandaag de dag te ontdekken per fiets. Deze gemakkelijk te rijden fietstocht biedt de gelegenheid om op ontspannen wijze te genieten van de overweldigende natuur van Nieuw-Zeeland. De route wijst zich nagenoeg vanzelf: het enige wat wij hoefden te doen was genieten. Wij reden destijds de hele trail, ruim 65 km, op een e-bike. Onderweg komt u overblijfselen uit de geschiedenis van deze spoorlijn tegen, waaronder oude stations. Dit in combinatie met de weidse uitzichten zorgde voor een heerlijke dag.

Cycle the iconic Otago Central Rail Trail | New Zealand active holiday

Op stap met Lyndon in een ATV

De host van onze accommodatie in Catlins, Lyndon, nam ons mee op tour door de regio. In een zogenaamde ATV, ook wel quad genoemd, gingen we op ontdekkingstocht door deze prachtige regio. We reden door het regenwoud, langs stukken kust met prachtige kliffen, over het strand, door weilanden met vee en we bezochten verschillende uitkijkpunten. Op een van de stranden lag een zeehondenkolonie te relaxen. Lyndon wist hierover, net zoals over de rest van het gebied, veel te vertellen. Hij was erg enthousiast en houdt van een grapje. Er is veel gelachen en genoten: een dag waar we nog vaak aan terugdenken!

Een letterlijk en figuurlijk hoogtepunt

Het derde hoogtepunt was er zowel letterlijk als figuurlijk een: mijn eerste scenic flight. We keken enorm uit naar deze dag en hoopten dat we geluk zouden hebben met het weer. Dat hadden we, het was een zonovergoten dag. We vertrokken vanuit de vliegbasis nabij Lake Tekapo. Vanuit hier vlogen we allereerst over het azuurblauwe water van Lake Tekapo. Een prachtig meer in het midden van het Zuidereiland van Nieuw-Zeeland, dat vanuit de lucht nóg mooier wordt. Daarna vlogen we door naar de besneeuwde bergtoppen van Mount Cook. En, door het heldere weer konden we zelfs de Westkust zien. Mijn eerste en zeker niet mijn laatste scenic flight zit nog steeds vers in mijn geheugen.

Neem direct contact op met een van onze reisadviseurs

Ontdek meer reisverhalen

Nz kaikoura beach seagulls family best travel time

De lucht kleurde abrikozen! #DreamNowTravelLater

In de TravelEssence-serie "Liefdesverklaringen aan Down Under" delen onze reisadviseurs en collega's enkele van… lees meer

Bruce Karetu Downs2

Logeren bij boer Bruce #DreamNowTravelLater

In de TravelEssence-serie "Liefdesverklaringen aan Down Under" delen onze reisadviseurs en collega's enkele van… lees meer

Kom een stap dichterbij uw droomreis

Er is meer mogelijk dan u denkt!

Neem contact met ons op voor de beste tips en adviezen, of bezoek een van onze gratis online presentaties. Maak kennis met onze reisspecialisten en stel al uw vragen.