Au koala tree  solo length of holiday header

Koala’s spotten in het wild #DreamNowTravelLater

In de TravelEssence-serie "Liefdesverklaringen aan Down Under" delen onze reisadviseurs en collega's enkele van hun beste herinneringen uit Nieuw-Zeeland en Australië met u. Om te informeren, weg te dromen en te inspireren voor uw eigen reis in de toekomst.

Reisadviseur Judi deelt graag haar verhaal met u over een prachtige wandelroute op Magnetic Island, Australië.

Een grote groene oase

Magnetic Island en zijn prachtige stranden, natuur en ontspannen levensstijl maken het een perfecte vakantiebestemming. Ik vind Magnetic Island sowieso een heerlijke plek aan de Oostkust en makkelijk te bereiken met een ferry vanuit Townsville. Na een half uur varen kom je aan bij het eiland, wat echt een grote groene oase is met prachtige stranden en gezellige restaurantjes.

Het is het enige eiland aan de noordzijde van Queensland waar u een prachtig stuk natuur kunt bewonderen in het nationale park, wat meer dan de helft van het eiland beslaat. De bebossing bestaat met name uit eucalyptusbomen (voedsel van de koala’s!) en u vindt hier de driehoekige Norfolk Pine Trees. Ook is het eiland de thuisbasis van wallabies, echidnas, possums en meer dan 100 soorten vogels.

Historische wandelroutes

Naast dat u het tropische klimaat kunt ervaren op het eiland, is er ook een stuk historie te vinden. Op het eiland zijn nog resten te vinden uit de Tweede Wereldoorlog. Deze kunt u ontdekken tijdens een van de vele wandelroutes die het eiland rijk is.

Mijn favoriete wandeling is de Forts Walk. Deze wandeling van zo'n 4 kilometer, leidt tot fascinerende historische WWII fortificaties en infrastructuur. Naast de fortificaties is hier de kans groot om koala's te spotten. Andere wandelaars leggen met stokjes pijlen op het pad om zo aan te geven dat er een koala ergens zit/slaapt.

Maar mijn letterlijke en figuurlijke hoogtepunt van deze wandeling zit aan het einde: als je de top bereikt, word je getrakteerd op een 360 graden view over het eiland! Dat is de wandeling van circa 1,5 uur meer dan waard.

Bent u niet zo’n wandelaar? Niet getreurd! In de directe omgeving van een aantal van onze accommodaties op Magnetic Island - gewoon in een woonwijk (!) - zijn ook koala’s te spotten. Er staan hier veel eucalyptusbomen en tijdens een rondje door de wijk samen met de eigenaresse, spotte ik 7 koala's!

Ontdek meer reisverhalen

Aus abel in australia sydney snorkel

Abel in Australië: Sydney, de magie van een wereldstad

Wat is precies een wereldstad? Volgens Google is het een stad met een directe en wezenlijke invloed op de… lees meer

Aus sydney seaplanes example trip 3

Feeling Magazine in Australië: down to earth Sydneysiders en Bondi's X-factor

De reis naar onze tegenvoeters, dé droom van veel Vlamingen, wordt voor ons werkelijkheid. Via Hongkong vliegt… lees meer

Kom een stap dichterbij uw droomreis

Er is meer mogelijk dan u denkt!

Neem contact met ons op voor de beste tips en adviezen, of bezoek een van onze gratis online presentaties. Maak kennis met onze reisspecialisten en stel al uw vragen.