Op maat gemaakte reizen Down Under

Veelgestelde vragen over een reis met familie

Overweegt u met uw familie naar Australië op vakantie te gaan? Bekijk onze veelgestelde vragen en haal het meeste uit uw tijd Down Under.

Accommodatie

Welk type accommodatie biedt u aan voor families?

Wat dacht u van een boomhuis in het regenwoud, een cottage aan het strand, een villa aan de rand van een meer, een boerderij op het platteland of ga even helemaal ‘off the grid’ en kies voor een overnachting in de Outback. We hebben een grote variatie aan accommodaties die ideaal zijn voor families, die stuk voor stuk door ons zelf zijn geselecteerd. Variërend van comfortabel tot luxe, zijn het allemaal unieke, kleinschalige accommodaties op buitengewone locaties.

Geeft u de voorkeur aan zelf koken, dan zorgen we ervoor dat u een keuken tot uw beschikking heeft en natuurlijk een barbecue. Daarnaast voorzien we u graag van tips over de beste lokale restaurants.

Hebben de kinderen hun eigen slaapkamer tijdens onze reis door Australië?

Uiteraard kunnen we ervoor zorgen dat uw vakantiewoning voldoende ruimte biedt om aan ieders wensen te voldoen.

Vervoer

Is het veilig om door Australië te rijden?

Ja, Australië is een veilig land om met de auto doorheen te rijden. De lokale bevolking is gemakkelijk in de omgang en over het algemeen is hun rijstijl rustig. In de stad heeft u eigenlijk geen auto nodig, omdat het openbaar vervoer goed is georganiseerd. De wegen in Australië zijn goed begaanbaar en netjes onderhouden. Wilt u nationale parken bezoeken, dan kunt u hier het beste alleen overdag rijden, om het risico dat u overstekend wild aanrijdt te verkleinen.

Hebben we een auto nodig?

Om het meeste uit uw reis door Australië te halen, raden wij u aan om een auto te huren. Dan kunt u gaan waar u maar wilt en komt u ook op plekken die niet toeristisch zijn. Ook kunt u dan overnachten bij kleinschalige accommodaties die wat meer afgelegen liggen en waar de massa niet komt. Het is ook mogelijk om een reis voor u samen te stellen waar u geen gebruik hoeft te maken van een auto. U kunt dan bijvoorbeeld deelnemen aan meerdaagse tours op verschillende locaties in Australië en binnenlandse vluchten nemen of met de trein reizen.

Hebben we een 4WD nodig?

Voor 99% van onze accommodaties aan de oostkust heeft u geen 4WD nodig om deze te kunnen bereiken. Tegelijkertijd zijn er wegen in het Westen en Noorden van Australië waarvoor een 4WD essentieel is. Ook zijn sommige routes in nationale parken alleen met een 4WD toegankelijk.

Hoeveel kilometer zullen we in Australië moeten rijden?

Onze filosofie is: rijd minder, zie meer. Daarom proberen we als reisafstand tussen uw accommodaties 2 tot 4 uur aan te houden en raden aan om 2 tot 4 nachten bij elke accommodatie te blijven. Op deze manier kunt u genieten van het beste wat Australië te bieden heeft en verspilt u minder tijd aan autorijden.

De woonkamer van een boomhut in het Australische regenwoud
Overnacht in unieke accommodaties, omgeven door ongerepte natuur
Heaven play ground for kids | Australia kids holiday
Geniet van de overvloed aan speelruimte voor de kinderen

Vluchten

Hoe lang duurt een vlucht naar Australië?

De vluchttijd naar Australië is afhankelijk van de luchtvaartmaatschappij waarmee u vliegt. De gemiddelde vluchttijd ligt gemiddeld tussen de 18 en 24 uur. Deze tijd wordt uiteraard langer wanneer u kiest om een langere tussenstop te maken.

Welk vluchtschema raadt u aan?

Op uw reis naar Australië moet u altijd een keer overstappen. Wanneer u met kleine kinderen vliegt, raden wij u aan de tijd te nemen voor uw reis. We kunnen ervoor zorgen dat u een vliegschema heeft dat het beste bij uw gezinssituatie past. Sommige vliegmaatschappijen hebben een langere overstaptijd, waardoor u bijvoorbeeld een daghotel kunt nemen. Dit geeft u de gelegenheid om even uit te rusten, te douchen en voor de kinderen om te spelen of een duik te nemen in het zwembad. Zo wordt uw reis meer ontspannen en begint u niet uitgeput aan uw vakantie.

Voor welke luchtvaartmaatschappij moeten we kiezen?

Over het algemeen kiezen we ervoor om met Cathay Pacific, Singapore Airlines, Emirates en Air New Zealand te vliegen. We hebben echter contracten met alle grote luchtvaartmaatschappijen en zullen ervoor zorgen dat u met de luchtvaartmaatschappij vliegt die bij uw voorkeuren past.

Welke bestemming raadt u aan voor een tussenstop?

Onze twee favoriete en meest populaire bestemmingen voor een tussenstop zijn Hong Kong en Singapore. Dit komt door de gunstige ligging van beide steden. U bent hier al halverwege uw bestemming en daarbij bieden beide steden volop mogelijkheden om bezienswaardigheden te bekijken, te winkelen en te ontspannen. Als u meer tijd heeft, kunt u overwegen om een ​​tussenstop te maken op Bali, de Cook Eilanden of Fiji. Stuk voor stuk tropische toevluchtsoorden met vriendelijke lokale bevolking, exotische gerechten en prachtige stranden.

Hoe kunnen we zorgen voor een comfortabele vlucht?

De goedkoopste manier om naar Australië te vliegen is met Economy Class. We kunnen comfortabele zitplaatsen aan het gangpad of raam voor u organiseren. Mocht u meer beenruimte wensen, dan kunnen we ook stoelen bij de nooduitgang voor u reserveren. Premium Economy biedt meer beenruimte en betere service dan Economy Class en is daarmee comfortabeler, zonder veel duurder te zijn. First and Business Class is de meest comfortabele manier om te vliegen. U geniet van lekker eten, meer privacy, uitstekende service en je stoel verandert in een volledig plat bed.

Hoe kunnen we de impact van jetlag minimaliseren?

Om jetlag te minimaliseren, selecteren we een vluchtschema dat het beste bij u en uw familie past. Daarbij organiseren we een dagkamer in een hotel bij de luchthaven voor u, zodat u kunt douchen, uitrusten en ontspannen. Zo komt u ontspannen in Australië aan en zult u sneller gewend zijn aan het tijdsverschil.

Family friendly flight | Australia kids holiday
We kunnen zorgen voor een comfortabele reis
Lovely meal with Cathay Pacific Premium economy | Australia holiday
Geniet van de goede service van Cathay Pacific

Activiteiten

Welk type activiteiten raadt u aan?

Dit hangt helemaal af van de interesses van u en uw kinderen en uiteraard ook van de leeftijd van de kinderen.

Activiteiten met kinderen tussen de 0 en 5 jaar

We raden activiteiten aan waarin de kinderen typisch Australische dieren kunnen zien, zoals koala's, kangoeroes en wombats. Of bijvoorbeeld een boerderij tour waarbij ze dieren eten kunnen geven. Ook een korte rondvlucht of walvisspotten zijn vaak een goede optie.

Activiteiten met kinderen tussen de 5 en 12 jaar

Met deze leeftijdsgroep kunt u iets actiefs ondernemen, zoals een fietstocht maken, zeilen, kajakken of wat dacht u van een tokkelbaan? Ook culturele activiteiten, zoals een kennismaking met de Aboriginal cultuur of een museumbezoek, zijn leuk op deze leeftijd. Met dit soort activiteiten is het goed om rekening te houden met een eventuele taalbarrière. Wanneer u voor een culturele activiteit kiest, dan raden we u aan om voor een tour van een halve dag te kiezen.

Activiteiten met kinderen van 12 jaar en ouder

Met kinderen van 12 jaar en ouder zijn de opties heel divers. Zo kunt u bijvoorbeeld gaan surfen, walvis spotten, raften, mountainbiken, snorkelen of culturele uitstapjes doen. Duiken wordt een optie wanneer de kinderen 16 jaar of ouder zijn.

Gezondheid & Veiligheid

Is het veilig om met kinderen door Australië te reizen?

Ja, over het algemeen is het een veilige bestemming. Australië heeft een laag criminaliteitscijfer en over het algemeen houden Australiërs er een veilige levensstijl op na. Ze staan bekend om hun vriendelijkheid. Uiteraard raden wij u wel aan om altijd uw gezonde verstand te gebruiken.

Biedt u hulp in geval van nood?

Ja, 24 uur per dag is ons noodnummer bereikbaar. Onze lokale hosts staan ook altijd klaar om u te helpen, mocht dit nodig zijn. We werken rechtstreeks samen met al onze hosts in Australië, dus mocht er iets gebeuren, dan kunnen we snel handelen.

Kunnen we in Australië babyproducten kopen?

In Australië kunt u overal babymelk, babyvoeding en luiers kopen. Mocht uw kind allergieën of speciale voedingsvereisten hebben, dan doet u er goed aan om u voor uw reis te verdiepen in de mogelijkheden. Bent u van plan om naar de Outback te gaan? Dan raden we u aan om ervoor te zorgen dat u voldoende voorraad meeneemt, omdat er in de Outback over het algemeen minder verkrijgbaar is.

Bestemming

Welke regio’s zijn het beste voor families?

Veel hangt af van de leeftijd van uw kinderen en van de tijd die u voor uw reis beschikbaar heeft. Veel gezinnen reizen tijdens de schoolvakantie. In praktijk komt dit neer op de Europese zomer of met Kerst. Over het algemeen is de Nederlandse zomer de beste tijd om de Outback, Queensland en het tropische Noorden te bezoeken, omdat de temperatuur er dan aangenaam is. Houd er tegelijkertijd rekening mee dat het in het zuiden en zuidoosten van Australië dan winter is. Het is er minder druk, maar ook een stukje kouder. Ook is er dan minder te doen, omdat sommige activiteiten in winter niet door gaan.

Is er kans dat we andere kinderen tegenkomen?

Uiteraard is het voor de kinderen leuk als ze andere kinderen hebben om mee te spelen. Of u andere kinderen tegenkomt is afhankelijk van het gebied waar u verblijft en het type accommodatie. Bij het selecteren van uw accommodaties kunnen we hier rekening mee houden.

Wat voor soort dieren kunnen we in Australië in het wild tegenkomen?

Dit hangt af van welke regio's u in Australië bezoekt en in welke maand u reist. Wij weten waar en wanneer u bepaalde dieren in het wild kunt zien, dus als u kangoeroes, koala's, wombats, kasuarissen, emoes, vogelbekdieren, walvissen, dolfijnen, schildpadden of walvishaaien wilt zien, laat het ons dan weten. We zullen dit dan inpassen in uw reisschema.

Is het mogelijk om tropische bestemming aan onze reis toe te voegen?

Ja, we raden Fiji en de Cook Eilanden aan als tropische afsluiting van uw reis Down Under. De beste tijd om deze prachtige, afgelegen eilanden in de Stille Zuidzee te bezoeken, is tussen april en oktober.

Een meisje op een surfplank onder begeleiding van een surfleraar in Bondi Australië
Leer surfen bij Bondi Beach
© TravelEssence
Fun kayak day | Australia family holiday
Breng de dag door op het water

Reistijd

Hoe is het om tijdens de kerstperiode te reizen?

Kerst valt in het hoogseizoen van Australië. Australiërs genieten in deze tijd van hun zomervakantie, want de scholen zijn dan zes weken dicht. Kerstbomen en de kerstman zien tijdens de zomer, maakt de ervaring wel extra uniek. In het noorden is het tijdens de zomermaanden het ‘natte’ seizoen en is het er heet. In het zuiden en aan de zuidoostkust is het echt zomerweer. Het zuiden wordt druk bezocht door vakantievierende Australiërs en is duurder dan in andere maanden. Mocht u in deze periode willen reizen, dan raden wij u sterk aan om zeker 9 tot 12 maanden van tevoren te boeken.

Hoeveel tijd hebben we voor onze reis nodig?

Om uw reis de moeite waard te laten zijn, adviseren wij u om minimaal drie weken voor uw reis door Australië uit te trekken. Om het hele land te kunnen zien, zou u wel een jaar (of 2) zoet zijn. De meeste mensen die naar Australië reizen besteden er zo’n 3 tot 6 weken. Zo kunt u een goed idee krijgen van het land en de diversiteit van van Australië ontdekken.

Welk reistempo raadt u aan?

We raden u aan om een rustig reistempo aan te houden, in plaats van u langs alle hoogtepunten te haasten om vervolgens uitgeput naar huis terug te keren. Breng 2 tot 4 nachten op elke locatie door leer de omgeving kennen. Ga eens naar de bakker op de hoek en probeer lokale producten op de wekelijkse markt.

Is het aan te raden om tijdens de Australische winter (juli - augustus) door Australië te reizen?

Ja! Het is de beste tijd om de Red Centre, de nationale parken van de Top End en het tropische noorden, waar het Great Barrier Reef en het Daintree Rainforest zich bevinden, te bezoeken. De gemiddelde temperatuur is dan tussen de 25 en 30 graden. In Sydney kan het, op een mooie winterdag, ver boven de 20 graden zijn!

Boeking

Moeten we van tevoren boeken of kunnen we op de bonnefooi reizen?

Als u uw vakantie van tevoren boekt, kunnen wij de beste route, accommodaties en activiteiten voor de beste prijs voor u organiseren. We zetten alles in het werk om uw droomvakantie te creëren. Als u op de bonnefooi reist, is uw keuze aan accommodaties vele malen kleiner en overnacht u in wat is overgebleven, omdat uw eerste keus accommodaties vaak niet meer beschikbaar zijn.

Het is ook mogelijk dat u niet meer kunt deelnemen aan een activiteit omdat deze vol is geboekt. Daarnaast is het boeken van last minute vluchten over het algemeen duurder dan vooraf geboekte vluchten. Wilt u het meeste uit uw vakantie halen? Neem dan contact met ons op.

Hoe lang van tevoren moeten we onze reis boeken?

Omdat we met kleinschalige leveranciers werken, zijn ze over het algemeen snel volgeboekt. Daarom raden we aan om 9 tot 12 maanden van tevoren te boeken. Uiteraard kunnen we ook 3 maanden voor vertrek nog een vakantie op maat voor u samenstellen. Maar houd er dan rekening mee dat de opties beperkter kunnen zijn en dat de ticketprijzen hoger kunnen uitvallen dan verwacht.

Waarom zouden we onze reis door Australië bij TravelEssence boeken?

Door de jaren heen hebben we al meer dan 1000 families Australië met TravelEssence ontdekt. Daarnaast reizen we zelf graag met onze kinderen en hebben zo veel ervaring opgedaan. Elk jaar gaan we zelf naar Australië toe om nieuwe accommodaties te vinden en activiteiten uit te proberen. Zo zijn we er zeker van dat onze producten aansluiten bij onze reizigers. Uw op maat gemaakte reis stellen we dus samen op basis van onze eigen ervaring. Zo bent u verzekerd van een reis die bij uw wensen past. Het enige wat u nog hoeft te doen is genieten.

Geven jullie presentaties speciaal over reizen naar Australië voor families?

Ja! Kijk voor meer informatie bij onze presentatiedagen.

Melbourne street art | Australia holiday
Dwaal samen met een lokale gids door de straten van Melbourne
Snorkel in the clear waters of North Queensland
Snorkel in de heldere wateren van North Queensland

Algemeen

Kan ik makkelijk met mijn kinderen uit eten in Australië?

In Australië komen keukens van over de hele wereld samen en is daarmee een smeltkroes van allerlei smaken. Restaurants in Australië zijn over het algemeen heel kindvriendelijk en hebben vaak een kindermenu en kinderstoelen beschikbaar.

Daarnaast kunt u in veel openbare plekken, zoals in parken, gratis gebruik maken van de aanwezige barbecues. Neem uw eigen vlees en drinken mee en geniet van het buitenleven! De ongeschreven regel is wel dat u de barbecue na gebruik schoon achterlaat. Of haal fish and chips en geniet ervan aan het strand. Hoe kieskeurig de kinderen ook zijn, Australië heeft voor ieder wat wils! Ook in de supermarkt zult u veel producten tegenkomen die ook in Europa te koop zijn.

Hoe is de wifi en het internet in Australië?

Houd er rekening mee dat sommige afgelegen accommodaties in Australië, beperkte of geen wifi-toegang hebben. Op sommige plekken moet u mogelijk betalen voor wifi en internet toegang. Dit verschilt natuurlijk per accommodatie.

Moeten we een reisstekker kopen?

Om uw elektrische apparaten te kunnen gebruiken, heeft u een reisstekker nodig. In Australië worden andere stekkers gebruikt dan in Europa. Voor Australië heeft u stekker type I nodig. Deze heeft twee platte metalen pinnen die samen een ‘V’ vormen en soms is er nog een derde pin aanwezig. Het voltage in Australië bedraagt 220-240 volt.

Kunnen jullie een oppas regelen?

Sommige accommodaties hebben de mogelijkheid om een oppas te boeken, maar lang niet allemaal. Wilt u meer informatie over de opties? Neem dan gerust contact met ons op.

We willen met ons gezin een reis maken voordat de kinderen leerplichtig zijn. Is Australië daar geschikt voor?

Ja, Australië is daar heel geschikt voor! Vanwege de diversiteit van het land en verschillende klimaten is het eigenlijk het hele jaar door een ideaal vakantieland. Zo kunt u bijvoorbeeld in Queensland beginnen en wanneer daar het regenseizoen begint naar het zuiden afdalen richting Melbourne of zelfs Tasmanië. Daar kunt u genieten van heerlijk zomerweer, zonder dat het er te warm wordt. Uw reis kunt u vervolgens afsluiten in West-Australië, waar de herfst een heerlijk seizoen is.

Organiseren jullie ook groepsreizen?

Wanneer u kiest voor een reis met TravelEssence, ontwerpen wij uw reis helemaal naar uw wensen. Of u nu voorkeur geeft aan activiteiten in een kleine groep of liever op eigen houtje plaatsen verkent, het is uw vakantie. We bieden geen complete groepsreizen aan.

Begroting

Hoeveel kost een vakantie naar Australië?

Dit hangt af van uw keuze in comfort, vluchten en hoe lang u van plan bent te reizen. Laat u inspireren door onze voorbeeldreizen en krijg gelijk een idee van de mogelijkheden.

Ontdek meer

Kies uit: easy going, actief, avontuurlijk

Activiteiten in Australië voor families

Kies uit: comfortabel, zeer comfortabel, luxe

Accommodaties in Australië voor families

Kom een stap dichterbij uw droomreis

Er is meer mogelijk dan u denkt!

Neem contact met ons op voor de beste tips en adviezen, of bezoek een van onze gratis online presentaties. Maak kennis met onze reisspecialisten en stel al uw vragen.