Aus koppel henk josephien1
Aus koppel henk josephien1

Henk & Josephien in Australië

Wij zijn voor de tweede keer naar Australië geweest en wederom met TravelEssence. De reden is eenvoudig; ze kennen het land, weten waar ze over praten en ze werken met kleinschalige accommodaties en ondernemingen. Als je wilt komt zelfs een van hun medewerkers bij je thuis. Michiel kende ons al van de vorige reis dus wij legden onze wensen op de keukentafel en aan de hand daarvan stelde hij onze reis samen.

'Wij werden zelfs uitgenodigd om mee uit eten te gaan. Dat was zo leuk! '

Begin van de reis

Onze rondreis (in totaal 44 dagen) met huurauto begon in Brisbane. De afstanden van de ene plaats naar de andere was elke keer ca. 200/ 250 km met een uitschieter van 400 km. Meer moet zeker niet omdat je onderweg ook wilt genieten van wat er op je weg komt. Wij kwamen steeds rond 16.00 uur aan. Ook verbleven wij meestal 3 of 4 nachten op één locatie omdat er op elke plek genoeg mogelijkheden zijn om iets te ondernemen. Je moet ook keuzes maken want Australië is zo groot. Je kunt niet alles doen en/of zien.

Vanuit Hervey Bay (ten noorden van Brisbane) maakten we een tour over het grootste zandeiland ter wereld: Fraser Island. Niet als zo velen in een grote groep met de bus, maar met z'n zessen bij Fritz in de landrover. Dat was top en wat een uitstekende gids en gastheer. In Seventeen Seventy (waar James Cook in 1770 aan land kwam) hebben we een boottocht naar Musgrave Island gemaakt; snorkelen en wandelen over dit kleine eiland wat deel uitmaakt van Great Barrier Reef. Wat een schitterende boven-en onderwaterwereld.

Binnenland ontdekken

Waar (bijna) iedereen langs de kust gaat, gingen wij (op advies van Michiel) het binnenland in richting Sydney. We deden o.a de Glass House Mountains aan. Bekend vanwege de typisch gevormde bergen. Hier hebben we overnacht in een oude kerk.

In Tenterfield, een historisch plaatsje, hebben we een privé wandeling gemaakt met Kevin naar o.a de Bald Rock, die deel uit maakt van de Great Dividing Range. Een bergrug die ontstaan is uit vulkanisme en 3200 km lang is. Kevin wist veel te vertellen over de historie, de omgeving, plaats en de natuur.

In Windella, gelegen in de wijnstreek Huntervalley, logeerden we bij Helen en John. Een prachtige omgeving en hier zijn we natuurlijk naar een winery geweest. Helen is een zeer goede gastvrouw. Wij werden zelfs uitgenodigd om mee uit eten te gaan. Dat was zo leuk. We werden meteen tussen de Aussies opgenomen en we hadden hele leuke gesprekken.

Het hoogtepunt van onze reis

Vanuit Sydney vlogen we naar Tasmanië. Dat vonden we toch wel een hoogtepunt van de reis. Het is om zo te zeggen: één grote tuin. Wat een prachtige natuur en wat een rust. Bij Bicheno aan de oostkust hebben we 's avonds na zonsondergang zelfs de pinguïns ontdekt. Dat was echt kicken.

Cradle Mountain is ook weer zo'n mooi gedeelte van Tassie. Je kunt hier de mooiste wandelingen maken in een fantastisch mooie bergwereld. En hoe aardig en gastvrij waren de dames van Cradle Mountain Village. Een super accommodatie. Van alle gemakken voorzien, gezellig en schoon. 's Avonds werd het soms wat fris en kon je zelfs je elektrische deken aan doen. Bovendien hadden we de wombats in de achtertuin en een brutale possum op het balkonhek.

Met de Spirit of Tasmanië voeren we naar Melbourne waar we mijn nicht bezochten om samen kerst te vieren als afsluiter van onze reis. Op 29 december waren we weer op thuis voor de jaarwisseling. We kijken terug op een prachtige, indrukwekkende en interessante reis. Met dank aan de mensen van TravelEssence.

Meer reisverhalen

Onze reis begon in Adelaide, waar we jammer genoeg maar één nacht konden verblijven. Van Adelaide vertrokken we in… lees meer

We hebben een geweldige reis gehad! Alles klopte eraan. De informatie vooraf, de zorgvuldige planning die rekening… lees meer

Kom een stap dichterbij uw droomreis

Er is meer mogelijk dan u denkt!

Neem contact met ons op voor de beste tips en adviezen, of bezoek een van onze gratis online presentaties. Maak kennis met onze reisspecialisten en stel al uw vragen.