Aus familie van oord selfie
Aus familie van oord natuur zonsondergang
Aus familie van oord selfie
Aus familie van oord natuur zonsondergang

Familie van Oord in Australië

Wat missen wij het land zeg, de relaxte sfeer, de vriendelijke mensen, de natuur, de veelzijdigheid, het samen zijn met z’n drietjes, het avontuur….het down-to-earth! Kortom we willen zo snel mogelijk terug!

De reis begon in april, ons dochtertje van net vijf jaar geworden, mocht nog buiten de schoolvakantie mee, dus het was nu of …. voorlopig niet meer, omdat het voor ons lastig is in de schoolvakantie zo’n langere periode op te nemen. Dus hebben we de stoute schoenen aangetrokken en alles was binnen twee weken geboekt, geregeld en de reis kon beginnen. Met een prachtig gedocumenteerd reisbescheiden onder de arm het avontuur tegemoet.

'Alles was tot in de puntjes verzorgd, mooie verblijven, goede auto’s en leuke tips. Voor onze dochter was het zo precies goed.'

We vlogen met Cathay Pacific van Amsterdam naar Hong Kong en na een korte tussenstop van Hong Kong door naar Sydney. Prima te doen. Ik zou zeker Business Class adviseren; de stoelen kunnen plat en je krijgt meer en beter eten. Echt een fijne en relaxte manier van reizen, vraag wel van te voren om een kindermenu.

Sydney, Melbourne & Gold Coast

Sydney, vier nachten: we hadden een prachtige kamer midden in de stad, heel bijzonder om uit de lift zo in een winkelcentrum te stappen. Wat een prachtige stad met teveel te zien en te doen, echt tijd te kort. De Sydney Tower, Harbour bridge, Sea Life Aquarium, Victoria State Building, Bondi Beach, Childrens Playground.

Vervolgens gevlogen met Virgin naar Melbourne, vier nachten: hier zijn we vlak bij, bij familie gebleven. Zij hebben ons het een en ander laten zien en we hebben gepicknickt in het park bij Arthurs Seat, hier zijn we met de kabelbaan naar beneden gegaan. Op Mornington Beach hebben we Fish and Chips op het strand gegeten.

Vlucht naar Gold Coast, drie nachten: het was Pasen en daardoor erg druk, maar heel erg gezellig op het strand en de boulevard. Het gaf zelfs een beetje het Scheveningen gevoel, want er waren festiviteiten, schmink en er was van alles te zien. Met onze huurauto reden we verder naar Noosa voor drie nachten: Steve Irwin (Australia Zoo) dierentuin! Echt super gaaf, je mag de kangoeroes eten geven en aaien, het is heel mooi en wijds opgezet en er is veel te zien, zeker de moeite en het geld waard.

© TravelEssence

Magnetic Island & Mission Beach

Vlucht naar Townsville en daar met de ferry naar Magnetic Island, drie nachten: mooie stranden, vrij rustig en er is een hele leuke dierentuin voor kinderen. Je mag hier bijna alle dieren aanraken en oppakken, zoals een schildpad, een jong krokodilletje, een salamander en een slang. En zelfs een roodstaart papegaai mag je voeren. Je mag met een koala op de foto (dit kost wel geld). Rijd zeker tegen de avond een keer naar de Rock Wallaby’s bij Geoffrey Bay, deze zijn erg tam en je kunt ze druiven en speciaal voer geven. Ze komen echt uit je hand eten.

Met de ferry weer terug en naar Mission Beach gereden voor drie nachten: de Tully Kayak Tour moet je echt doen! Wat een geweldige ervaring. Stik zenuwachtig, bijna niet geslapen, want wat staat ons te wachten. Zo begonnen we ’s morgens twijfelend aan de tour. Wat een aardige geduldige mensen zeg. Zelfs onze dochter van vijf mocht mee en werd betrokken bij de tour. We hebben ook nog een keertje onderste boven gelegen, bomen in je gezicht, maar dat mocht de pret niet drukken. Het was echt prachtig en GEWELDIG!

Atherton Tablelands

Daarna doorgereden naar Atherton Tablelands. Wat een geweldige rit was dit, echt prachtig! Stop zeker als je bordjes ziet van de watervallen, doe de Skywalk onderweg en take-it-easy! Hier overnachten we in een TreeHouse! Wat een prachtige omgeving en een leuk huis, de eigenaren hebben echt aan alles gedacht! Je komt niks te kort! ’s Morgens is er een vogelvoer sessie en ze blijven maar vertellen, je merkt de passie en de liefde voor hun werk, het land en de dieren. Uitstapje naar Fig Tree is ook heel bijzonder, zwem in het Lake Eacham en relax even op het gras.

Laatste nachten in Australië & weer naar huis...

Rit naar Port Douglas, voor onze de laatste vier nachten, onderweg nog gestopt bij Coffeeworks. Verder hebben we niet veel meer gedaan, we hebben wat rond gereden, wat markten bezocht en zijn naar Mossmann Gorge Walk geweest. Moe, maar zeker voldaan van de reis van Cairns, via Hong Kong, weer terug naar Amsterdam gevlogen met Cathay Pacific.

Alles was tot in de puntjes verzorgd, mooie verblijven, goede auto’s en leuke tips. Voor onze dochter was het zo precies goed, sommige verblijven kunnen wellicht wel wat ingekort worden, maar met een kindje van vijf jaar, is dit zo wel heel fijn. We hadden een eigen reisboekje waar ze zelf elke dag wat in kon schrijven, tekenen en plakken. Een Facebookgroep voor onze familie en vrienden, zodat ze ons elke dag konden volgen, berichtjes konden sturen en alle ervaringen konden lezen. Werkt erg fijn en heel erg relax, omdat dan iedereen op de hoogte is.

Er is vast wel een goedkopere manier van reizen en je kunt alles zelf uitzoeken, maar voor ons was dit perfect! We zijn echt ontzorgd en hebben een hele fijne tijd en reis gehad, mede omdat alles zo goed geregeld was. Er was maar één ding wat ze vergeten waren en dat was een kinderzitje voor in de auto, deze hebben we gekocht bij een winkelcentrum (nog goedkoper ook, want deze mag je gratis inchecken bij je tussenvluchten en hoefde we dus niet meer te huren de rest van de vakantie).

TravelEssence heel erg bedankt voor deze fijne ervaring! TOT SNEL😉

Meer reisverhalen

We hadden een goede reden om Australië te bezoeken, want onze dochter was daar een jaar eerder naartoe verhuisd.… lees meer

De eerste twee weken rondreis Australië hebben we in Queensland doorgebracht. Genoten op de mooiste locaties van… lees meer

Kom een stap dichterbij uw droomreis

Er is meer mogelijk dan u denkt!

Neem contact met ons op voor de beste tips en adviezen, of bezoek een van onze gratis online presentaties. Maak kennis met onze reisspecialisten en stel al uw vragen.