AUS - solo - Diana #1
AUS - solo - Diana #1
'Ik heb echt een fantastische reis gehad'

Diana in Australië

De eerste 8 jaar van mijn leven (1960-1968) heb ik in Australië gewoond. Mijn ouders waren mee gegaan op de grote na-oorlogse emigratiegolf die door de regering werd gestimuleerd. Daarna zijn ze geremigreerd naar Nederland. Voor mijn 60e verjaardag wilde ik mezelf een terugreis naar Australië cadeau doen. Want waar je als kind opgroeit, daar hou je binding mee.

Ik ben zo blij dat ik deze reis samen met Travelessence heb voorbereid, want ik zag erg op tegen al het uitzoekwerk wat bij zo’n reis komt kijken. Ook zo fijn dat TravelEssence vooral samenwerkt met kleinschalige organisaties en accomodaties - tijdens de voorlichting bijeenkomst was mij dat duidelijk geworden en wist ik zeker dat ik graag met hun deze reis wilde voorbereiden. Samen met Mandy hebben we een 3-weekse reis langs de Oostkust uitgestippeld.

Ik ben begonnen in Tropical North Queensland. Het snorkelen in het Great Barrier Reef was wel een van de mooiste ervaringen die ik in mijn leven heb meegemaakt! Een wonderschone, betoverde onder-water-wereld daar! En tot mijn enorme opluchting ook nog ongerept en geen stukje plastic tegengekomen. Aan boord van het kleine en charmante scheepje ‘Coral Sea Dreaming’ heb ik samen met met een klein groepje andere toeristen 2 dagen rond gedobberd in het Great Barrier Reef. En heel fijn contact met de 3-koppige crew.

De B&B’s waren ook allemaal zo heerlijk; wat te denken van een slaapkamer die uitkijkt op het tropisch regenwoud en waar een Kookaburra op de veranda komt zitten!

Omgebouwde treinwagon!
Een vrouw poseert voor de Opera House in Sydney, Australië
YES! - na 50 jaar terug in Sydney!!

Het contact met de ‘locals’ vond ik heel gezellig en waardevol. De meest bijzondere accommodatie vond ik wel in GlassHouse Mountain waar ik na een 3 daags verblijf in Brisbane (prachtige stad!!) met de trein naar toe ben gereisd. De eigenaar heeft op zijn terrein (een zelf-aangelegd tropisch paradijsje) een aantal Victoriaanse treinwagons neergezet en omgebouwd tot ‘huisjes op wielen’ compleet met eigen keuken en badkamer. Daar had ik wel langer willen blijven!

In de derde en laatste week ben ik naar Sydney gevlogen. Aan deze stad had ik nog de meeste herinneringen vanuit mijn jeugd. Wat een prachtige, en groene stad!

Blue Mountains

En wat zeker ook opviel, is hoe aardig en relaxed de mensen zijn. Een paar keer meegemaakt dat ik op straat mijn plattegrond nog maar nauwelijks had opengevouwen of er stond al iemand naast me en vroeg “ can I help you?” In Sydney heb ik ook de school opgezocht waar ik vroeger op gezeten heb. Ik kreeg zelfs van een medewerker een rondleiding over het schoolplein, zo aardig. En heel bijzonder vond ik het om te zien dat de schooluniformen na ruim 50 jaar nagenoeg hetzelfde waren gebleven!

Vanuit Sydney met de trein naar Leura gereisd, een charmant plaatsje dat tegen de Blue Mountains aanligt.

Dit natuurgebied had als kind al grote indruk op mij gemaakt en wat was het overweldigend om dat imposante landschap weer terug te zien!

Ik heb echt een ge-wel-dige reis beleefd, zeker mede dankzij de hulp van TravelEssence!!

Meer reisverhalen

Ik ben alweer bijna een week thuis van mijn 3-weekse rondreis over het Noordereiland, een week Zuidereiland (onder… lees meer

We hebben een geweldige reis gehad! Alles klopte eraan. De informatie vooraf, de zorgvuldige planning die rekening… lees meer

Kom een stap dichterbij uw droomreis

Er is meer mogelijk dan u denkt!

Neem contact met ons op voor de beste tips en adviezen, of bezoek een van onze gratis online presentaties. Maak kennis met onze reisspecialisten en stel al uw vragen.