Australien reiseerfahrung rieke cradlemountain
au- discover national parks-cradle mountain tas
au- discover national parks-cradle mountain tas
Places - Cradle mountain NP
Ontdek de ruige wildernis en sta oog in oog met de Tasmaanse duivel

Cradle Mountain

Cradle Mountain is één van de laatste, echte wildernissen ter wereld en staat daarom op de Werelderfgoedlijst. Het is sinds 1922 het eerste National Park van Tasmanië. In het Cradle Mountain-Lake St. Clair National Park vind u een overweldigende ongerepte natuur met bergen, valleien, bossen, rivieren, meren en watervallen.

Paradijs voor natuurliefhebbers

In dit park leven onder anderen wombats, wallabies en de Tasmaanse Duivel. Ook ligt hier de hoogste top van Tasmanië, de Mount Ossa met een hoogte van 1617 meter. Door het prachtige landschap met dennen- en eucalyptusbossen, tropische regenwouden, savannen en grasvlakten is het echt een paradijs voor natuurliefhebbers en wandelaars. Dit is een beschermd natuurgebied, daarom heeft u per auto wel een toegangspas nodig. Deze kunt u ter plekke aanschaffen.

Met een beetje geluk treft u een Tasmaanse duivel
© TravelEssence
U bent in Cradle Mountain aan het juiste adres om wildlife te spotten
© TravelEssence

Wandelen in Cradle Mountain

Cradle Mountain National Park is een waar wandelparadijs, of u nu op zoek bent naar een korte middagwandeling of een uitdagend avontuur voor de hele dag. Wel zult u rekening moeten houden met het grillige weer. Het weer kan namelijk elk uur uit het niets veranderen. Zo gebeurt het al snel dat de hele berg in donkere wolken gehuld is. Het is dus slim om goed voorbereid op pad te gaan.

Desondanks zijn de wandelroutes gerust fenomenaal te noemen. U kunt uren slenteren van de ene promenade naar de andere, en klauteren naar adembenemende uitzichtpunten. En met een beetje geluk komt u wellicht nog een Tasmaanse duivel tegen.

Kom een stap dichterbij uw droomreis

Er is meer mogelijk dan u denkt!

Neem contact met ons op voor de beste tips en adviezen, of bezoek een van onze gratis online presentaties. Maak kennis met onze reisspecialisten en stel al uw vragen.