Melbourne 1
Au partner besttime melbourne
Family van holland view of melbourne from shrine
Een stad waar u absoluut eens geweest moet zijn

Melbourne

Ongeveer 800 kilometer ten zuidwesten van Sydney ligt de tweede stad van Australië, Melbourne. De stad ligt aan de Yarra-rivier en is gezellig en dynamisch met een unieke elegantie en charme. Melbourne wordt ook wel ‘Garden City’ genoemd vanwege de vele parken, waar het heerlijk ontspannen is na een dagje de stad ontdekken of winkelen. Naast al het groen staat Melbourne ook bekend als mode- en culturele hoofdstad van Australië. Er zijn veel musea, prachtige architectuur en verschillende culturele evenementen.

Uitvalsbasis naar prachtige natuurgebieden

Melbourne is ook de ideale uitvalsbasis voor het ontdekken van de natuurgebieden in de omgeving, waaronder 3 nationale parken. Wij raden u aan om vanuit de stad via de Great Ocean Road naar het Grampians National Park te rijden. De 300 kilometer lange Great Ocean Road is de mooiste en meest spectaculairste kustroute van Australië. De weg voert u over hoge kliffen, langs eindeloze stranden en prachtige rotsformaties, zoals de Loch Ard Gorge en de Twelve Apostles die uit de zee oprijzen. U kunt in Grampians National Park heerlijk wandelen, maar ook rotsklimmen en abseilen behoren tot de mogelijkheden.

Ontdek de natuurschoon in Grampians National Park
Nightlife in Melbourne | Australia holiday
Foodies kunnen hier hun hart ophalen

Royal Botanic Gardens

In het hart van een park dat zich uitstrekt ten zuiden van de Yarra-rivier, ongeveer twee kilometer van het Central Business District, bevinden zich de Royal Botanic Gardens. Deze botanische tuinen behoren tot de mooiste ter wereld. De tuinen, aangelegd in 1846, bevinden zich op twee locaties: Melbourne en Cranbourne. De Melbourne Gardens beslaan een oppervlakte van 38 hectare en bevatten meer dan 8.500 plantensoorten, waaronder veel zeldzame exemplaren. De Ian Potter Foundation Children's Garden, zoals deze botanische tuin ook wel wordt genoemd, is ontworpen om de volgende generatie tuiniers aan te moedigen. De Aboriginal Heritage Walk is een populaire tour die het rijke erfgoed van inheemse Australiërs onder de loep neemt. Een bezoek aan de tuinen is een van de beste gratis activiteiten in Melbourne. In de zomer is het openlucht theater een van de hoogtepunten alsook de openlucht bioscoop onder de sterrenhemel. Andere aanraders zijn een picknick aan het meer of een traditionele high tea in café The Terrace.

Kom een stap dichterbij uw droomreis

Er is meer mogelijk dan u denkt!

Neem contact met ons op voor de beste tips en adviezen, of bezoek een van onze gratis online presentaties. Maak kennis met onze reisspecialisten en stel al uw vragen.