Nz pohutukawa tree nelson partner best travel time
Nz lake tekapo partner best travel time
Nz waiheke island drone water boats land joshua mccormack partner header
L387 Aoraki Mount Cook National Park Canterbury Rob Suisted
Nz pohutukawa tree nelson partner best travel time
Nz lake tekapo partner best travel time
Nz waiheke island drone water boats land joshua mccormack partner header
L387 Aoraki Mount Cook National Park Canterbury Rob Suisted
Unieke, kleinschalige reizen

De beste tijd voor een reis door Nieuw-Zeeland

In principe kunt u elk moment van het jaar een prachtige reis maken door Nieuw-Zeeland. Maar vraag u vooral af in welk seizoen u wilt reizen en welke activiteiten op uw bucketlist staan. Elke seizoen brengt namelijk andere activiteiten en bijzonderheden met zich mee. Hier vindt u een klein overzicht van de seizoenen.

Nieuw-Zeeland, een ode aan Moeder Natuur

September - november

De lente! Geniet van de pasgeboren dieren in de wei en velden met bloeiende bloemen. De gemiddelde dagtemperatuur is 18 °C.

December - februari

Zomer in Nieuw-Zeeland. Dit is het hoogseizoen en daarom de drukste tijd van het jaar. Zowel de locals als buitenlandse reizigers doorkruisen het land. De gemiddelde dagtemperatuur is 23 °C.

Maart - mei

De herfst is een ideale reistijd voor een bezoek aan Nieuw-Zeeland. Er zijn minder toeristen en het weer is stabiel. De gemiddelde dagtemperatuur is 19 °C.

Juni - augustus

Winter in Nieuw-Zeeland. De ideale reistijd voor wintersportliefhebbers of voor mensen die wel houden van een beetje fris weer. De gemiddelde dagtemperatuur is 14 °C.

Pas op voor de zon

Nieuw-Zeeland omringt wordt door zee. Hierdoor zijn de meeste dagen heel aangenaam. Maar laat de temperatuur u niet misleiden! De Nieuw-Zeelandse zon is heel heet! Uit de wind voelt u hem branden. Draag dus altijd een hoed of pet en zonnebrand.

Wanneer is de beste reistijd met uw partner?

De beste reistijd kiest u op basis van het klimaat dat het beste bij uw voorkeuren past. Hieronder vindt u een kort overzicht van de seizoenen in Nieuw-Zeeland. Ze zijn precies tegenovergesteld van die in Europa. Wilt u meer te weten komen over uw beste reistijd? Neem dan contact op met een van onze reisspecialisten. Zij vertellen u graag meer over de mogelijkheden.

Terug naar Nieuw-Zeeland met uw partner

Lente

De lente in Nieuw-Zeeland loopt van september tot en met november. In deze maanden staat het land in bloei en kunt u talloze watervallen bezichtigen. Milford Sound en Doubtful Sound zijn prachtige plekken om te bezoeken. De temperaturen liggen tussen de 5°C en 18°C. De lente is een populaire reisperiode. Dus houd rekening met iets meer drukte.

"Mijn favoriete tijd van het jaar voor een bezoek aan Nieuw-Zeeland is de lente. Dan kunt u genieten van het prachtige landschap, zonder dat het er druk is met andere bezoekers."

Nicole, Reisspecialist
Uncover hidden waterfalls in New Zealand
Ontdek de verborgen watervallen van Nieuw-Zeeland
© Hans Wijker
De paarse wilde bloemen aan de Milford Road in Nieuw-Zeeland
De route langs Milford Road is gewoonweg adembenemend
© Hans Wijker

Zomer

In de zomermaanden is het heerlijk weer om te kajakken, snorkelen en zeilen. Als u echt verkoeling zoekt, kunt u bijvoorbeeld de Franz Josef Glacier bezoeken. In de zomer is het hoogseizoen in Nieuw-Zeeland. De Nieuw-Zeelanders hebben vakantie en trekken massaal naar de stranden en meren. Houdt u niet van drukte, dan adviseren we u om een ander seizoen te kiezen voor uw reis.

Enjoy sunny days at the beach during summer
Geniet in de zomer van zonnige dagen aan het strand
© Hans Wijker
Capture glorious sunrises in Lake Tekapo
Bekijk de magische zonsopgangen bij Lake Tekapo

Herfst

In de maanden maart tot en met mei is het herfst in Nieuw-Zeeland. Qua temperaturen kent deze periode geen uitschieters. Het is de perfecte tijd om wijngaarden te bezoeken en te genieten van het kleurrijke landschap. Leuke activiteiten zijn wandelen, fietsen en kajakken. Halverwege april wordt het in de avonden wel een stuk kouder in Nieuw-Zeeland en soms zijn de bergpassen al bedekt met sneeuw.

Benefit from fewer crowds in autumn
Reis in de Nieuw-Zeelandse herfst, dan is het minder druk
Kayak in the mystical Doubtful Sound and spot unique wildlife
Kajak door de Doubtful Sound en spot unieke wildlife

Winter

Houdt u van een zachte of strenge winter? In Nieuw-Zeeland kunt u ze beide ervaren. In de regio’s Central Plateau, Canterbury en Central Otago is het skiseizoen geopend. Maar in het ‘winterloze noorden’ schommelen de temperaturen tussen de 10°C en 16°C. Het regent wel meer in de winter, maar desondanks kunt u in deze periode prachtige wandelingen en fietstochten maken. Het lijkt alsof u Nieuw-Zeeland helemaal voor uzelf heeft.

Enjoy a snowy wonderland while travelling New Zealand in the winter
Geniet van een besneeuwd wonderland wanneer u in de winter door Nieuw-Zeeland reist
Wandelaars op een hangbrug op de Hooker Valley Track
Bewandel de Hooker Valley Track
© Miles Holden

Voorbeeldreizen voor een reis samen met uw partner

Nieuw-Zeeland staat vooral bekend om zijn vulkanische landschappen, met sneeuw bedekte bergen, oeroude bossen en… lees meer

Wilt u samen met uw partner een vakantie Down Under met de perfecte mix van luxe en natuur? Dan is deze reis… lees meer

Handige weetjes

Ontdek meer over reizen met uw partner

Kom een stap dichterbij uw droomreis

Er is meer mogelijk dan u denkt!

Neem contact met ons op voor de beste tips en adviezen, of bezoek een van onze gratis online presentaties. Maak kennis met onze reisspecialisten en stel al uw vragen.