Nz poor knights islands boat view family see and do active
Nz poor knights islands nature family see and do active
Nz poor knights islands boat kayak family see and do active

Duik- en snorkelparadijs voor de kust van Tutukaka

Het duik- en snorkelparadijs "Poor Knight Islands" ligt 23 kilometer voor de kust van Tutukaka. Deze eilandengroep is meer dan 11 miljoen jaar oud en staat op de Werelderfgoedlijst. Hoewel u geen voet op de eilanden mag zetten, heeft u wél de mogelijkheid om de wateren in deze omgeving snorkelend of duikend te verkennen. Ontdek de onderwaterwereld en de unieke flora en fauna die hier leeft.

De grootste zeegrot ter wereld

De eilanden worden sinds 1820 niet meer door mensen bewoond. Hierdoor heeft de natuur hier volledig zijn gang kunnen gaan. U vindt hier de meest bijzondere flora en fauna, die nergens anders ter wereld voor komen. Tevens wordt het water verwarmd door een subtropische golfstroom, waardoor hier talloze subtropische vissen leven. Hier ligt ook de grootste zeegrot ter wereld; de Rikoriko-grot. Deze grot is zo groot dat er meerdere boten tegelijk in passen.

De perfecte dag op het water

U vertrekt om 11:00 uur vanuit de Tutukaka Marina en keert terug rond 16:00 uur. Tijdens de tocht naar de eilanden leert u meer over de omgeving en de lokale Maori geschiedenis. Breng vervolgens met elkaar de dag door met kajakken, snorkelen, stand up paddleboarding, zwemmen en het spotten van zeedieren en vogels. Alle apparatuur die u nodig heeft, zoals de snorkels, zwemvliezen en wetsuits zijn van hoge kwaliteit en goed onderhouden. In de middag wordt er een lunchbuffet geserveerd en wordt u van warme dranken voorzien.

Meer actieve activiteiten

Nieuw-Zeeland met uw partner

Ontdek meer over reizen met uw partner

Kom een stap dichterbij uw droomreis

Er is meer mogelijk dan u denkt!

Neem contact met ons op voor de beste tips en adviezen, of bezoek een van onze gratis online presentaties. Maak kennis met onze reisspecialisten en stel al uw vragen.