Bijzondere reizen naar Australië en Nieuw-Zeeland
Marlborough 170

Eten en drinken Nieuw Zeeland

Keuken

In Nieuw-Zeeland vindt u een grote verscheidenheid aan eetgelegenheden, van de meest simpele snackbars tot luxe sterrenrestaurants. Wanneer u onderweg bent treft u vaak knusse cafeetjes waar u terecht kunt voor smakelijke sandwiches, een eigengemaakte dagschotel of een heerlijke vleespastei. Vooral een huisgemaakte vleespastei is zeer de moeite waard. Vermijd wel de in plastic verpakte pasteitjes die in benzinestations te koop zijn; ze zijn smakeloos en de naam niet waard.

Vis

Een andere specialiteit van Nieuw-Zeeland is de Fish and Chips, maar hier geldt hetzelfde als voor de vleespastei. Verse vis van de viswinkel, gebakken en opgediend met chips, is over het algemeen overheerlijk, maar voor de bevroren en daarna gebakken vis uit de lokale afhaalbar moet u oppassen. Nieuw-Zeeland kent tal van smakelijke vissoorten die heerlijk zijn voor de Fish and Chips zoals Hapuku, Cod (Kabeljauw), Terakhi, Roughy en Dory. Als drank bij dit gerecht kunt u het beste kiezen voor een witte wijn, gemberbier of een andere drank met citroen.

Fooi

Wanneer u zich in een restaurant goed bediend voelt, en een fijne avond heeft gehad met lekker eten, staat het u vrij om een fooi te geven. Net als in Nederland is een fooi van ongeveer 10% van de totaalprijs gebruikelijk. Houd er ook rekening meer dat u op feestdagen in restaurants meestal een toeslag moet betalen vanwege de extra personeelskosten.

Supermarkten

In Nieuw-Zeeland is een zeer ruim aanbod aan supermarkten. De meeste supermarkten zijn zeven dagen per week geopend en de prijzen zijn gelijk aan die van ons of lager. Vaak geven supermarkten ook een kortingsvoucher voor tanken bij een nabijgelegen benzinestation.

Wijn

Nieuw-Zeeland heeft een aantal zeer goede wijnen. Wanneer u zich in een van de wijnstreken bevindt is het zeer aan te raden wijn te gaan proeven. Een paar van de beste wijnen per streek zijn:

  • Marlborough: Sauvignon Blanc
  • Hawkes Bay: Cabernet Merlot en Syrah
  • Otago: Pinot Noir
  • Nelson: Chardonnay

Bij sommige restaurant zult u BYO (Bring Your Own) zien staan. Dit concept is uniek voor Nieuw-Zeeland en houdt in dat u uw eigen wijn mee kunt brengen. U betaalt dan slechts het zogenaamde ‘kurkengeld’ voor het openen en uitschenken van de fles.

Onze klanten beoordelen ons met een
9.4 10
Maak gebruik van onze lokale kennis
Informatie aanvragen Presentatiedag bezoeken
Of schrijf u in voor onze
e-mail nieuwsbrief