Ga op reis en geniet van Australië's meest uitstekende eten en wijn. Proef lokale Australische producten, gastronomische smaken, wijn van wereldklasse, ambachtelijke bieren, cider en whisky's, zelfgekweekte groenten en tropisch fruit, de beste oesters ter wereld, en meer!
Geniet van fish and chips - Aussie-stijl, aan het strand of proef wijn in de wereldberoemde Barossa Valley. Ga brunchen in een café onder de schaduwrijke bomen in de zon van Saint Kilda of proef de beste zeevruchten van Australië. Wat u smaak ook is, Australië heeft iets voor u.


Wat is de Australische keuken?
Wanneer u door Australië reist, zult u veel nieuwe en verleidelijke dingen opmerken om te proberen. Van inheemse ingrediënten en de Aussie-favorieten tot spannende fusions en Australische chef-koks die alleen koken met lokaal geteelde producten. We hebben een aantal van de meest populaire en een paar minder onbekende voor u op een rij gezet.
Inheemse ingrediënten
Wilt u echte en authentieke Australische smaken proberen? Er zijn enkele zeer speciale ingrediënten die uniek Australisch zijn. Voeg ze toe aan sommige van uw gerechten tijdens uw reis door Australië, voor een echte Aussie-infusie. Hier zijn er een paar om in de gaten te houden:
- Bush tomatoes
- Wattle seeds
- Finger lime
- Kakadu plum
- Lemon myrtle
- Quandong
- Sea Parsley
- Snowberries
- Warrigal Greens


Traditioneel - Bush 'tucker'
Al meer dan 40.000 jaar gebruiken inheemse Australiërs het land om zichzelf te voorzien van voedsel. Zorg ervoor dat u tijdens uw reis naar Australië traditionele inheemse gerechten proeft. Aboriginals op een eiwitrijk dieet, bekend als 'bush tucker' of als 'bush food'. Ze gebruikten technieken zoals speervissen en jagen om voedsel te vinden.
Insecten zoals witchetty grubs (soort larven) waren populair. U kunt deze kleine griezelige beestjes ook zien in veel Aboriginal-schilderijen. Het was het belangrijkste voedsel voor insecten in de woestijn en het was een belangrijk ingrediënt in het dieet van de inheemse Australiër. Leer meer over bush tucker (eten) met onze deskundige en lokale gidsen in Australië. Ze kunnen niet wachten om u hun deel van de wereld te laten zien.

Lokaal geteeld
Wist u dat Australië een grote landbouwproducent en -exporteur is? Australische boeren zijn trots op hun producten van eigen bodem. Enkele van de belangrijkste gewassen die in Australië worden verbouwd, zijn:
- Tarwe
- Rijst
- Suikerstok
- Katoen
- Grove korrels (gerst, haver en maïs)
- Oliehoudende zaden (koolzaad, zonnebloemen, sojabonen en pinda's)
- Peulvruchten (kikkererwten en lupine)
- Fruit en groenten
Enkele van de geteelde vruchten zijn sappige verse tropische variëteiten zoals mango's, passievruchten, papaja's, lychee, drakenfruit en ananas. Er zijn veel nieuwe smaaksensaties te ontdekken.


Barbecue
Aussies houden van barbecueën! Het maakt een groot deel uit van hun levensstijl en wordt vaak 'barbie' genoemd. Er wordt hier vooral in de zomer genoten met een koud biertje in de hand. Er wordt vooral biefstuk, worstjes en lam gebruikt. Het vlees wordt meestal geserveerd met koude salades, saus, brood en verse zeevruchten.
Het is ook typisch om een barbecue te vinden buiten grote bouwmarkten waar ze worsten en uien op bakken. U eet de worst en ui in een stuk brood - dat is een ‘sausage sizzle’!
Wilt u een barbecue in Aussie-stijl meemaken? Australië heeft door het hele land ‘gratis’ barbecues. Ontspan in een schaduwrijk park en geniet van de Australische levensstijl. En let op inheemse dieren in het wild, waaronder een groot assortiment vogels. Zorg ervoor dat u ook de beste lokaal geproduceerde producten uit de regio gebruikt!


Australische favorieten
Aussies zijn trots op hun eten en op hun Australische producten. Hier zijn een paar:
- Vegemite
- Tim tams
- Pavlova
- Lamingtons
- Fish & chips
- Meat pies
- Barramundi
- Chicken parmigiana
- Damper
- Anzac biscuits
- Macadamia nuts
- Salt and pepper calamari


Uiteten
Bent u klaar om op culinair avontuur te gaan in Australië? Met zoveel spannende fusions, bekroonde gerechten, unieke locaties en degustatie-ervaringen om uit te kiezen, zult u moeite hebben om te beslissen waar u heen wilt.
Wanneer u in Australië uit eten gaat, kan het zijn dat u ‘BYO’ op de etalage van restaurants ziet staan. Dit betekent "Bring Your Own". Dit principe is gemaakt voor restaurants die geen vergunning hebben om alcohol te schenken.
Aussies eten graag buiten de deur en de dresscode is - afhankelijk van het restaurant - vaak informeel. Over het algemeen is het geven van fooien niet standaard, maar het wordt zeker op prijs gesteld. Als u een fooi wilt geven, is het gebruikelijk om 10% van de rekening te fooien.


Zeevruchten
Bent u dol op zeevruchten? Australië zal uw smaakpapillen zeker prikkelen. Een groot deel van de Aussie-cultuur draait om zeevruchten. De zeevruchten van Australië omvatten vers gevangen kreeft, tonijn, oesters, sardines, zalm, garnalen en meer. Met Kerstmis houden Australiërs van verse garnalen. Nou ja, eigenlijk op elk moment van het jaar! Er zijn tal van restaurants die gespecialiseerd zijn in visgerechten.

Bent u een vleesliefhebber?
Australiërs genieten van een verscheidenheid aan vlees en exporteren rundvlees naar meer dan 100 landen over de hele wereld. Behalve rundvlees zijn er ook tal van andere vreemde en heerlijke vleeswaren om te proberen. Wilt u een krokodillenburger proberen? Staat emoe op het menu? Of misschien een kangoeroe steak?


Veganistisch & vegetarisch
Bent u veganist of vegetarisch? Geen zorgen, Australië heeft genoeg mogelijkheden! Meer dan 2,5 miljoen Australiërs zijn zelfs vegetariër. Met een frisse en moderne kijk op eten, kunt u bij de meeste eetgelegenheden meestal op zijn minst een vegetarische / veganistische optie of vervanging vinden.

Koffie
Australië heeft een fantastische koffiecultuur. Niet alleen in de gerechten zijn Australiërs innovatief, maar ook in de koffiewereld. In elke stad op bijna elke straathoek kunt u genieten van een kwaliteitsvolle kop koffie. Wat dacht u van een Australische flat white andere koffiespecialiteiten?


Wijn
Australië heeft meer dan 60 wijnregio's om te verkennen. De meerderheid is te vinden in Victoria en New South Wales. Enkele bekende regio's zijn de Hunter Valley, Barossa Valley, Margaret River en Yarra Valley.
Australië is de vijfde grootste exporteur van wijn ter wereld. Het land verbouwt met succes een reeks druiven, maar Shiraz is misschien wel de meest bekende. Welke is uw favoriet?

Ontdek meer over Australië
Onze reisexperts staan u graag te woord!
Wilt u meer weten over een rondreis door Australië?
Neem gerust op met een van onze reisexperts. Zij hebben de beste lokale tips en adviezen.Contact
Uw droomreis ontwerpen we in overleg met u. Stel ons gerust al uw vragen!