aus ningaloo reef whale shark
aus ningaloo reef whale shark

5 highlights van West-Australië, à la TravelEssence

West-Australië is zo immens groot en divers, dat kunnen wij ons nauwelijks voorstellen. Om u een kleine indicatie te geven: West-Australië heeft maar liefst vier verschillende klimaatzones. Inderdaad. Dat zijn er drie meer dan Nederland! Menig reisblog zal u daarom duizelen met informatie en mogelijkheden, maar wij geven u liever 5 insider tips.

1. Back-to-nature

In het noorden van West-Australië ligt de Kimberley, een ongeschonden natuurgebied dat verschillende bezienswaardigheden huisvest. Neem bijvoorbeeld de befaamde Bungle Bungle Ranges die een groot deel van Purnululu National Park beslaan. Deze zandsteen formaties lijken net bijenkorven en zijn miljoenen jaren oud. Ook noemenswaardig zijn Windjana Gorge National Park, Tunner Creek National Park en de King Leopold Ranges. Kortom, genoeg plekken om u zich te laten verwonderen door de krankzinnig knappe creaties van Moeder Natuur.

2. Harige strandgangers

Strandliefhebbers kunnen tijdens de vakantie hun hart ophalen in Esperance, gelegen aan de zuidkust van West-Australië. Hier kunt u gaan vissen, duiken, zeilen, elkaar begraven, noem het maar op. Wat u ook kunt doen is de kustlijn verkennen aan boord van een heuse 4WD. Deze tocht is ongeveer vijftig kilometer lang en voert u langs Cape Le Grand en Lucky Bay. De stranden hier zijn zo mooi dat zelfs de kangoeroes hun gras grazende bestaan even een halt toeroepen om te gaan zonnebaden op het witte zand.

Als u vervolgens denkt alles gezien te hebben, dan heeft u het mis. Esperance herbergt namelijk ook het beroemde Lake Hillier. Dit zoute meer ligt op een eiland en is fel roze van kleur. Niemand weet waar die suikerspin-kleur precies vandaan komt. Drinkbaar is het water in ieder geval niet. U kunt Lake Hillier het beste vanuit de lucht bewonderen.

Esperance | Australia beach holiday
Aus wa Cockburn Range credit Tourism Western Australia

Benieuwd wat Australië u te bieden heeft?

Ontdek vrijblijvend de vele reismogelijkheden tijdens een gratis presentatie, georganiseerd door een van onze reisexperts.

Meld u aan

3. Free Willy

Naast luierende kangoeroes kunt u in West-Australië ook Orka’s spotten. Bremer Bay is haast de enige plek op het continent waar dit kan. De nieuwsgierige reuzen komen graag even gedag zeggen wanneer u in een boot door de baai vaart. Met een beetje geluk ziet u ze ook jacht maken op een onschuldige prooi, wat meteen verklaard waarom Orka’s in het Engels Killer Whales worden genoemd.

4. Fine as(s) wine

Moet u even bijkomen van dat orka geweld? Dat kan in Margaret River. Deze plaats staat bekend om zijn wijnbouw en brouwerijen. Margaret River is overigens ook de naam van de rivier die door het stadje stroomt. Niet dat u in de war raakt. Een local genaamd Sean Blocksidge maakt handig gebruik van deze waterweg. Sean organiseert persoonlijke tours, waarbij u heerlijke wijnen proeft. Eerst maakt u een kleine kanotocht, waarna u gaat lunchen bij een van de beste wijnhuizen uit de regio. U krijgt een tour door wijngaard en mag tussen de vaten rijpende wijn dolen.

5. Survivallen in een grot

Even verderop ligt Leewin-Naturaliste National Park. Hier vindt u geen wijngaarden maar grotten. De bekendste heet Mammoth Cove, een imposante grot van vijfhonderd meter lang en dertig meter hoog. U begrijpt dat dit gevaarte redelijk wat toeristen trekt. Wie deze liever wil ontwijken, gaat op stap met Josh Whiteland. Samen bezoekt u Ngilgi Cave waar Josh verhalen vertelt over zijn voorouders de Wadani Aboriginals. Ook leert hij u welke planten een medicinale werking hebben, waar u het best voedsel kunt zoeken en hoe u een vuur moet maken met behulp van twee stokken. Handig tijdens het kamperen en iets om over op te scheppen bij de collega’s op werk.

Ontdek meer reisverhalen

Australia Wilderness | Australia holiday

Abel in Australië: de sleutelbewaarder van de Kimberley

Aus wa Cockburn Ranges Gibb River Road credit Tourism Western Australia

Laurens’ tips voor een bezoek aan Noordwest-Australië

Kom een stap dichterbij uw droomreis

Er is meer mogelijk dan u denkt!

Neem contact met ons op voor de beste tips en adviezen, of bezoek een van onze gratis online presentaties. Maak kennis met onze reisspecialisten en stel al uw vragen.