Places - Cradle mountain NP
aus-tas-Cradle-Mountain-Huts-Walk-Group-Track-Walking
Tasmanian Devil 2048px 72dpi
Places - Cradle mountain NP
aus-tas-Cradle-Mountain-Huts-Walk-Group-Track-Walking
Tasmanian Devil 2048px 72dpi

3x ontdek de ongerepte natuur in Cradle Mountain

Cradle Mountain in Tasmanië is een van de favoriete nationale parken onder natuurliefhebbers en avonturiers. Het is een adembenemend berggebied dat wordt gekenmerkt door met sneeuw bedekte toppen, kristalheldere meren, prachtige bossen en uitgestrekte alpine heidevelden. Ook leeft hier een ongelooflijke verscheidenheid aan flora en fauna, die u nergens anders ter wereld vindt. In deze blogpost nemen we u mee naar Cradle Mountain en laten we u alvast een aantal hoogtepunten zien.

1. Maak een wandeling rondom Cradle Mountain

In Cradle Mountain vindt u een scala aan wandelroutes die geschikt zijn voor verschillende niveaus en interesses. Of u nu op zoek bent naar een ontspannen wandeling of een uitdagende trektocht, er is voor ieder wat wils. Voor beginners en gezinnen is de Enchanted Walk een leuke wandeling. Deze korte wandeling van ongeveer 20 minuten voert u door eeuwenoude bossen en biedt uitzichten op de natuurlijke schoonheid van het gebied.

Bent u op zoek naar een iets uitdagendere wandeling? Dan is Dove Lake Circuit een aanrader. Tijdens deze wandeling van 6 kilometer loopt u rond het prachtige Dove Lake en geniet u van adembenemende uitzichten op Cradle Mountain. Voor de avontuurlijke wandelaars is er de beroemde Overland Track. Deze uitdagende, meerdaagse wandeltocht van 65 kilometer vergt de nodige voorbereiding, maar is absoluut de moeite waard. Onderweg wordt u beloond met uitzichten over de spectaculaire landschappen en ongerepte natuur.

Een groep mensen loopt op een wandelpad in Cradle Mountain
Geniet van het prachtige uitzicht tijdens een wandeling
© TravelEssence
Uitzicht over Cradle Mountain en het prachtige Lake Saint Clair in Tasmanië
Cradle Mountain is een bijzonder natuurgebied in Tasmanië
© TravelEssence

2. Bewonder de inheemse dieren

Als u graag wilde dieren spot, dan zult u uw ogen uitkijken in Cradle Mountain. Dit is de thuisbasis van verschillende inheemse dieren, waaronder wombats, wallaby's, Tasmaanse duivels en verschillende vogelsoorten. Tijdens een wandeling over een van de prachtige natuurpaden is de kans groot dat u minstens één van deze diersoorten zult tegenkomen.

Helaas worden de Tasmaanse duivels met uitsterven bedreigd en komen zij niet meer zo veel in het wild voor. Gelukkig kunt u deze bijzondere dieren nog wel bewonderen in Devils@cradle. Dit is een wildreservaat waar zij op een natuurlijke manier worden beschermd voor gevaarlijke invloeden van buitenaf.

Tip: In de vroege ochtend en late namiddag zijn de meeste wilde dieren actiever. Dit zijn daarom de ideale tijden om dieren te spotten.

Wombat | Australia wildlife
Rondom Ronny Creek in Cradle Mountain leven de meeste wombats
© TravelEssence
Een inheemse Tasmaanse Duivel van dicht bij
De unieke Tasmaanse duivels wilt u zeker niet missen!
© TravelEssence

3. Ga slapen in een houten cottage midden in de bossen

Midden in de weelderige bossen nabij Cradle Mountain kunt u overnachten in een charmante houten cottage, waar u wordt verwelkomd door hosts Dianne en Michael. Het is de perfecte plek om na een dag vol buitenactiviteiten tot rust te komen. Ga heerlijk ontspannen bij uw houtkachel, maak een maaltijd klaar in uw keuken en geniet van het uitzicht vanaf uw terras.

De knusse sfeer in de cottages zorgt ervoor dat u zich hier snel op uw gemak voelt. Bovendien ligt deze accommodatie op korte afstand van alle wandelroutes en bezienswaardigheden in Cradle Mountain, waardoor het de ideale uitvalsbasis is om dit prachtige deel van Tasmanië te verkennen.

Een van de blokhutten nabij Cradle Mountain tussen de bossen
Geniet van alle rust om u heen
© Highlanders Cottages
Een van de houten cottages in de bossen van Cradle Mountain
Uw bed is met de hand gemaakt van lokaal hout
© TravelEssence

Bent u nieuwsgierig geraakt?

Wilt u meer weten over Cradle Mountain en deze houten cottages? Neem dan contact op met een van onze reisspecialisten. Zij helpen u graag bij het samenstellen van een op maat gemaakte reis naar Australië.

Neem contact op

Ontdek meer over Australië

Regio’s en gebieden van Australië

Ontdek Tasmanië

Tasmanië wordt qua schoonheid vaak vergeleken met het Zuidereiland van Nieuw-Zeeland. Toch heeft het eiland zijn… lees meer

Ontdek de ruige wildernis van Tasmanië

Cradle Mountain

Cradle Mountain is het oudste nationale park van Tasmanië. Het staat bekend om zijn magnifieke bergtoppen,… lees meer

De hoofdstad van Tasmanië

Het veelzijdige Hobart

Welkom in Hobart! Dit is een van de oudste steden van Australië. In deze charmante stad op Tasmanië vindt u een… lees meer

Waar moet u naartoe in Australië?

Plekken om te bezoeken

Met een oppervlakte van 7,692 vierkante miljoen kilometer is Australië verdeeld in 8 staten en 2 territoria. Er is… lees meer

Kom een stap dichterbij uw droomreis

Er is meer mogelijk dan u denkt!

Neem contact met ons op voor de beste tips en adviezen, of bezoek een van onze gratis online presentaties. Maak kennis met onze reisspecialisten en stel al uw vragen.