Narawntapu National Park Tas Tourism Australia
Narawntapu National Park Tas Tourism Australia
Serengeti van Tasmanië...

Narawntapu National Park

Narawntapu National Park is een van de rijkste gebieden van Tasmanië. En dan hebben we het over de natuur en het bijzondere dierenleven. Waar u in de echte Serengeti leeuwen, olifanten en giraffen tegenkomt, komt u in de Tasmaanse variant kangoeroes, wallabies, wombats en de legendarische Tasmaanse duivel tegen. Tip: ga vooral vroeg in de ochtend of tegen de avond op pad, want dan zoeken zij het grasland op om te grazen.

Narawntapu National Park

Allerlei vogelsoorten bevolken daarnaast nog eens de baaien, eilanden, moerassen, duinen, lagunes, heidevelden en eucalyptusbossen van Narawntapu National Park. Dit nationale park op Tasmanië telt ruim 4.000 hectare. Het bevindt zich ten oosten van de stad Devonport en aan de noordkust van het onontdekte Australische eiland.

Voorheen heette het park Asbestos Range National Park. Dit vanwege asbest dat hier werd gedolven. In feite is dat nooit binnen de grenzen van het park gebeurd, dus werd het tijd voor een naamsverandering. Narawntapu staat sindsdien als eerbetoon aan de Aboriginals die hier lang geleden hebben gewoond.

Narawntapu is een ideaal gebied voor watersport, zoals zwemmen, vissen en varen. Maar ook om dieren te spotten, te wandelen in de bossen of op het strand en te kamperen op plekken midden in de natuur. De hoofdingang van het park bevindt zich in Springlawn. Hier is onder andere een informatiecentrum met allerlei faciliteiten. Hiervandaan maakt u diverse wandelingen door het park. Deze variëren van kort tot lang.

Kom een stap dichterbij uw droomreis

Er is meer mogelijk dan u denkt!

Neem contact met ons op voor de beste tips en adviezen, of bezoek een van onze gratis online presentaties. Maak kennis met onze reisspecialisten en stel al uw vragen.