Update COVID-19

Update Coronavirus 25 mei

De pandemie veroorzaakt door COVID-19 houdt de wereld nu al maanden bezig. De reiswereld ondervindt hier verregaande gevolgen van. Door gesloten grenzen zijn luchtvaartmaatschappijen genoodzaakt vliegtuigen aan de grond te houden. We verzamelen dagelijks informatie en nieuws van diverse betrouwbare bronnen in om u te kunnen voorzien van een actueel overzicht van de huidige situatie. Voor TravelEssence reizigers is er een pagina met aanvullende informatie.

Als reisspecialist voor Australië en Nieuw-Zeeland, informeren wij voornamelijk reizigers naar deze landen. We maken gebruik van de informatie die verstrekt wordt door het ministerie van Buitenlandse Zaken en de WHO.

Mocht in deze periode genoodzaakt zijn te reizen, dan raden wij u aan om tijdens uw reis de nodige voorzorgsmaatregelen te nemen om mogelijke infectie door het Coronavirus tegen te gaan.

Reisbeperkingen voor Australië, Nieuw-Zeeland en de vliegvelden van Hong Kong, Singapore en Dubai:

Australië en Nieuw-Zeeland houden hun grenzen gesloten voor reizigers die geen staatsburger of permanente inwoner van de landen zijn. Ook de grenzen van Singapore, Hong Kong en Dubai blijven voor reizigers gesloten.

Reisbeperkingen en toegangsstops

Hong Kong

Het is voor buitenlandse reizigers niet mogelijk om via Hong Kong te reizen. Lees meer informatie hierover.

Informatie voor vluchten met Cathay Pacific.

Singapore

Het is voor buitenlandse reizigers niet mogelijk om via Singapore te reizen. Lees meer informatie hierover.

Informatie voor vluchten met Singapore Airlines.

Dubai

Het is voor buitenlandse reizigers niet mogelijk om via Dubai te reizen. Lees meer informatie hierover.

Informatie voor vluchten met Emirates.

Australië

Australië heeft zijn grenzen gesloten voor alle reizigers die geen Australisch staatsburger zijn of permanent in Australië wonen. Om verspreiding van het COVID-19 virus tegen te gaan wordt u geacht 1,5 meter afstand van andere mensen te houden, en bij verkoudheidsklachten thuis te blijven.

Binnenlands reizen

De deelstaten Queensland, Western Australia, South Australia en Tasmanië hebben hun binnengrenzen gesloten voor niet-essentiële reizigers. Reizigers die toch naar deze deelstaten reizen moeten 14 dagen in quarantaine. Beschikbaarheid van openbaar vervoer is per staat verschillend. U mag slechts naar een luchthaven afreizen wanneer u in het bezit bent van een internationaal ticket. Het is aan te raden om zo dicht mogelijk bij een stad met een internationale luchthaven te verblijven in verband met eventuele repatriëring vluchten.

Voor een overstap op een luchthaven in Australië moet u voorafgaand aan uw reistoestemming aanvragen bij de Australische autoriteiten. Er wordt per individueel geval beoordeeld of de uitzondering wordt goedgekeurd. Ondervindt u problemen bij het aanvragen en verkrijgen van deze toestemming, neem dan contact op met de Nederlandse ambassade in Nieuw-Zeeland of het 24/7 BZ contact center: +31 247 247 247.

Quarantaine

Reizigers die in Australië is aankomen moeten 14 dagen in verplichte quarantaine in door de staat aangewezen hotels. Meer informatie over de regelgeving rond het COVID-19 virus in Australië, vindt u hier.

Nieuw-Zeeland

Nieuw-Zeeland heeft zijn grenzen gesloten voor alle mensen die geen Nieuw-Zeelands staatsburger of permanente inwoner zijn. In Nieuw-Zeeland geldt momenteel Alert Level 2. Binnenlands reizen wordt weer toegestaan. Een volledig overzicht van alle maatregelen, gaat u naar Unite against COVID-19.

Voor vragen over COVID 19 en waarschuwingsniveau 2, heeft de Nieuw-Zeelandse overheid een gratis nummer ter beschikking gesteld: (+64) 0800 779 997 (8 am – 1 pm | 7 dagen per week).

Overstappen in Australië

Mocht u een overstap op een luchthaven in Australië moeten maken, dan moet u voorafgaand aan uw reistoestemming aanvragen bij de Australische autoriteiten. Er wordt per individueel geval beoordeeld of de uitzondering wordt goedgekeurd. Ondervindt u problemen bij het aanvragen en verkrijgen van deze toestemming, neem dan contact op met de Nederlandse ambassade in Nieuw-Zeeland of het 24/7 BZ contact center: +31 247 247 247.

Quarantaine

Reizigers die in Nieuw-Zeeland aankomen, moeten bij aankomst 14 dagen in verplichte quarantaine in door de staat aangewezen hotels in Auckland of Christchurch. Meer informatie over de regelgeving rond het COVID-19 virus in Nieuw-Zeeland vindt u hier.

Waar kan ik meer lezen over reisadviezen?

Gezondheidsadviezen voor reizen naar het buitenland worden gegeven door het ministerie van Buitenlandse Zaken. Actuele informatie over de veiligheidssituatie in individuele landen is te vinden op de pagina's van het ministerie van Buitenlandse Zaken.

Bronnen:

We houden u op de hoogte van verdere bevindingen en nieuws rond het COVID-19 virus.

Het TravelEssence Team