Update COVID-19

Update Coronavirus

Update Coronavirus 15 oktober 2020

Het is inmiddels zo’n zes maanden geleden dat het Covid-19 virus de wereld tot een halt bracht. Ook voor de reisbranche is de impact groot. Maar in plaats van rustig het verloop van de situatie af te wachten, hebben wij bij TravelEssence de afgelopen maanden gebruikt om ons optimaal voor te bereiden op het heropenen van de grenzen van Australië en Nieuw-Zeeland.

Uw vakantie in 2021

We kunnen ons voorstellen dat de situatie in de wereld twijfels meebrengt over uw reismogelijkheden in 2021. Wat betreft reizen naar Australië en Nieuw-Zeeland, is het natuurlijk moeilijk te voorspellen wanneer de grenzen weer open gaan voor toeristen. Maar we verwachten met de huidige ontwikkelingen rond vaccins, dat het halverwege volgend jaar weer mogelijk moet zijn Down Under te reizen. En met onze flexibele voorwaarden, kunt u nu al uw reis voor 2021 boeken! Voor mensen die reeds een reis bij ons geboekt hebben, is er een pagina met aanvullende informatie.

Hoe is de situatie in Australië en Nieuw-Zeeland op dit moment?

Om u te voorzien van een actueel overzicht van de huidige situatie in Australië en Nieuw-Zeeland, verzamelen we informatie en nieuws uit diverse betrouwbare bronnen. Deze informatie leest u hier:

Reisbeperkingen en toegangsstops

Australië

Het totaal aantal Corona besmettingen in Australië ligt op ruim 27.000, waarvan 904 mensen aan het virus overleden. Een groot deel van de besmettingen concentreerde zich in de stad Melbourne in de staat Victoria. Door strenge lockdown maatregelen hebben de Australiërs het virus kunnen indammen en het aantal besmettingen inperken.

In Victoria worden de beperkingen inmiddels langzaam versoepeld. De avondklok in Melbourne is opgeheven, maar er wordt nog wel geadviseerd om zo veel mogelijk thuis te blijven. Ook is het dragen van een mondkapje verplicht. De deelstaten Queensland, Western Australia, South Australia en Tasmanië hebben hun binnengrenzen gesloten.

Voor Australië geldt 'code oranje'. Dit houdt in dat alleen Australisch staatsburgers of permanente inwoners naar het land kunnen afreizen. Uitzonderingen zijn o.a. naaste familieleden van Australische burgers en permanente ingezetenen waaronder echtgenoten, minderjarigen, wettelijke voogden en samenwonende partners.

Visum

Voor reizigers die met een tijdelijk visum in Australië verblijven en door de huidige omstandigheden langer in het land moeten blijven dan verwacht, dienen verlenging van het visum aan te vragen, voordat deze verloopt. Meer informatie hierover vindt u op de site van de Australische overheid.

Binnenlands reizen

De deelstaten Queensland, Western Australia, South Australia en Tasmanië hebben hun binnengrenzen gesloten. Uitgebreide informatie over regels en restricties per staat, vindt u hier. Beschikbaarheid van openbaar vervoer is per staat verschillend.

Quarantaine

Reizigers die in Australië aankomen, moeten 14 dagen in verplichte quarantaine in daarvoor aangewezen hotels. Meer informatie over de regelgeving rond het COVID-19 virus in Australië, vindt u hier.

Nieuw-Zeeland

Het totale aantal besmettingen door het Coronavirus in Nieuw-Zeeland bedraagt ruim 1800, waarvan 25 mensen aan het virus zijn overleden. In de stad Auckland bevond zich een grote besmettingshaard. De strenge maatregelen die hierop volgden hebben ervoor gezorgd dat een nieuwe uitbraak beperkt is gebleven.

Inmiddels zijn maatregelen in Nieuw-Zeeland versoepeld en kunnen bewoners weer vrij in eigen land rondreizen. In Auckland moeten mensen nog afstand van elkaar houden en zijn mondkapjes in het openbaar vervoer verplicht.

Voor Nieuw-Zeeland geldt 'code oranje'. Dit houdt in dat alleen Nieuw-Zeelandse staatsburgers of permanente inwoners naar het land kunnen afreizen. Verder zijn alleen strikt noodzakelijke reizen toegestaan. Meer informatie vindt u hier.

Visum

Voor reizigers die met een tijdelijk visum in Nieuw-Zeeland verblijven en door de huidige omstandigheden langer in het land moeten blijven dan verwacht, dienen verlenging van het visum aan te vragen, voordat deze verloopt. Meer informatie hierover vindt u op de website van de Nieuw-Zeelandse overheid.

Quarantaine

Reizigers die in Nieuw-Zeeland aankomen, moeten bij aankomst 14 dagen in verplichte quarantaine in de daarvoor aangewezen hotels in Auckland of Christchurch. Meer informatie over de regelgeving rond het COVID-19 virus in Nieuw-Zeeland vindt u hier.

Waar kan ik meer lezen over reisadviezen?

Gezondheidsadviezen voor reizen naar het buitenland worden gegeven door het ministerie van Buitenlandse Zaken. Actuele informatie over de veiligheidssituatie in individuele landen is te vinden op de pagina's van het ministerie van Buitenlandse Zaken.

Bronnen:

We houden u op de hoogte van verdere bevindingen en nieuws rond het COVID-19 virus.

Het TravelEssence Team