Ons team houdt de situatie nauwlettend in de gaten
Update COVID-19

Actuele reisinformatie

Reizen naar Australië en Nieuw-Zeeland binnenkort weer mogelijk

Actueel nieuws over de laatste ontwikkelingen (update 20 januari 2022)

Een reis naar Australië en Nieuw-Zeeland is binnenkort weer mogelijk. Australië en Nieuw-Zeeland behoren tot de landen met de hoogste vaccinatiegraad ter wereld. 90% van de bevolking van 16 jaar en ouder is inmiddels twee keer gevaccineerd. En er is voldoende vaccin beschikbaar voor geplande boostervaccinaties.

Positieve ontwikkelingen Down Under:

Australië

Nieuw-Zeeland

Geniet u binnenkort weer in Australië...
© Tourism Australia
Would you like a break from driving? Enjoy a scenic alpine train journey
...of Nieuw-Zeeland?

Wanneer kan uw droomreis beginnen?

U ziet er natuurlijk naar uit weer in het vliegtuig naar Nieuw-Zeeland of Australië te stappen. Met de positieve berichten vanuit beide landen, komt een reis Down Under in 2022 steeds dichterbij. Ook wij zien het aantal boekingen voor 2022 al toenemen. Wacht daarom niet te lang met het boeken van uw droomreis. Zorg dat u er op tijd bij bent, dan profiteert u van een ruime keus uit accommodaties, activiteiten en vluchten. Neem contact met ons op om uw reiswensen te bespreken. We helpen u graag met het samenstellen van uw droomreis!

Mocht uw reis vanwege de COVID-19-pandemie niet door kunnen gaan, dan annuleren wij uw reis kosteloos of we boeken hem voor u om. Met onze flexibele voorwaarden, kunt u zorgeloos uw rondreis bij ons boeken. Heeft u uw reis inmiddels al geboekt, dan is er een pagina met aanvullende informatie. Vast inspiratie opdoen? Bezoek dan een van onze online presentaties.

Wees goed voorbereid...
...en ga zorgeloos op reis.


Huidige toelatingseisen

Australië

Australië opent geleidelijk zijn grenzen, zodat deze ook op de lange termijn open kunnen blijven. Zonder quarantaine binnenreizen, kan momenteel alleen via Sydney en Melbourne. De volgorde waarin volledig gevaccineerde reizigers Australië in mogen reizen is als volgt:

  • Alle Australische staatsburgers (vanaf 1 november)
  • Studenten, geschoolde arbeiders en houders van een Working Holiday Visa (vanaf 1 december)
  • Alle internationale reizigers (uitgaande van een vaccinatiegraad van 90% in Australië, verwacht vanaf 1e kwartaal 2022)
  • Voor alle andere Australische staten (behalve New South Wales en Victoria) geldt dat alleen Australische staatsburgers mogen inreizen. Zij moeten eerst 7-14 dagen in quarantaine. Bovendien heeft elke staat en elk gebied zijn eigen reisbeperkingen.

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste nieuws rond het opengaan van de grenzen van Australië? Schrijf u nu in op onze TravelEssence nieuwsbrief!

Nieuw-Zeeland

Nieuw-Zeeland heeft momenteel nog steeds te maken met verschillende lockdowns om te voorkomen dat de deltavariant van het coronavirus zich verder in het land verspreidt. Premier Ardern heeft aangekondigd dat volledig gevaccineerde buitenlandse reizigers vanaf 30 april 2022 weer naar Nieuw-Zeeland kunnen reizen. Tot nu toe staat hier nog wel een 7-daagse zelfisolatie tegenover. Verdere details worden in december bekend gemaakt.

Sinds begin september is er voor elke Nieuw-Zeelander een vaccinatie beschikbaar. Drie maanden eerder dan aanvankelijk gedacht. Nieuw-Zeeland is van plan om een vaccinatiegraad van ten minste 90% van de bevolking te bereiken.

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste nieuws rond het opengaan van de grenzen van Nieuw-Zeeland? Schrijf u nu in op onze TravelEssence nieuwsbrief!

Ontdek meer

Michiel klanten tafel laptop

Aanvullende voorwaarden voor reizen naar Australië en Nieuw-Zeeland

Update: oktober 2021 Om u te voorzien van de juiste informatie, volgen we de ontwikkelingen rond het Coronavirus… lees meer

Nu boeken, maar toch flexibel blijven

Flexibel boeken

Staat u te popelen om een reis te boeken? Twijfel niet langer. Boek nu een reis Down Under. Mochten wij tot 4… lees meer

Kom een stap dichterbij uw droomreis

Er is meer mogelijk dan u denkt!

Neem contact met ons op voor de beste tips en adviezen, of bezoek een van onze gratis online presentaties. Maak kennis met onze reisspecialisten en stel al uw vragen.