Update Covid-19: 9 januari 2023

Reisvoorwaarden voor uw reis Down Under

Grenzen van Australië en Nieuw-Zeeland zijn open!

De grenzen van zowel Australië als Nieuw-Zeeland zijn open! Voor Australië is sinds 6 juli 2022 een vaccinatiebewijs voor internationale reizigers niet meer verplicht. U hoeft slechts een visum aan te vragen voor uw vertrek. Voor Nieuw-Zeeland is de vaccinatieplicht per 13 september 2022 komen te vervallen. Ook daar hoeft u alleen in het bezit te zijn van een geldig visum.

Het doen van een Covid-19 test voor uw reis is ook niet meer nodig, dus niets hoeft u in de weg te staan om uw vakantie vandaag nog te boeken!

Let op: Vliegmaatschappijen kunnen u nog wel om een vaccinatiebewijs of negatieve Covid-19 testuitslag vragen. Dit verschilt echter per vliegmaatschappij lees op deze pagina meer hierover.

Aus beach qld tourismaustralia
Geniet u binnenkort weer in Australië...
© Tourism Australia
Een trein rijdt dwars door de bergen in Nieuw-Zeeland
...of Nieuw-Zeeland?

Boek uw reis zonder zorgen

Staat u te popelen om weer op reis te gaan? Heeft u familie of vrienden in Australië of Nieuw-Zeeland en heeft u ze dankzij het Coronavirus al te lang niet gezien? Of heeft u uw reis al twee jaar uitgesteld? Laat Nederland en Covid dan even achter u en boek nu uw lang gekoesterde droomreis!

Ga zonder zorgen op vakantie en geniet van rust, ruimte en vrijheid, midden in de natuur. Ga op pad en geniet van het warme welkom van de Australiërs en Nieuw-Zeelanders Ze kunnen niet wachten om u te begroeten in hun kleinschalige accommodaties. Deel het strand slechts met enkele locals, ontspan en geniet zonder beperkingen van het zachte klimaat en van de wijdse landschappen.

Wat moet u weten voor u op reis gaat naar Australië of Nieuw-Zeeland? We vertellen u er op deze pagina graag meer over. Heeft u vragen? Mail, bel of maak een afspraak, want we helpen u graag verder.

Grampians Nationalpark Mount William hiking
Laat u verrassen door de natuur
© TravelEssence

Wat heeft u nodig voor uw vertrek naar Australië?

Er zijn nog al eens wijzigingen in de documenten die u nodig heeft voor uw reis naar Australië. Daarom geven wij u graag meer informatie over welke documenten u op dit moment nodig heeft voor uw reis. Het volgende moet u voor uw reis doen:

  • Vraag een (toeristen)visum aan
  • Neem een geldig paspoort mee
  • Neem een mondkapje mee voor in het vliegtuig, deze is op sommige vluchten verplicht

Check regels van de vliegmaatschappij waarmee u reist

Vliegmaatschappijen kunnen u om een vaccinatiebewijs of negatieve Covid-19 testuitslag vragen. Dit verschilt echter per vliegmaatschappij. Of u een mondkapje moet dragen tijdens de vlucht is vaak afhankelijk van de regels die gelden in het land van uw bestemming en het land vanwaar u vertrekt. Controleer daarom voor uw vertrek wat de geldende regels zijn van de vliegmaatschappij(en) waarmee u naar Australië vliegt.

Singapore Airlines

Emirates

Qantas

Etihad

Malaysia Airlines

Cathay Pacific

Check de regels van het land waar u een stop-over maakt

Maakt u onderweg een stop-over en blijft u onderweg naar Australië een paar dagen in bijvoorbeeld Singapore, Dubai of Hong-Kong? Lees dan eerst meer over de plaatselijk geldende voorschriften. Check voor uw vertrek ook de geldende regels voor dat land op de site van de Rijksoverheid.

Vanaf 5 januari 2023 moet u binnen 48 uur voor vertrek uit China, Hong Kong of Macau een corona test doen, en de uitslag hiervan kunnen laten zien bij aankomst in Australië. Dit is niet nodig wanneer u alleen een overstap maakt op deze bestemmingen. Verblijft u meerdere dagen in China, Hong Kong of Macau voordat u doorreist naar Australië? Dan is de test wel verplicht. Lees meer over deze test voorwaarden.

Wilt u meer informatie over de geldende regels voor Australië, kijk dan op de site van de Australische overheid en check onze pagina over de toelatingseisen voor Australië.

Covid passport code phone
Wees goed voorbereid...
Covid passport check
...en ga zorgeloos op reis.

Visum

Tenzij u een Australisch of Nieuw-Zeelands staatsburger bent, zult u een toeristen visum voor uw reis moeten aanvragen. Hiervoor kunt u online het gratis eVisitor 651 visum aanvragen, die met uw paspoort zal worden gelinkt. Hiermee heeft u recht om over een periode van 12 maanden Australië binnen te reizen. Op basis van dit visum mag u maximaal 3 maanden aaneengesloten in het land verblijven.

U kunt het visum online aanvragen. Hiervoor maakt u eerst een ImmiAccount aan. Aanvragen worden over het algemeen binnen vier dagen goedgekeurd. Het visum is geldig vanaf de dag dat deze wordt toegekend. We adviseren de emails te printen en mee te nemen tijdens uw reis.

Paspoort

U heeft voor Australië een paspoort nodig dat nog minimaal 6 maanden geldig is op het moment dat u Australië verlaat. Kinderen moeten in het bezit zijn van een eigen paspoort. Mocht u hierover vragen hebben, neem dan contact met ons op.

Informatie per staat

Regels kunnen per Australische staat nog wel eens verschillen. Voor exacte regels per staat vindt u hier meer informatie.

Als u vanuit Australië terug naar Nederland vliegt, zijn de regels:

U heeft geen test-, vaccinatie- of herstelbewijs nodig en u hoeft bij terugkomst in Nederland niet een (zelf)test te doen of in quarantaine.

Stirling range national park
Ga eens helemaal 'off the grid'

Wat heeft u nodig voor uw vertrek naar Nieuw-Zeeland?

Uw reis naar Nieuw-Zeeland ziet er nu, aan het einde van de corona pandemie, toch wat anders uit dan daarvoor. Daarom geven wij u graag gedetailleerde informatie over welke documenten u nodig heeft voor uw reis en over welke vaccinaties en testresultaten u moet beschikken. In het kort moet u het volgende doen:

Sinds 20 juni 2022 hoeft u geen COVID-19 test meer te doen voor vertrek. Wel wordt u bij aankomst op het vliegveld gevraagd een RAT, een snel test, uit te voeren en krijgt u een sneltest mee om op de vijfde dag na aankomst bij uzelf een test af te nemen. Het uitvoeren van deze RAT is niet verplicht, maar wordt aangemoedigd. Uitgebreide informatie vindt u op onze speciale pagina over de toegangseisen voor Nieuw-Zeeland.

Check regels van de vliegmaatschappij waarmee u reist

Vliegmaatschappijen kunnen u om een vaccinatiebewijs of negatieve Covid-19 testuitslag vragen. Dit verschilt echter per vliegmaatschappij. Of u een mondkapje moet dragen tijdens de vlucht is vaak afhankelijk van de regels die gelden in het land van uw bestemming en het land vanwaar u vertrekt. Controleer daarom voor uw vertrek wat de geldende regels zijn van de vliegmaatschappij(en) waarmee u naar Nieuw-Zeeland vliegt.

Singapore Airlines

Emirates

Qantas

Etihad

Malaysia Airlines

Cathay Pacific

Check de regels van het land waar u een stop-over maakt

Maakt u onderweg een stop-over en blijft u onderweg naar Nieuw-Zeeland een paar dagen in bijvoorbeeld Singapore, Dubai of Hong-Kong? Lees dan eerst meer over de plaatselijk geldende voorschriften. Check voor uw vertrek ook de geldende regels voor dat land op de site van de Rijksoverheid.

Combineert u uw reis met een paar dagen op de Cook Islands, dan is er goed nieuws: alle regels en beperkingen rond Covid-19 zijn daar opgeheven.

NZ marlborough sounds drone 1
Geniet aan de waterkant
Berglandschap van Mount Aspiring National Park
Wandel door de bergen
© TravelEssence

Visum

Tenzij u een Australische of Nieuw-Zeelandse staatsburger bent, zult u een toeristen visum voor uw reis moeten aanvragen. Hiervoor kunt u online de gratis New Zealand Electronic Travel Authority aanvragen, die met uw paspoort zal worden gelinkt. Hiermee heeft u recht om over een periode van 2 jaar Nieuw-Zeeland binnen te reizen. Op basis van dit visum mag u maximaal 3 maanden aaneengesloten in het land verblijven.

U kunt het visum online aanvragen via de website van New Zealand Immigration. Hiervoor maakt u eerst via deze website een RealMe account aan. Aanvragen worden over het algemeen binnen een aantal dagen goedgekeurd. Het visum is geldig vanaf de dag dat deze wordt toegekend. We adviseren de e-mails te printen en mee te nemen tijdens uw reis.

Paspoort

U heeft voor Nieuw-Zeeland een paspoort nodig dat nog minimaal 6 maanden geldig is op het moment dat u Nieuw-Zeeland verlaat. Kinderen moeten in het bezit zijn van een eigen paspoort. Mocht u hierover vragen hebben, neem dan gerust contact op, we helpen u graag verder.

Wat wordt er bij aankomst van u gevraagd?

Op het vliegveld krijgt u per persoon twee gratis zelftests met instructie aangereikt. De eerste test doet u op de dag van aankomst of dag 1 van uw vakantie. De tweede test doet u op dag 5 of 6 van uw vakantie. In een e-mail die u ontvangt van de Nieuw-Zeelandse overheid, moet u beide testresultaten doorgeven ongeacht of deze positief of negatief zijn. Als u positief test, moet u een PCR-test doen in een teststraat bij u in de buurt en vervolgens 7 dagen in zelfisolatie. In het geval van een mislukte zelftest, moet u alsnog een PCR-test in een lokale teststraat doen. Deze PCR-testen zijn gratis.

Als u vanuit Nieuw-Zeeland terug naar Nederland vliegt, zijn de regels:

U heeft geen test-, vaccinatie- of herstelbewijs nodig en u hoeft bij terugkomst in Nederland niet een (zelf)test te doen of in quarantaine.

De ruige kust met een smal strand bij de Catlins
Voel u zo vrij als een vogel

Wanneer kan uw droomreis beginnen?

U ziet er natuurlijk naar uit weer in het vliegtuig naar Nieuw-Zeeland of Australië te stappen. Nu beide landen weer open zijn, komt een reis Down Under in 2022 of 2023 steeds dichterbij. We zien het aantal boekingen al toenemen! Wacht daarom niet te lang met het boeken van uw droomreis. Zorg dat u er op tijd bij bent, dan profiteert u van een ruime keus uit accommodaties, activiteiten en vluchten. Neem contact met ons op om uw reiswensen te bespreken. We helpen u graag met het samenstellen van uw droomreis!

Mocht uw reis vanwege de COVID-19-pandemie niet door kunnen gaan, dan annuleren wij uw reis kosteloos of we boeken hem voor u om. Met onze flexibele voorwaarden, kunt u zorgeloos uw rondreis bij ons boeken. Heeft u uw reis inmiddels al geboekt, dan is er een pagina met aanvullende informatie. Vast inspiratie opdoen? Bezoek dan een van onze online presentaties.

Ontdek meer

Michiel klanten tafel laptop

Aanvullende voorwaarden voor reizen naar Australië en Nieuw-Zeeland

Boek uw reis, maar blijf flexibel

Flexibel boeken

Kom een stap dichterbij uw droomreis

Er is meer mogelijk dan u denkt!

Neem contact met ons op voor de beste tips en adviezen, of bezoek een van onze gratis online presentaties. Maak kennis met onze reisspecialisten en stel al uw vragen.