Update COVID-19

Update Coronavirus 30 juli 2020

De pandemie veroorzaakt door COVID-19 heeft in de reiswereld voor heel wat opschudding gezorgd. Grenzen zijn lange tijd gesloten geweest en vliegtuigen bleven aan de grond. Gelukkig gaan grenzen nu langzamerhand weer open en wordt reizen gemakkelijker. Om u te voorzien van een actueel overzicht van de huidige situatie, verzamelen we informatie en nieuws uit diverse betrouwbare bronnen. Voor TravelEssence reizigers is er een pagina met aanvullende informatie.

Als reisspecialist voor Australië en Nieuw-Zeeland, informeren wij voornamelijk reizigers naar deze landen. We maken gebruik van de informatie die verstrekt wordt door het ministerie van Buitenlandse Zaken en de WHO.

Mocht u van plan zijn te reizen, dan raden wij u aan om tijdens uw reis de nodige voorzorgsmaatregelen te nemen om mogelijke infectie met het Coronavirus te voorkomen.

Reisbeperkingen en toegangsstops


Australië

Voor Australië geldt 'code oranje'. Dit houdt in dat alleen Australisch staatsburgers of permanente inwoners naar het land kunnen afreizen. Uitzonderingen zijn o.a. naaste familieleden van Australische burgers en permanente ingezetenen waaronder echtgenoten, minderjarigen, wettelijke voogden en samenwonende partners. Om verspreiding van het COVID-19 virus tegen te gaan, wordt u geacht 1,5 meter afstand van andere mensen te houden en bij verkoudheidsklachten thuis te blijven.

Visum

Voor reizigers die met een tijdelijk visum in Australië verblijven en door de huidige omstandigheden langer in het land moeten blijven dan verwacht, dienen verlenging van het visum aan te vragen, voordat deze verloopt. Meer informatie hierover vindt u op de site van de Australische overheid.

Binnenlands reizen

De grens tussen deelstaten Victoria en New South Wales is gesloten, vanwege een nieuwe uitbraak van het Coronavirus. Ook de stad Melbourne is beperkt bereikbaar. Beschikbaarheid van openbaar vervoer is per staat verschillend.

Quarantaine

Reizigers die in Australië aankomen, moeten 14 dagen in verplichte quarantaine in daarvoor aangewezen hotels. Meer informatie over de regelgeving rond het COVID-19 virus in Australië, vindt u hier.

Nieuw-Zeeland

Voor Nieuw-Zeeland geldt 'code oranje'. Dit houdt in dat alleen Nieuw-Zeelandse staatsburgers of permanente inwoners naar het land kunnen afreizen. Verder zijn alleen strikt noodzakelijke reizen toegestaan. In Nieuw-Zeeland zijn maatregelen voor het publieke leven versoepeld, maar men wordt nog steeds geacht 1,5 meter afstand van andere mensen te houden en bij verkoudheidsklachten thuis te blijven. Meer informatie vindt u hier.

Visum

Voor reizigers die met een tijdelijk visum in Nieuw-Zeeland verblijven en door de huidige omstandigheden langer in het land moeten blijven dan verwacht, dienen verlenging van het visum aan te vragen, voordat deze verloopt. Meer informatie hierover vindt u op de website van de Nieuw-Zeelandse overheid.

Quarantaine

Reizigers die in Nieuw-Zeeland aankomen, moeten bij aankomst 14 dagen in verplichte quarantaine in de daarvoor aangewezen hotels in Auckland of Christchurch. Meer informatie over de regelgeving rond het COVID-19 virus in Nieuw-Zeeland vindt u hier.

Overstappen in Hong Kong, Singapore of Dubai


Hong Kong

Het is beperkt mogelijk om naar Hong Kong te reizen of hier over te stappen. Reizigers die het land willen bezoeken, zijn verplicht om bij aankomst op het vliegveld van Hong Kong een COVID-19 test te ondergaan en in quarantaine op de uitslag te wachten. Voor reizigers die slechts in Hong Kong willen overstappen gelden speciale regels, zoals het dragen van een mondkapje en het houden van 1,5 meter afstand. Ook zijn faciliteiten beperkt beschikbaar. Meer informatie over reizen naar Hong Kong leest u hier.

Informatie over vluchten van Cathay Pacific.

Singapore

Het is mogelijk om naar Singapore te reizen of hier over te stappen. Dit is echter wel afhankelijk van de maatschappij waarmee u vliegt. Reizigers vanuit Nederland, die het land willen bezoeken, moeten 14 dagen in quarantaine. Voor reizigers die slechts in Singapore willen overstappen, gelden speciale regels, zoals een gezondheidscontrole, het dragen van een mondkapje en het houden van 1,5 meter afstand. Meer informatie over reizen naar Singapore leest u hier.

Informatie over vluchten van Singapore Airlines.

Dubai

Het is mogelijk om naar Dubai te reizen of hier over te stappen. Hiervoor gelden echter een aantal regels. Zo moeten alle reizigers bij het inchecken een 'health declaration form' invullen en tijdens de vlucht een 'quarantine undertaking form'. Daarbij moeten bezoekers aan Dubai maximaal 96 uur voor de vlucht een COVID-19 test ondergaan en de negatieve testuitslag bij zich dragen. Reizigers die deze niet bezitten, zijn verplicht bij aankomst op het vliegveld van Dubai deze test te doen en in quarantaine op de uitslag te wachten. Meer informatie over reizen naar de Verenigde Arabische Emiraten leest u hier.

Informatie over vluchten van Emirates.

Waar kan ik meer lezen over reisadviezen?

Gezondheidsadviezen voor reizen naar het buitenland worden gegeven door het ministerie van Buitenlandse Zaken. Actuele informatie over de veiligheidssituatie in individuele landen is te vinden op de pagina's van het ministerie van Buitenlandse Zaken.

Bronnen:

We houden u op de hoogte van verdere bevindingen en nieuws rond het COVID-19 virus.

Het TravelEssence Team