NZ Wanaka tree D vd Noordt Large
NZ Wanaka tree D vd Noordt Large

Daniel & Annette in Nieuw-Zeeland

Wat een prachtige reis hebben wij (mede dankzij jullie) kunnen maken. En dit na bijna 3 jaar wachten! Het is echt een Bucketlist reis geweest. Zoveel natuurschoon en waanzinnige bestemmingen, lieve mensen, bizarre uitzichten, lange wandelingen, spannende activiteiten en schitterende B&B's dat het nog wel eventjes gaat duren voordat we alles een plekje hebben gegeven in onze herinneringen. Gelukkig hebben we de foto's nog!

Daniel en Annette bij een bord dat wijst naar de zuid pool en Evenaar
Daniel en Annette bij Slope Point, het meest zuidelijke puntje op het Zuidereiland van Nieuw-Zeeland
© Daniel en Annette

Harrison Cove

Bijna alles is zo verlopen zoals het gepland was. De helicopter tour was echt heel erg gaaf, dit moet je echt gedaan hebben. Ook vonden we de Overnight Cruise een belevenis die niet mag ontbreken als je toch in Nieuw-Zeeland bent. De geuren en het beeld van Harrison Cove (om 05.45 uur) met de opkomende zon en de laaghangende wolken. Priceless…

Harrison Cove in de vroege ochtend met bergen en laaghangende mist
Het prachtige Harrison Cove in de vroege ochtend
© Daniel en Annette

Vogels spotten

En Kapiti Island... Hier had ik zo vreselijk lang naar uitgekeken. Het vogeleiland zonder ''pests''. Het was ook echt weer een belevenis, de dag dat wij er heen gingen was het vreselijk weer, regen regen en nog eens regen, geen foto kunnen maken en ook de Hike naar de top vonden we te gevaarlijk. Een verloren dag, maar gelukkig hadden we de nachtelijke kiwi-tour nog in het vooruitzicht. Maar helaas. De kiwi wel gehoord maar niet gezien.

De teleurstelling was groot. Gelukkig konden Ben en Maria (Maori-locals) de volgende dag regelen dat we, in plaats van de ochtendboot, terug konden met de middagboot. Het was nu tenslotte wel goed weer. Top geregeld…

Zoals gezegd, het was er eentje om te nog lang te koesteren, bedankt voor de fantastische voorbereiding en prima communicatie.

Jonge vogel wit met zwarte vlekjes in Nieuw-Zeeland
Jonge vogel nabij het Royal Albatroscentre (Dunedin)
© Daniel en Annette
Een zeeleeuw die in de camera kijkt in Nieuw-Zeeland
Een zeeleeuw bij Kiakoura Peninsula
© Daniel en Annette

Meer reisverhalen

Tien jaar geleden hebben we onze eerste reis met TravelEssence naar Nieuw-Zeeland geboekt en dat was zo goed… lees meer

In 2014 borrelde er een plan bij ons op: straks zijn we 25 jaar getrouwd. Wat als we onszelf dan eens een… lees meer