aus grampians solo waterfall
aus grampians solo waterfall

Top 9 wandelroutes in Australië

Wandelliefhebbers opgelet! Wij delen negen mooie wandelroutes in Australië. Van een kustwandeling bij Sydney tot een avontuurlijk tocht in de verlaten Outback. Laten we ook Tasmanië niet vergeten als hét wandeleiland van Australië.

Cape Hauy in het zuidoosten van Tasmanië

De Cape Hauy tocht is een onderdeel van de Three Capes Track. De Three Capes Track is een een meerdaagse tocht van 46 kilometer lang met 300 meter hoge kliffen. Cape Hauy is de verkorte variant van ongeveer vier uur wandelen. Slechts 48 mensen per dag mogen dit pad bewandelen, het pad in het zuidoostelijke puntje van Tasmanië.

Paul & Marry reisden met TravelEssence naar Tasmanië en liepen de Thee Capes Track.

Kustwandeling ten zuiden van Sydney

Uitzichten, kliffen, baaien en stranden komt u tegen als u over het rotsachtige kustpad van Bondi naar Coogee wandelt. De stranden zijn populair onder surfers, dus neem gerust uw tijd om onderweg de kunsten van de surfers te bekijken. De wandeling begint aan de hippe boulevard van Bondi Beach, waarna u de steile trappen van Marks Park beklimt. U wandelt ook over het strand van MacKenzie’s Beach, het kleinste strand en New South Wales dat alleen bij eb te bewandelen is. Via Sydney’s populairste duiklocaties Gordon’s Bay komt u aan in het levendige Coogee. De wandeling is zo’n zes kilometer dat u in twee á drie uur loopt.

Beautiful Beach | Australia holiday

Rim Walk in de Kings Canyon

De Rim Walk is een van de beste manieren om de Kings Canyon in Northern Territory te ontdekken. U loopt namelijk om de diepe kloof heen, waar u geniet van uitzicht op de Outback’s rode landschap en de vallei. De Garden of Eden, de kloof met palmbomen en de rotsformaties van de Lost City zijn hoogtepunten tijdens de wandeling. De Rim Walk is zes kilometer lang, waar u zo’n drie á vier uur over doet.

Wandel van hut naar hut op Tasmanië

Een meerdaagse tocht met overnachting maakt u in het westen van Tasmanië in Cradle Mountain National Park. Het is een van de meest spectaculaire natuurgebieden van Australië en staat op de UNESCO Werelderfgoedlijst. De Overland Track kunt u met een gids wandelen, die u van alles vertelt over de omgeving. Hierbij gaat het om een vierdaagse tocht of een zesdaagse tocht, waarbij u onderweg overnacht in hutten.

Uitzicht over Cradle Mountain in Australië
Een groep mensen loopt op een wandelpad in Cradle Mountain
© TravelEssence

Wallowa Hike en Stringybark Loop in het zuiden

Op een uurtje rijden vanaf Adelaide vindt u het Kaiserstuhl Conservation Park. Het is een klein natuurpark waar liefhebbers van wandelen, natuur en wildlife hun hart kunnen ophalen. Een gevarieerd landschap, uitkijkpunten op de wijnregio Barossa Valley en de vele kangoeroes zorgen voor een mooie wandeling. Houdt u van ruige rotspartijen en mooie uitzichten dan wandelt u de Wallowa Hike. Voor rijke flora en fauna is de Stringybark Loop een goede wandeltocht.

Een kangoeroe tussen de wijngaarden
© TravelEssence

Kom een stap dichterbij uw droomreis

Er is meer mogelijk dan u denkt!

Neem contact met ons op voor de beste tips en adviezen, of bezoek een van onze gratis online presentaties. Maak kennis met onze reisspecialisten en stel al uw vragen.

Stadswandeling door Adelaide over de North Terrace

De North Terrace is een lang pad die u langs de hoogtepunten van de architectuur van Adelaide brengt. Zo komt u langs stadsgebouwen als Adelaide Casino, een oud treinstation uit de jaren ’20. Bezoekt u graag musea? Dan is ook de North Terrace een goede route met een aantal bekende musea, zoals het Ayers House wat vroeger het woonhuis was van de premier van South Australia: Sir Henri Ayers. De North Terrace loopt u van Adelaide Botanic Gardens in zo’n 3,5 kilometer naar het park Narnungga.

Ontdek de Aboriginal cultuur tijdens een wandeling

Bij Halls Gap vindt u de enige Aboriginal nederzetting van het gebied The Grampians. Dit is dan ook het uitgangspunt om op ontdekkingstocht te gaan en meer te leren over de Aboriginal cultuur. U wandelt langs heilige plaatsen en rotsschilderingen van de Aboriginals. Verder komt u tijdens deze dagwandeling langs de watervallen van McKenzie Falls. Onderweg vertelt de natuurgids meer over de bijzondere flora en fauna van The Grampians.

Breathtaking lookout point | Australia adventure holiday
© TravelEssence

Bay of Fires wandelroute op Tasmanië

We noemden het eerder al kort: Tasmanië is het wandeleiland van Australië. Als echte wandelliefhebber kunt u dit eiland dan ook nauwelijks overslaan tijdens een rondreis door Australië. Bay of Fires is het gebied in het noordoosten van Tasmanië waar u prachtige wandelingen maakt. Het ongerepte kustgebied ligt aan de rand van Mount William National Park. Tijdens de vierdaagse wandeling komt u over zandstranden, langs baaien en inhammen.

Beautiful rocks | Australia holiday
De Bay of Fires in Australië

Bibbulmun Track voor de echte avonturiers

Het westen van Australië kent een van de langste wandeltochten ter wereld. De wandeltocht is, met zijn 963 kilometer, zelfs een uitdaging voor ervaren wandelaars en echte avonturiers. De Bibbulmun Track is in 1979 opgezet en vernoemd naar de eerste bewoners van het gebied: de Aboriginals. De track is een eerbetoon aan de Aboriginal stam Bibbulmun. De tocht start net iets buiten Perth en eindigt aan de zuidkust bij de stad Albany. U kunt zich vast wel voorstellen dat dit een wandeltocht is door de afgelegen en uitgestrekte gebieden van Australië, waarbij u meerdere nationale parken, ruige kustlijnen, rotsblokken, bossen, weilanden en steden passeert.

Bent u meer een fietsliefhebber? Dan is fietsen in Nieuw-Zeeland misschien wel een goed idee voor een reis Down Under.

Ontdek meer reisverhalen

Man op reis vrouwen in het bos1

Man op Reis in Nieuw-Zeeland: bij de vrouwen in het bos

Abel in australia croc man

Abel in Australië: kanoën met de echte Crocodile Dundee op de Katherine River

Kom een stap dichterbij uw droomreis

Er is meer mogelijk dan u denkt!

Neem contact met ons op voor de beste tips en adviezen, of bezoek een van onze gratis online presentaties. Maak kennis met onze reisspecialisten en stel al uw vragen.